Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αεροσυνοδοί στις... εφορίες

Από την σελίδα megabox.gr

Επιλογή για Λονδίνο




Τουλάχιστον 40 αεροσυνοδούς «απέκτησαν» οι εφορίες μέσω των μετατάξεων από την πάλαι ποτέ Ολυμπιακή Αεροπορία. Πιθανότατα  για τον… υψηλό έλεγχο των φορολογουμένων.
 Δυο χρόνια μετά την διάλυση της Ο.Α. και ενώ το μεσοδιάστημα οι πρώην εργαζόμενοί της πληρώνονται κανονικά τους μισθούς τους, έφτασε η σειρά του υπουργείου Οικονομικών να απορροφήσει τον αναλογούντα -σε αυτό- αριθμό πρώην υπαλλήλων της Ολυμπιακής.

 Δεν γνωρίζουμε τον βαθμό κατάρτισης όλων αυτών, εάν κατέχουν τα στοιχειώδη γύρω από την φορολογική νομοθεσία αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι 40 πρέπει να διαγκωνιστήκαν με πολλούς άλλους για την επίζηλη θέση (επιδόματα ΔΗΒΕΤ κ.α). Αναμφισβήτητα, οι περικοπές στους μισθούς των εφοριακών ήταν σημαντικές μέσα στο 2010 (ίσως να επακολουθήσουν και νέες το 2011), αλλά οι αποδοχές τους εξακολουθούν να ξεχωρίζουν στο δημόσιο τομέα.
 Παράλληλα, καταρρίπτεται και ο μύθος των υπεράριθμων του δημοσίου. Από την Ολυμπιακή πάνε στις εφορίες. Από τον ΟΣΕ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από την Αγροτική Τράπεζα στο ΙΚΑ, από τα τρόλεϊ θα πάνε στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) και από την ΕΘΕΛ, στη συνέχεια, θα μεταταγούν στον Προαστιακό απ’ όπου έφυγαν οι υπάλληλοι του ΟΣΕ...
 Από ανακύκλωση υπαλλήλων καλά πάμε. Αλλά, τα Νοσοκομεία δεν έχουν υγειονομικό προσωπικό. Όπως λέει ο λαός «Όλο λάδι-λάδι ακούμε, αλλά από τηγανίτες,…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: