Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Προς τιμήν του Ποσειδώνα, Θεού της θάλασσας, οι Ισπανοί έχουν ανεγείρει ένα χάλκινο άγαλμα ύψους 4,20 μέτρων κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.


Magna Grecia Commonwealth 

Προς τιμήν του Ποσειδώνα, Θεού της θάλασσας, οι Ισπανοί έχουν ανεγείρει ένα χάλκινο άγαλμα ύψους 4,20 μέτρων κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.
Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Luis Arencibia Betancor και εγκαινιάσθηκε το Σεπτέμβριο του 2001.
Αποτελεί ένα είδος κολοσσού που ανεγέρθηκε στα Κανάρια νησιά της Ισπανίας, στην παραλία Melenara, στις ακτές του δήμου της Telde, ως ένα από τα λίγα μνημειώδη γλυπτά που ενσωματώνονται σε ένα όμορφο σενάριο με φόντο την αληθινή φύση.
Ένας Ποσειδώνας ταυτόχρονα ευεργετικός και τρομακτικός, άγριος και γενναίος, άγρυπνος και παιχνιδιάρικος.

Ο Ποσειδώνας με το ένα χέρι κρατάει την τρίαινα και με τον άλλο προσκαλεί τη θάλασσα να εισέλθει. Όταν η παλίρροια ανεβαίνει, φαίνεται ότι περπατά πάνω στα νερά.
Κατά τη διάρκεια καταιγίδων, η θάλασσα μέσω γιγαντιαίων κυμάτων καταρρέει πάνω από την πλάτη του Ποσειδώνα, πράγμα που τον καθιστά ακόμα πιο ισχυρό και ένδοξο. Παρακολουθώντας το αισθανόμαστε δέος.
Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρονται στην περίεργη επίδραση της απαθούς ματιάς του. Όταν τα μάτια του λάμπουν στο σκοτάδι, σε ταξιδεύουν στα βάθη του χρόνου με ένα τρόπο μαγικό...
Είναι πράγματι εκπληκτικό !!!
Το διαβάσαμε από το:  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/420.html#ixzz5KyHUUOlA

Δεν υπάρχουν σχόλια: