Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Εσύ το ήξερες; Τι κυριολεκτικά σημαίνουν καθημερινές λέξεις!


Πολλές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να εκφράσουμε συναισθήματα ή για να περιγράψουμε καταστάσεις! Η κάθε λέξη έχει τη δική της ιστορία και πολλές από αυτές ίσως να μην είναι και τόσο απλές όσο νομίζουμε. 
Κάποιες λέξεις όμως έχουν μια διαφορετική ερμηνεία από αυτή που ξέρουμε. Μια ερμηνεία που βασίζεται άλλοτε στην ιστορία, άλλοτε σε παραδόσεις και μύθους. 
Πάμε να τις δόυμε λοιπόν…
Fuck:
Η πιο γνωστή εκδοχή είναι αυτή που αναφέρεται στην εποχή του Μεσαίωνα, όταν και κάποιος για να έχει το δικαίωμα συνουσίας, έπρεπε ο τοπικός άρχοντας να υπογράψει την έγκριση με τον τίτλο: “Fornication Under Concern of the King”. Η άλλη εκδοχή είναι αυτή που λέει ότι όσοι συνουσιάζονταν “παράνομα”, τιμωρούνταν με την δικαιολογία “For Unlawful Carnal Knowledge In the Nude”… Δεν χρειάζεται να σας το γράψω, απλά δείτε τα αρχικά!!!
OK:
Η πλέον δημοφιλής λέξη ανά το παγκόσμιο. Και όμως το ΟΚ είναι ελληνικότατο. Γνωστοί λάτρεις του εμπορίου οι Έλληνες, κατά τον έλεγχο των εμπορευματοκιβωτίων, έγραφαν πάνω σε αυτά “Όλα Καλά”, θέλοντας να δείξουν την καταλληλότητα αυτού. Όταν τα κιβώτια έφταναν στον προορισμό τους, οι ξένοι μη μπορώντας να διαβάσουν τη φράση, “έκλεψαν” τα δύο αρχικά γράμματα. ΟΚ λοιπόν…
 News:
Ενημέρωση σε κάθε γωνιά του πλανήτη…Γιατί η ενημέρωση είναι δικαίωμα όλων..North, East, West, South και οι ειδήσεις ταξιδεύουν παντού…
 WWW:
Ίσως το πιο γνωστό σε όλους μας. Τα τρία “w”, αναγκαία για την περιήγησή μας στο διαδίκτυο αναφέρονται στο Παγκόσμιο Ιστό, ή αλλιώς, World Wide Web.
 Cop:
Στα αγγλικά η πιο πάνω λέξη σημαίνει αστυνομικός. Στην κυριολεξία όμως σημαίνει Αστυφύλακας σε Περιπολία (Constable OPatrol).
 Golf:
Ο μύθος λέει ότι το συγκεκριμένο άθλημα είναι κατ’ εξοχή ανδρικό. Τα παλαιότερα χρόνια δε, απαγορευόταν ρητώς στις γυναίκες να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες golf, διαφορετικά Gentlemen Only, Ladies Forbidden. 
 Adidas:
Πίσω από τα αρχικά της γνωστής εταιρίας αθλητικών ειδών κρύβεται, κατά τις φήμες, ένα μήνυμα. Ποιο είναι αυτό; All Day I Dream About Sports
 Bing: 
Η μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης, μάχεται με νύχια και με δόντια να “χτυπήσει” την Google και φροντίζει να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο: But I‘ts Not Google
 Bitch: 
Ίσως μία από τις αγαπημένες λέξεις των ανδρών για να χαρακτηρίσουν τις δυναμικές γυναίκες. Η λέξη όμως φανερώνει μία κοπέλα η οποία χαρακτηρίζεται από…αυτοέλεγχο, αλλιώς Babe ITotal Control of Herself”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: