Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ > Νέα εκστρατεία αφοπλισμού της Ελλάδας από το εξωτερικό, με Έλληνες συνεργάτες


ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ > Νέα εκστρατεία αφοπλισμού της Ελλάδας από το εξωτερικό, με Έλληνες συνεργάτες

Με περίσσιο θράσος οι Εγγλέζοι - και επίσημα στρατηγικοί σύμμαχοι της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον κατά την υποδοχή του Τούρκου προέδρου Αμπνουλάχ Γκιουλ - επιμένουν στην προσπάθειά τους να αφοπλίσουν την Ελλάδα και το πιο τραγικό είναι ότι στην προσπάθειά τους αυτή βρίσκουν εγχώριους συμμάχους ακόμα και σε ιδρύματα που υποτίθεται ότι ασχολούνται με την άμυνα και την εξωτερική πολιτική, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ.   
Όπως αναφέρει στο άρθρο της η Helena Smith στην ιστοσελίδα του Guardian με τίτλο, «German 'hypocrisy' over Greek military spending has critics up in arms», (http://www.guardian.co.uk/world/2012/apr/19/greece-military-spending-debt-crisis?newsfeed=true) η Γερμανία και η Γαλλία αποτελούν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές οπλικών συστημάτων οι οποίες όπως αναφέρει η αρθρογράφος σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου SIPRI συνέβαλαν στην αύξηση του χρέους της χώρας, «No other area has contributed as heavily to the country's debt mountain. If Athens had cut defense spending to levels similar to other EU states over the past decade, economists claim it would have saved around €150bn – more than its last bailout. Instead, Greece dedicates up to €7bn a year to military expenditure – down from
a high of €10bn in 2009».
 


Όπως αναφέρει το άρθρο η Ελλάδα δαπάνησε τα τελευταία 37 χρόνια 216 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς. Δυστυχώς για την αρθρογράφο στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για μισθοδοσία, συντάξεις, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, λειτουργικά έξοδα, κατασκευή υποδομών, και τέλος αγορά νέων οπλικών συστημάτων. 

Φυσικά πουθενά στο άρθρο δεν αναφέρονται αυτές οι λεπτομέρειες αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για δαπανάς που αφορούν μόνο την αγορά οπλικών συστημάτων. Από την άλλη πλευρά το ποσό των 216 δισ ευρώ κατανεμημένο σε μία περίοδο 37 ετών αντιστοιχεί χονδρικά στα 5,8 δισ ευρώ το χρόνο. 
Από αυτό το ποσό η πλειονότητα των χρημάτων δαπανάται για όλες τις παραπάνω κατηγορίες και 1 με 1,5 δισ ευρώ (εξαίρεση το 2007 και το 2008 που δαπανήθηκαν 2,1 δισ ευρώ) δαπανάται για την αγορά οπλικών συστημάτων.
Προφανώς η Ελλάδα δεν έπρεπε να επενδύσει ούτε ένα ευρώ, ούτε μία δραχμή για την άμυνά της και να ξαναγινόταν επαρχία της τουρκικής αυτοκρατορίας....
Αναλογικά με το ΑΕΠ το ποσό των εξοπλιστικών δαπανών αντιστοιχεί στο 0,3-0,5 του ΑΕΠ διαχρονικά, ποσοστό απίστευτα χαμηλό για να προκαλέσει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας της οποία το ΑΕΠ από 81,7 δισ δολάρια το 1980 έφτασε τα 306,2 δισ δολάρια το 2010 παρά την μείωση που έχει υποστεί από το 2008.
Επιπλέον στο άρθρο η Helena Smith φιλοξενεί την άποψη του γνωστού «καταδιώκτη και εξολοθρευτή» των ελληνικών αμυντικών δαπανών Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος με αφοπλιστικό τρόπο σαφώς «καλύτερα ενημερωμένος» από τους ειδικούς αναλυτές που διαθέτει ότι το ΠΝ δεν χρειάζεται τα υποβρύχια Type 214 γιατί αναμφίβολα τα παλαιά υποβρύχια Type 209/110/1200 που αποκτήθηκαν την περίοδο 1972-1979 μπορούν να άνετα να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους μετά από 40 σχεδόν χρόνια υπηρεσίας.
Ενδιαφέρουσα επίσης είναι η τοποθέτηση του Θ. Ντόκου διευθυντή του παχυλά αμοιβόμενου από το ΥΠΕΞ, ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η «υποτιθεμένη» τουρκική απειλή οδήγησε στην διατήρηση αυτής της εξοπλιστικής πολιτικής στην Ελλάδα τα τελευταία 37 χρόνια.
Προφανώς η άποψη αυτή συμβαδίζει με την γραμμή που ακολουθεί το ινστιτούτο το οποίο πέρσι διοργάνωσε κλειστή συνάντηση στην Αθήνα με ομιλητή τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου (http://www.eliamep.gr/security-regional-developments/ekdilosi-sizitisi-me-ton-ipourgo-exoterikon-tis-tourkias-k-achmet-ntavoutoglou-08032011/) ο οποίος στο βιβλίο του επισημαίνει ότι η μόνη περίπτωση για την οποία η Τουρκία θα μπορούσε να πολεμήσει θα ήταν για τα νησιά του Αιγαίου.
Και για να μην ξεχνιόμαστε θα ήταν καλό να ερωτηθούν οι άκρατοι υποστηρικτές και λάτρεις της
νέο-οθωμανικής εξωτερικής πολιτικής ποια είναι η θέση τους για το γνωστό casus belli το οποίο έχει αποτυπώνεται στην εφημερίδα Zaman με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, "As for Greece, with which Turkey has come to the brink of war three times in the past over territorial disputes in the Aegean, Turkey still sees any Greek attempt to extend the country's territorial waters to 12 nautical miles as a casus belli (a cause for war). Turkey and Greece are at odds over the boundaries of their territorial waters and airspace in the Aegean due to the peculiar geography of the Aegean Sea, where some Greek islands are lined up along Turkey's western coasts. In 1995, Parliament declared any unilateral attempt by Greece to extend its territorial waters to 12 nautical miles from the current six miles as a casus belli. Greece is not included in the “external threats” list either, aside from the “12 mile problem.”
http://www.todayszaman.com/news-225712-israeli-caused-instability-makes-its-way-to-turkeys-security-document.html

Είναι εντυπωσιακό ότι κανένας ξένος δημοσιογράφος δεν έχει ασχοληθεί με τις απίστευτες
σπατάλες στον τομέα της υγείας, όπου ως γνωστό τα νοσοκομεία ποτέ δεν εξέδωσαν ισολογισμούς, όπου ως γνωστό κάθε χρόνο δαπανόνται δισ ευρώ σε συνταγογραφήσεις για φάρμακα τα οποία δεν είναι απαραίτητα. Κανένας δεν ασχολείται με τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την κατασκευή των Ολυμπιακών Αγώνων των οποίων ο προϋπολογισμός έφτασε τα 20 δισ ευρώ έναντι 10 δισ ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός τους. 

Μήπως τελικά αυτό που ενδιαφέρει τους ξένους δημοσιογράφους δεν είναι η σπατάλη του Δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα, αλλά η ενοχοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του αμυντικού μηχανισμού της χώρας και αν ναι για ποιο λόγο τελικά αυτή η επιλεκτική ευαισθησία, μήπως γιατί
οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο αληθινός στυλοβάτης του ελληνικού κράτους απολαμβάνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και ο μόνος μηχανισμός που λειτουργεί και μπορεί να προστατεύσει τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: