Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Σκάνε από παντού τα «κοράκια» της διεθνούς κερδοσκοπίας – Νέες δηλώσεις Soros και Goldman Sachs για την Ευρωζώνη


Σκάνε από παντού τα «κοράκια» της διεθνούς κερδοσκοπίας – Νέες δηλώσεις Soros και Goldman Sachs για την Ευρωζώνη

Σας είχαμε γράψει προ ημερών, για τις δηλώσεις της Goldman Sachs με το ξεκίνημα του έτους. Το άρθρο:Μετά τις συνεχείς δηλώσεις – τρόμου από τον Παπαδήμο, μίλησαν τα μεγάλα αφεντικά! 
Τότε έγραφε για την κρίση που είναι μικρότερη του αναμενομένου και ότι το 2012 θα φέρει βαθύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη.
Όλως τυχαίως την ώρα που γίνεται «παιχνίδι» με το ευρώ
Τώρα, συνεχίζει και αναφέρει ότι η πολιτική λιτότητας θα δημιουργήσει ένα νέο «φαύλο κύκλο» χαμένων στόχων, μεγαλύτερης λιτότητας, οικονομικής αδυναμίας και μείωσης των φορολογικών εσόδων.


Μάλιστα, ως παράδειγμα φέρνει την πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα, η οποία έχει έρθει σε αδιέξοδο, έχει εντείνει την ύφεση, αλλά έχει φέρει σε δυσχέρεια την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Δηλαδή, με άλλα λόγια φταίει η Ελλάδα για την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Παράλληλα, λέει ότι αντί να ζητείται μεγαλύτερη λιτότητα από την περιφέρεια η άσκηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα μετατοπιστεί προς το σχεδιασμό ενός νέου δημοσιονομικού καθεστώτος με πιο μακροπρόθεσμες στοχεύσεις.

Την ίδια ώρα, (όλως τυχαίως) ο μεγαλύτερος κερδοσκόπος όλων των εποχών, κολλητός του ΓΑΠ και χρηματοδότης των Σκοπίων George Soros, είπε ότι η κατάρρευση ευρωπαϊκών τραπεζών θα έχει παγκόσμιες συνέπειες, ενώ ανέφερε ότι η τρέχουσα κρίση της ευρωζώνης είναι πιο επικίνδυνη από την χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Παράλληλα, επεσήμανε τον αυξημένο κίνδυνο για ένα “φαύλο κύκλο αποπληθωρισμού” που θα επηρεάσει και την πραγματική οικονομία.

Οι «παρουσίες» δεν είναι τυχαίες αφού σήμερα παίζεται μεγάλο παιχνίδι με το ευρώ, ενόψει της συνάντησης Μέρκελ – Σαρκοζί. Η ισοτιμία έχει υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα από τον Αύγουστο του 2010 στο 1,27, ενώ εκτιμήσεις (όπως της Goldman Sachs) κάνουν λόγο για περαιτέρω υποχώρηση ακόμα και στο 1,20.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: