Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΣΉΜΕΡΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΠΡΆΞΗ

ΣΉΜΕΡΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΠΡΆΞΗ

Σήμερα τα χαράματα παίχτηκε η τελευταία πράξη... Αλλάξαμε την ώρα. γυρίσαμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω και μπήκαμε πλέων οριστικά στους χειμερινούς ρυθμούς. Πριν από λίγες ημέρες κατεβάσαμε τα χειμωνιάτικα ρούχα και παπούτσια, φιλήσαμε σταυρωτά και δώσαμε ραντεβού για του χρόνου σε μαγιό, αντηλιακά, βατραχοπέδιλα, ξαπλώστρες, και παραλίες της πατρίδος μας. Τώρα το κεφάλι μέσα. Η πρώτη γερή βροχή έκανε την εμφάνιση της με όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα. Από τα ποιο γλαφυρά έως τα ποιο δραματικά. Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε στο ένα ούτε στο άλο. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.
Όλα έρχονται και παρέρχονται.
Πέρασε το γλυκό Καλοκαιράκι με την ξεγνοιασιά της εποχής. Το Καλοκαίρι κάνει τον άνθρωπο ποιο ξέγνοιαστο. Τα πάντα τα περνάει και τα βλέπει ποιο χαλαρά. Είναι η εποχή που απομυζείς τον καρπό της αγάπης που μάζεψες στην καρδιά σου την Άνοιξη.
Η Άνοιξη, (Αχ αυτή η Άνοιξη...) είναι η εποχή της συγκομιδής αγάπης και έρωτα.
Το Φθινόπωρο είναι ο μήνας της θλίψης και της περισυλλογής. Ο μήνας της αναπόλησης των ωραίων στιγμών που πέρασες το Καλοκαίρι.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που έστω και μια φορά να μην έχει πει στη ζωή του τη φράση
«Καλωσόρισες Άνοιξη» και «Αντίο Καλοκαιράκι».
Σε λίγο θα μπει ο Χειμώνας. Κρύο, βροχή, χιόνι και... πετρέλαιο. Το μόνο που μου αρέσει από αυτή την εποχή (θα γελάσετε που θα σας το πω) είναι που ντυνόμαστε ποιο ωραία.
Δεν πειράζει. Η κάθε εποχή έχει τα καλά της και τα κακά της.
Τι να κάνουμε; Θα περάσει κι’ αυτό. Ας ευχηθούμε λοιπόν ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και να έχουμε υγεία, ειρήνη και όσο το δυνατόν οικονομική καλυτέρευση  στην πατρίδα μας

Χειμώνας είναι θα περάσει και θα έρθει πάλι η Άνοιξη και το ξανθό Καλοκαιράκι που λέει και το γνωστόν άσμα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: