Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΜΕ ΤΟ GOOGLE EARTH


Δύο άγνωστα, συγκροτήματα με πυραμίδες έχουν εντοπιστεί με δορυφορικές εικόνες από το Google Earth.


Σε μια από τις περιοχές περιέχει μια ευδιάκριτη,  τετράπλευρη  περικομμένη, πυραμιδική μορφή που είναι περίπου 140 πόδια στο πλάτος. Αυτή η περιοχή περιέχει τρία μικρότερα αναχώματα σε έναν πολύ σαφή σχηματισμό, παρόμοιο με τη διαγώνια ευθυγράμμιση πυραμίδων των οροπέδιων της Γκίζας

Η δεύτερη πιθανή περιοχή περιέχει τέσσερα αναχώματα με ένα μεγαλύτερο, τριγωνικό-διαμορφωμένο οροπέδιο. Τα δύο μεγαλύτερα αναχώματα επί αυτού του τόπου είναι περίπου 250 πόδια στο πλάτος, με δύο μικρότερα αναχώματα περίπου 100 ποδιών στο πλάτος. Αυτή η περιοχή βρίσκεται σε έναν πολύ σαφή σχηματισμό με  ενα μεγάλο οροπέδιο, ή λόφο, κοντινό σε μια τριγωνική μορφή με ένα πλάτος περίπου 600 ποδιών. 

Οι περιοχές έχουν τεκμηριωθεί και έχουν ανακαλυφθεί από την αρχαιολόγο ερευνήτρια Angela Micol. Η Angela έχει διεξάγει δορυφορική έρευνα αρχαιολογίας για πάνω από δέκα έτη, ψάχνοντας για αρχαίες περιοχές από το διάστημα χρησιμοποιώντας το Google Earth. Η Angela είναι απόφοιτος κολλεγίου UNC Σαρλόττα και έχει μελετήσει την αρχαιολογία από την παιδική της ηλικία. Το Google Earth έχει επιτρέψει σε αυτήν να τεκμηριώσει πολλές πιθανές αρχαιολογικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής υποβρύχιας πόλης από την ακτή της χερσονήσου Yucatan που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρων των επιστημόνων, των ερευνητών και των αρχαιολόγων.

Οι περιοχές έχουν ελεγχθεί ως ανεξερεύνητες από αιγυπτιολόγους και εμπειρογνώμονες. 

Επόμενα Βήματα 

Στις αιγυπτιακές περιοχές έχουν αποσταλεί αιγυπτιολόγοι και ερευνητές για περαιτέρω έρευνα στο έδαφος". Η Angela έχει δηλώσει, «Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Είναι πολύ σαφές ποιες περιοχές χρειάζονται επιτόπια έρευνα για να επαληθευθούν αυτά, στην πραγματικότητα, οι πυραμίδες και τα αποδεικτικά στοιχεία πρέπει να συγκεντρωθούν για να καθορίσουν την καταγωγή τους. Με τη χρήση υπέρυθρων εικόνων, μπορούμε να δούμε την έκταση των  συγκροτημάτων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. "Αυτό είναι μόνο ένας χώρος απο τους πολλούς. Η Angela έχει εντοπίσει σημεία που μπορεί να περιέχουν και αρχαία ερείπια. "Το όνειρό μου είναι να συνεργαστώ με τους αρχαιολόγους και να απελευθερώσουμε τις τοποθεσίες που έχουμε εντοπίσει τα τελευταία δέκα χρόνια έρευνας.

Πολλές από τις τεκμηριωμένες περιοχές θα παραμείνουν άγνωστες έως ότου ειδοποιηθούν οι κατάλληλοι υπάλληλοι για να μπορούν οι περιοχές να προστατευθούν. Η Angela και το  APEX Ινστιτούτο συλλέγουν χρήματα για ένα ντοκιμαντέρ που θα περιλάβει πολλές από τις άγνωστες περιοχές που έχουν προσδιοριστεί χρησιμοποιώντας το Google Earth. Η Angela διαμορφώνει επίσης μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για να προωθήσει τη δορυφορική αρχαιολογία και την τηλεπισκόπηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: