Σάββατο 6 Μαΐου 2017

8 πράγματα που πρέπει να διαγράψεις από τη σελίδα σου στο facebook

Αποτέλεσμα εικόνας για υπολογιστες εικονες
Κάποια πράγματα δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Βασικά, όχι, ενδιαφέρουν, γι' αυτό και δεν πρέπει να τα λες.
Η υπερέκθεση στα social media, το σύνδρομο που λέγεται FOMO (Fear Of Missing Out), η εξάρτηση κάθε τύπου που έχει προκύψει από το γεγονός ότι το Facebook έχει γίνει για κάποιους- βασικό κομμάτι της καθημερινότητας και ανάγκη- μας έχει κάνει να ξεχάσουμε πως μέσα σ' αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν είμαστε μόνοι μας, ούτε με τους φίλους μας, ούτε καν με τους γνωστούς των γνωστών μας. Είμαστε πολλοί παραπάνω. 1.860.000.000 για την ακρίβεια.
 Λίγη ιδιωτικότητα λοιπόν, και προσοχή, δεν θα βλάψει κανέναν. Ούτε θα μας κάνει λιγότερο καλούς χρήστες ή "κοινωνικούς". Μην τα βγάζεις όλα στη φόρα στη σελίδα σου. Ευτυχώς το facebook δίνει αρκετές επιλογές στις ρυθμίσεις ασφαλείας που μπορείς να σξιοποιήσεις. Ξεκίνα σβήνοντας ή περιορίζοντας την πρόσβαση στα παρακάτω:
> Πλήρης ημερομηνία και χρονολογία γέννησης: Δεν υπάρχει λόγος. Κράτα μόνο την ημερομηνία αν θες να σου εύχονται τα "χρόνια πολλά", αλλιώς τίποτα από τα δύο. Όχι, δεν είμαστε καχύποπτες, απλά κυκλοφορούν και χακερς που ξερουν πως 1 στους 2 ανθρώπους βάζουν για pin τη μέρα που γεννήθηκαν.
>Τον αριθμό του κινητού σου. Αν δεν υπαρχει επαγγελματικός λόγος, καλό θα ήταν να έχεις έναν έλεγχο για το ποιος μπορεί να εχει το προσωπικό σου νούμερο.
> "Φίλοι" που δεν έχεις ιδέα ποιοι είναι και δεν έχετε ούτε 5 κοινούς φίλους. Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να επικοινωνήσει σωστά με 150 άτομα μάξιμουμ. Εσύ τώρα τι τους θες τους 3.453 φίλους δεν ξέρω. Ταβέρνα θ' ανοίξεις;
> Φωτογραφίες μικρών παιδιών/μωρών: Γιατί βασικά δεν έχεις το δικαίωμα να εκθέτεις τον οποιονδήποτε σε κάτι που για το οποίο δεν έχεις δώσει τη συγκατάθεσή του κι επειδή κυκλοφορούν πολλοι περίεργοι εκεί έξω. Δεν σκέφτονται όλοι όπως εσύ.
> Διευθύνσεις σχολείων και πληροφορίες που αφορούν στο πού βρίσκονται ανήλικοι. Για τους λόγους που προανέφερα.
> Τη διεύθυνση του σπιτιού σου. Too much information.
> Πληροφορίες για την προσωπική σου κατάσταση. Το relationship status έχει "πεθάνει" πια έτσι κι αλλιώς. Ζούσε όταν το facebook ήταν ακόμα "αθωο" κι ο καθένας μας είχε από 100 φίλους. Τώρα πια είναι ένα "νόμισμα" με δύο πολύ εξισου ισχυρες όψεις.
> Στοιχεία για ένα ταξίδι που θα κάνεις. Φυσικά κα μπορείς να πανηγυρίσεις όσο θες για τα αεροπορικά που έκλεισες μόλις μισή τιμή για Λονδινάκι, αλλά OK, δεν χρειάζεται να ποστάρεις την κάρτα επιβίβασης, σε πιστεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: