Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Κασόπιτα ή Ζυμαρόπιτα Γιαννιώτικη

Κασόπιτα ή Ζυμαρόπιτα Γιαννιώτικη
Από "οι συνταγές της παρέας" 

Περιγραφή

Μια εύκολη πιτούλα που φτιάχνουμε στα Γιάννενα, την έφτιαχνε η γιαγιά μου την φτιάχνει η μαμά μου και την φτιάχνω και εγώ. Κι όπως λέει και ο ανηψιός μου, από όλες τις πιτούλες, αυτή είναι η πιο αγαπημένη του. Την φτιάχνουμε πάντα μαζί.

Τι χρειαζόμαστε:


  • 12 κ.σ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • γάλα (όσο πάρει για να γίνει αραιός χυλός περίπου 600 ml)
  • τριμμένη φέτα (ανάλογα με τα γούστα)
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο και ελάχιστη μαργαρίνη για το ταψί

  • Πώς το κάνουμε:

      Βήμα 1
      1) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι με το αλάτι, προσθέτουμε το γάλα και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και ανακατέυουμε με ένα σύρμα να μην μας σβολιάσει.
      Βήμα 2
      2) Πρέπει ο χυλός να είναι αρκετό αραιός.
      Βήμα 3
      3) Αλείφουμε το ταψί του φούρνου με λίγη μαργαρίνη και απλώνουμε και λίγο λάδι (την μαργαρίνη την βάζουμε για να μην κολλήσει η πίτα μας).
      Βήμα 4
      4) Ρίχνουμε τον χυλό στο ταψί και πασπαλίζουμε με την φέτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
      Βήμα 5
      5) Ψήνουμε σε προθερσμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις μέχρι η πίτα να ψηθεί και να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα ( περίπου 1 ώρα).



    Δημοσίευση σχολίου