Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ένα άγνωστο Ντοκουμέντο… Όταν ο Τάσος Ισαάκ κατέβασε την Τούρκικη σημαία !

http://espekm.gr/home/wp-content/uploads/katexomena-1.jpg
Ο νεαρός Αναστάσης, γιος του Ισαάκ κατατάχθηκε  στην Εθνική Φρουρά σε ηλικία  μόλις 17,5 ετών. Σε μια σπάνια εξομολόγηση του  ο πατέρας του, Ισαάκ, αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία, προπομπό της πορείας που θα είχε ο γιος του.

derinia2
Ήταν σε  Στρατιωτικό φυλάκιο στην Δερύνεια  όπου και εκτελούσε Υπηρεσία (φώτο).  Το έσκασε όμως για να πάει στο Τούρκικο φυλάκιο που βρισκόταν απέναντι για να κατεβάσει από τον ιστό την σημαία του Τούρκου κατακτητή. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη στην περιοχή.
Οι προκλήσεις στην περιοχή ήταν αρκετές. Το περιστατικό έφτασε στ’ αυτιά του Διοικητή του Αναστάση, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη τού είπε ότι θα τον παραπέμψει στο Στρατοδικείο για την ενέργειά του. Δεν πήρε όμως  πολύ χρόνο   στον Υπερήφανο  Ελλαδίτη Κρητικό στην Καταγωγη  ,Διοικητή του Τάσου Ισαάκ για να ηρεμήσε.

Όταν κόπασε ο θυμός του, πήρε πίσω τα λόγια του. Ήταν περήφανος για τον στρατιώτη του, γι΄ αυτό του είπε: «Τέτοιους άντρες θέλω. Είσαι δυνατός και παλικάρι, 30 Τάσους να είχε η Κύπρος, δεν θα τολμούσε να πατήσει ούτε ένας Τούρκος σε τούτο το νησί».

tasos_isaak

Για την Ιστορία να θυμηθούμε και να επισημάνουμε …Οτι παρά την εισβολή των Τούρκων Γκρίζων Λύκων σε Κυπριακό Έδαφος το Κυπριακό Στρατιωτικό Φυλάκιο αν και είχε λάβει θέσεις Μάχης δεν άνοιξε ποτέ πυρ…για να Προστατεύσει τον Τάσο απο την Μανία των Γκρίζων Λύκων !
Οι Εντολές του Κληρίδη ήταν Σαφέστατες!

ceb7-ceb4cebfcebbcebfcf86cebfcebdceb9ceb1-cf84cebfcf85-cf84ceb1cf83cebfcf85-ceb9cf83ceb1ceb1ceba

Ο Ισαάκ είχε εμπλακεί στις μάχες για να βοηθήσει έναν διαδηλωτή, ο οποίος πιάστηκε στα χέρια των Τούρκων που τον χτυπούσαν μανιωδώς. Δεν πρόφτασε να τον σώσει και βρέθηκε αυτός στα χέρια τους. Τα χτυπήματα τους, γεμάτα μίσος.
Με ρόπαλα, λοστούς και  πέτρες χτυπούσαν τον 24χρονο χωρίς έλεος. Πάλεψε, αντιστάθηκε  μα δεν άντεξε. Άφησε στην γη που τον γέννησε την τελευταία του πνοή.
Καθοδηγητής της δολοφονικής και Στοχευμένης  δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ  ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Mεχμέτ Aρσλάν ,ενώ ο δολοφόνος του  ο φίλος του Ερντογάν Ερχάν Αρικλί !
9728c-dolofonosisaak2large

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: