Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Οι 48 ώρες του Πούτιν στην Ελλάδα- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Οι 48 ώρες του Πούτιν στην Ελλάδα- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας














Επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στο 
Άγιο Όροςθα πραγματοποιήσει το Σάββατο  ο Ρώσος πρόεδροςΒλαντιμίρ Πούτιν, με την Αθωνική πολιτεία να μετατρέπεται σε ''φρούριο'' για να τον υποδεχθεί, αφού προηγουμένως, την Παρασκευή παραβρεθεί στην Αθήνα για τις επίσημες συναντήσεις με Παυλόπουλο και Τσίπρα. Στην πρωτεύουσα τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, από τη Λεωφόρο Κατεχάκη και έως το κέντρο θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία κάθε 30 μέτρα. 
Για τις μετακινήσεις του Ρώσου προέδρου στη Βόρεια Ελλάδα θα χρησιμοποιηθούν τρία παρόμοια θωρακισμένα αυτοκίνητα, με το ένα να βρίσκεται σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και τα άλλα δύο να είναι, ήδη, στις Καρυές. 

Η αντιπροσωπεία που θα συνοδεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταβεί οδικώς από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», με θωρακισμένο όχημα στην Ουρανούπολη και από εκεί με ταχύπλοο στη Δάφνη.
Όπως έχει γίνει γνωστό, για τη μεταφορά του ίδιου και της συνοδείας του θα χρησιμοποιηθούν τρία ταχύπλοα σκάφη ωστόσο, ελάχιστοι θα γνωρίζουν σε ποιο από τα τρία θα επιβαίνει ο Ρώσος πρόεδρος, για ευνόητους λόγους.
Η ώρα άφιξής του τοποθετείται μετά τις 4 το απόγευμα.
Τα ταχύπλοα θα συνοδεύουν δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μεταβεί με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μία ώρα νωρίτερα, γύρω στις 3 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα παραμείνει στις Καρυές μιάμιση ώρα, ενώ στον Ναό του Πρωτάτου θα του γίνει η επίσημη υποδοχή, με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη, γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη.
Θα του δοθεί, δε, ως δώρο αντίγραφο της εικόνας του Χριστού Ενθρονου, αγιογραφημένη περίπου το 1300 από τον Μανουήλ Πανσέληνο, που βρίσκεται στον Ναό του Πρωτάτου.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη εικόνα, διαστάσεων 80Χ40, φιλοτεχνήθηκε από Αγιορείτες μοναχούς στις Καρυές.
Μετά την υποδοχή, ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στον Aγιο Παντελεήμονα, όπου θα τον υποδεχθεί ο αρχιμανδρίτης Ιερεμίας, ενώ συνολικά η επίσκεψή του στην Αθωνική πολιτεία αναμένεται να διαρκέσει 3-4 ώρες.

http://newpost.gr/politiki/536895/oi-48-wres-toy-poytin-sthn-ellada-drakonteia-metra-asfaleias

Δεν υπάρχουν σχόλια: