Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Μηχανή του Χρόνου: Ο Παττακός για το πραξικόπημα, την επίσκεψη Νίξον και τους εξόριστους



«Εγώ είμαι ο μυστράκιας», λέει ο Στ. Παττακός ο οποίος μιλάει για τον Νίξον, τα βασανιστήρια, που ακόμη τα αρνείται, και το περίφημο μυστρί που κρατούσε στις δημόσιες εμφανίσεις του.

«Ο μυστράκιας» . Έτσι λέει ότι τον φώναζαν σε όλη του τη ζωή και καμαρώνει την ώρα της φωτογραφίας. Ο Στυλιανός Παττακός ήταν ο πιο σημαντικός κρίκος στο Απριλιανό πραξικόπημα του 1967. Ήταν αυτός που κατέβασε τα τανκς στην Αθήνα που ανέτρεψαν τη δημοκρατία.

Στον απολογισμό της ζωής του εξακολουθεί να επιμένει στην «αθώα» εκδοχή των γεγονότων και ισχυρίζεται ότι οι πολιτικοί ηγέτες που συνελήφθησαν αμέσως μετά το πραξικόπημα, φυλακίσθηκαν σε «αριστοκρατικές» συνθήκες στο Πικέρμι.
Μάλιστα υποστήριξε ότι καθημερινά είχαν πλούσιο γεύμα και ότι έτρωγαν ακόμα και αστακούς. Όταν τον ρωτήσαμε γιατί αυτούς τους ισχυρισμούς δεν τους επαναλαμβάνει και για τους εξόριστους στη Γυάρο, που οι συνθήκες διαβίωσης τους καταγγέλθηκαν διεθνώς, απάντησε ότι θάλασσα είχαν, μπορούσαν να κολυμπήσουν και να πιάσουν αστακούς… Ο πραξικοπηματίας μιλάει ακόμη για τον Νίξον, τα βασανιστήρια, που ακόμη τα αρνείται, και το περίφημο μυστρί που κρατούσε στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: