Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Τρώμε πρωινό σε υπέροχες αυλές της Αθήνας

Οχτώ στέκια στην πόλη για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον πιο όμορφο (και γευστικό) τρόπο

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” λέει ο θυμόσοφος λαός, και η αλήθεια είναι ότι έχει δίκιο. Και για να είναι καλή η ημέρα πρέπει να ξεκινήσει με καφέ πλούσιο σε άρωμα και χορταστικό πρωινό. Αυτή τη φορά όμως όχι στην κουζίνα του σπιτιού, αλλά στις ομορφότερες και πιο χρωματιστές αυλές της Αθήνας. Παρακάτω συγκεντρώσαμε οχτώ από τις αγαπημένες μας στην πόλη για να κάνουμε πράξη την γνωστή –και αποδεδειγμένα ολόσωστη στο έπακρο– λαϊκή ρήση. Καλημέρα λοιπόν!  




 Theory Bar & More 


Η αυλή του μία από τις πιο αγαπημένες όχι μόνο για την περιοχή του Χαλανδρίου, αλλά και για ολόκληρη την πόλη. Λατρεμένη μας γωνιά σε αυτή εκείνη με το χαλικάκι, έτσι για να μας υπενθυμίζει ότι σιγά σιγά έρχεται καλοκαιράκι! Από τα πιο πολυσυζητημένα στέκια της περιοχής το Theory μας λέει καλημέρα με χορταστικά πρωινά από τα οποία δεν ξέρουμε τι να πρωτοεπιλέξουμε. 


Ανάμεσα σε γαλλικό, αμερικάνικο, μεσογειακό και δροσερό επιλέγουμε το δεύτερο καθώς δηλώνουμε φανατικοί των προτάσεών του. Αποτελείται από αυγά, λουκάνικα, μπέικον, τυριά, αλλαντικά, σαλάτα, φρέσκο χυμό ή καφέ (€11).




Artisanal 


Από τις ωραιότερες αυλές της Αθήνας –ευδιάθετη, χρωματιστή και με πολύ πράσινο– την επιλέγουμε για να μας πάει καλά η μέρα καθώς όπως λέει και o θυμόσοφος λαός «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Στο… παριζιάνικο Artisanal, λοιπόν, με τον θεατρικό χαρακτήρα και τα art deco στοιχεία απολαμβάνουμε καθημερινά 10.00-13.00 με τον καφέ μας δημιουργικές προτάσεις από σάντουιτς, αυγά, snacks κ.α. από τον ανανεωμένο του κατάλογο. Στα αγαπημένα μας η focaccia, το πεϊνιρλί καθώς και τα υπέροχα γλυκά του.   


Όσοι δεν είστε του πρωινού ξυπνήματος μην χάσετε το πολυσυζητημένο brunch του, που σερβίρεται καθημερινά (!) 13.00-18.00. 

Info Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ. 6936 144744, facebook page  




Black Duck Garden 


Στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στην πλατεία Κλαυθμώνος, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, το Black Duck Garden-Athens City Museum Bistrot είναι ο ιδανικός χώρος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας όσοι δραστηριοποιείστε στο κέντρο της πόλης. Εκεί όπου ο βασιλιάς ΌΘωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα δοκιμάσετε αυγά Benedict (€8) πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας και καπνιστό χοιρινό, ομελέτα φούρνου με γαλοπούλα, γραβιέρα, ντομάτα (€7) ή κάποιο από τα ποικίλα σάντουιτς του καταλόγου τα οποία σερβίρονται με επιλογή από χωριάτικη γαλλική μπαγκέτα, μπαγκέτα με παπαρούνα και ηλιόσπορο, μπαγκέτα ολικής αλέσεως, μίνι ψωμάκια ή brioche. 




Βig Spoon  


Από τον Οκτώβριο του 2014 όποτε και πρωτολειτούργησε έδωσε το δικό του στίγμα στην πολύβουη πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Το Βig Spoon είναι από εκείνα τα all day cafe-bar που μπορούν να μας φιλοξενήσουν όλες τις ώρες της ημέρας, και να μας κάνουν να περάσουμε το ίδιο ευχάριστα. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός δε χορταίνουμε να το επισκεπτόμαστε τα πρωινά για να απολαμβάνουμε το Big Spoon Breakfast (5,90) στην υπέροχα διαμορφωμένη αυλή του. Δύο φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με δύο αυγά μάτια, μπέικον, τυρί Κατίκι, ντομάτα και ρόκα αποτελούν τον πιο ιδανικό αλλά και γευστικό τρόπο για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Εναλλακτικά, scrabbled eggs σε φρυγανισμένο ψωμί με μπέικον, τοματίνια και σπανάκι, γιαούρτι με μέλι, φρέσκα φρούτα εποχής, μπουκιές δημητριακών και ξηρούς καρπούς ή μια χορταστική ομελέτα με ψωμάκι μπριός και δροσερή σαλάτα σίγουρα θα σας κάνουν “κλικ”. Το πρωινό σερβίρεται από τις 09.00-16.00.  




Μέντα 


Το κουκλίστικο cafe-bar στην Κηφισιά, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο διάσημος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός, συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μας επιλογές. Ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει και η αίσθηση του ρομαντισμού μας διακατέχει ολοένα και περισσότερο. Οι γλυκές σπιτικές προτάσεις του –best seller τα cheesecake λεμόνι και το σοκολατένιο fudge σερβιρισμένο με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης– σε συνδυασμό με τον φρεσκοκομμένο καφέ και την την πανέμορφη αυλή του μας κάνουν να το συμπεριλαμβάνουμε στα σημεία αναφοράς τα πρωινά που βρισκόμαστε στην Κηφισιά. 




Museum Cafe 


Στον υπέροχο κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά, συναντάμε το Museum Cafe, μια ειδυλλιακή όαση πρασίνου, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αμέτρητες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας σας περιμένουν σε αυτό το πανέμορφο σημείο συνδυασμένες ιδανικά με γευστικές προτάσεις από το brunch menu. Κρουασάν σοκολάτας, κέικ ημέρας, μπάρα δημητριακών με γιαούρτι και μαρμελάδα βύσσινο, αυγά μάτια με σύγκλινο Μάνης πάνω σε χωριάτικο ψωμί κάποιες από τις επιλογές που θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό και θα προσδώσουν στην ημέρα σας γευστικό ξεκίνημα.




Momo  


Το highlight του Momo δεν είναι άλλο από τον καταπράσινο κήπο στο πίσω μέρος του κτηρίου όπου στεγάζεται στην κεντρική και πολυσύχναστη Πλατεία Κύπρου. Ο κήπος του, λοιπόν, αποτελεί μια “όαση" ηρεμίας και χαλάρωσης στην καρδιά της Καλλιθέας γι’ αυτό κι εμείς τον προτείνουμε για τον πρώτο καφέ της ημέρας, συνοδεία γεστικών προτάσεων από τον λαχταριστό του κατάλογο. Φρεσκότατο carrot cake και χειροποίητα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα ή λεμόνι για τους λάτρεις των γλυκών, ενώ πληθώρα σε αλμυρά σάντουιτς (melt sandwiches όπως αναγράφονται και στον κατάλογο) και διάφορες εκδοχές αυγών για όσους δεν αλλάζουν το αλμυρό σνακ με τίποτα βρίσκονται στη διάθεσή σας.  




Κύριος Χου  


Η μικρή αυλή του Κύριου Χου στα Άνω Πετράλωνα μας φέρνει στο νου εικόνες από τα παιδικά μας χρόνια. Έτσι, την έχουμε συνδέσει με έναν νοσταλγικό τρόπο με την αθωότητα εκείνης της εποχής γι αυτό και την επιλέγουμε πάντα τα πρωινά που είναι πιο ήρεμη και χαλαρή. Απολαμβάνουμε το ελληνικό καφεδάκι μας στο μπρίκι και το συνοδεύουμε πάντα με κάποια από τις επιλογές από τα αλμυρά (φέτα, ντομάτα, ρίγανη ή ρόκα, μανιτάρια, λουκάνικο chorizo και cheddar) ή γλυκά (μπανάνα, σοκολάτα, με ricotta και μέλι) τοστ του. Για ακόμη πιο αυθεντικές στιγμές κλείνουμε την νοσταλγική εμπειρία με παραδοσιακό υποβρύχιο! Αν είστε υπέρμαχοι της υγιεινής διατροφής στον κατάλογο θα βρείτε, επίσης, γιαούρτι με μέλι. Η σπιτική λεμονάδα συγκαταλέγεται πάντα στις αγαπημένες επιλογές μας, ειδικά τα ζεστά πρωινά της άνοιξης και του καλοκαιριού.  Info  Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10.00 Δημοφώντος & Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3423972, facebook page  

Πηγή: www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: