Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Με επιτυχία ο 1ος αγώνας δρόμου στο Μαραθώνα! Ευχαριστούμε πολύ!

Με επιτυχία ο 1ος αγώνας δρόμου στο Μαραθώνα! Ευχαριστούμε πολύ!

Mε μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών ολοκληρώθηκε ο 1ος αγώνας δρόμου «Όλοι Μαζί Μπορούμε», επιτυγχάνοντας τη συγκέντρωση 50 τόνων τροφίμων.
Εκατοντάδες πολίτες και δεκάδες εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να προσφέρουν και να τρέξουν για... καλό σκοπό!
Μία γιορτή ανθρώπινης θέλησης και αλληλεγγύης. Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός. Με μοναδικό κίνητρο την προσφορά, και τη χαρά της συμμετοχής.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο Μαραθώνα εκατοντάδες δρομείς, εθελοντές και φίλοι για να ενθαρρύνουν όσους συμμετείχαν στον 1ο αγώνα δρόμου «Όλοι Μαζί Μπορούμε».
Η εκκίνηση δόθηκε στις 9.00 ακριβώς στο φράγμα του Μαραθώνα και οι αθλητές  διένυσαν μία μοναδική διαδρομή, σε ένα ξεχωριστό τοπίο: πλάι στη λίμνη του Μαραθώνα.
Μοναδικό αντίτιμο, η προσφορά τροφίμων. Άνθρωποι όλων των ηλικιών δήλωσαν συμμετοχή για να τρέξουν, επιλέγοντας μέσα από δύο διαδρομές: πέντε και εννέα χιλιομέτρων.
Για δύο ημέρες, οι δρομείς έσπευδαν στα κέντρα εγγραφών, ώστε να παραλάβουν τα πακέτα συμμετοχής και να παραδώσουν τη συνεισφορά τους σε τρόφιμα.
Παράλληλα, η AGRINO, η BARILLA-MISKO, η ΓΙΩΤΗΣ, η CHIPITA, η DELOITTE, η ELBISCO, η EUROBANK, η GRECOTEL, τα σούπερ-μάρκετ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, η Kalamea FOODS, o ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο Μασούτης, οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου, το ξενοδοχείο ATHENS PLAZA, η Οικογένεια Στεργίου, η ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, τα μπισκότα Παπαδοπούλου, ο ΣΚΑΪ, o ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, η TOTTIS-BINGO, καθώς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση συμμετείχαν με τις γενναιόδωρες προσφορές τους, στηρίζοντας έμπρακτα τους σκοπούς του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».
Τα φορτηγά της εταιρείας ΣΟΥΛΤΑΝΟΓΛΟΥ, και τις δύο ημέρες της συλλογής τροφίμων, ήταν εκεί για να τα μεταφέρουν στις αποθήκες φύλαξης και διανομής.
Την Κυριακή 7 Ιουνίου, ήταν όλοι εκεί. Από τις 6 το πρωί, οι δεκάδες εθελοντές βοήθησαν να είναι όλα έτοιμα, ώστε να υποδεχθούν τους δρομείς. Ταυτόχρονα, οι υποστηρικτές φρόντισαν να μη λείψει τίποτα:
Η εταιρεία “HEX” ανέλαβε τη χρονομέτρηση του αγώνα, με το πρωτοποριακό και εξελιγμένο, ελληνικής σύλληψης, σύστημα χρονομέτρησης CHRONOLOG.
Η εταιρεία ένδυσης DUR με τα... συλλεκτικά, πλέον, t-shirt έντυσε δρομείς και εθελοντές.
Η «ΤYΠO & OFFSET» ανέλαβε να μας τυπώσει τους αριθμούς συμμετοχής.
Και ο σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας, τις σακούλες που περιείχαν τα πακέτα συμμετοχής των δρομέων.
Η ΚΟΡΠΗ φρόντισε να τους ξεδιψάσει όλους σε κάθε σημείο της διαδρομής, πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Το «Δειπνοσοφιστήριον» CATERING μάς χάρισε ενέργεια, με τις χειροποίητες, λαχταριστές μπάρες δημητριακών.
Η χαλβαδοποιία Μαραθώνος της οικογένειας Χατζηγαβριήλ ήταν εκεί για να μας γλυκάνει, όπως επίσης και η DOLE, προσφέροντας μπανάνες ξεχωριστής νοστιμιάς.
Άφθονοι χυμοί πορτοκάλι, προσφορά της αλυσίδας MARKET IN δρόσισαν αυτή την υπέροχη εμπειρία και για τόνωση του οργανισμού, υγιεινά μπισκότα βρώμης από την ELBISCO.
Η εταιρεία «Γλάρος» φρόντισε για την υγιεινή και την καθαριότητα.
Την ασφάλεια των δρομέων κάλυψε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, παρέχοντας ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο, ενώ το «παρών» έδωσαν και εθελοντές από την επιστημονική εταιρεία φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας.
Η ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών φρόντισε να είναι δικτυωμένο κάθε σημείο της διαδρομής, με τα cb ανά χείρας... και πάντα σε ετοιμότητα.
Η εταιρία Πλειάδες με τα SUBARU της φρόντισε για τη μεταφορά των εθελοντών στα καθορισμένα σημεία.
Ο Δήμος Μαραθώνα έθεσε τη διοργάνωσή μας, υπό την αιγίδα του, και μαζί με τον ΣΠΑΠ διέθεσαν εθελοντές, πρόθυμους να βοηθήσουν.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» ανήκει και στην ΕΥΔΑΠ, για την υπέροχη φιλοξενία... μα πρωτίστως για το ανθρώπινο δυναμικό της, που ήταν εκεί για ό,τι χρειαστήκαμε!
Τελικά, αποδείξαμε για ακόμα μια φορά, πως όπου υπάρχει ανάγκη, είμαστε έτοιμοι... να τρέξουμε!
Ο 1ος αγώνας δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» έκοψε το νήμα του τερματισμού, με απόλυτη επιτυχία, και την υπόσχεση ο τερματισμός αυτός να σημάνει μία νέα αφετηρία.
Γιατί σκοπός μας, αυτός ο αγώνας... είναι να γίνει θεσμός.
Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ!
1ος αγώνας δρόμου «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: