Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΡΕΜΠΕΛΟΙ ΜΕΘΥΣΤΑΚΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΚΟ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;  ΜΠΑ…  ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ!

Να το μεγάλο ψέμα: Ότι ΔΗΘΕΝ το ευρώ είναι η μόνη μας σωτηρία!

Να τι φοβούνται: Αν βγούμε από τη παγίδα τους, όχι μόνο δεν θα “καταστραφούμε” αλλά το αντίθετο είναι πολύ πιθανό να γίνει αρκετά γρήγορα!

Στους λαούς της Ευρώπης:

Τους είπαν ότι το ευρώ θα φέρει σταθερότητα, αλλά δεν έφερε,

Τους είπαν ότι θα φέρει ανάπτυξη, αλλά δεν έφερε.

Τους είπαν ότι θα φέρει ευημερία, αλλά δεν έφερε.

Για όποιο παπαγαλάκι επιμένει ότι η Ελλάδα έχει πολλές ιδιαιτερότητες: Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, όπως πολύ σύντομα και άλλες χώρες μέσα στο Ευρώ…  Η  Γερμανία, προς το παρόν, είναι η μόνη κερδισμένη.  Χώρες που ενώθηκαν με το ευρώ έχουν χάσει την κυριαρχία τους όπως και την ανάπτυξη τους.

Μας πούλησαν την ιδέα ενός ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος (το γερμανο-κρατούμενο ευρώ) ως το μαγικό μέσο που θα μετασχημάτιζε τις οικονομικές μας τύχες. Μας είπαν να εγκαταλείψουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας με αντάλλαγμα την ησυχία και οικονομικά οφέλη. Αντί αυτού έχουμε δει προκοπήή πρόκειται ποτέ να δούμε;

Με το να μην έχει μια χώρα – η Ελλάδα - τον έλεγχο του εθνικού της νομίσματος και της δικής της νομισματικής πολιτικής χάνει την εθνική της κυριαρχία (και εσαεί θα ζει κάτω από μια ανθελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον, και με τις διάφορες απειλές και τα ψέματα που θα συνεχίσουν για πάντα!)

Γιατί πρέπει ο Έλληνας Πρωθυπουργός να ζητά την άδεια της Γερμανίδας Καγκελαρίου πριν να αλλάξει την εθνική πολιτική των συντάξεων;  Γιατί θα πρέπει να δεχτεί την επίθεση από διεθνείς πιστωτές που του λένε ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς μεταπτυχιακούς φοιτητές;

ΓΙΑΤΙ μας λένε ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ οι Έλληνες θα υποφέρουν μία τρομερή οικονομική κατάρρευση; Επειδή μας αγαπάνε;

Ο φόβος τους φαίνεται να είναι ότι, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, η χώρα σιγά σιγά θα επιστρέψει στην ευημερία (και τότε και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν!)

Σήμερα απειλούν τους Έλληνες με χαμό, αποσύνθεση και καταστροφή, εάν προσπαθήσουν να επιστρέψουν πάλι στο δικό τους νόμισμα. Και τι μ’ αυτό;  Έτσι και αλλιώς είχαν χαμό, αποσύνθεση και καταστροφή τουλάχιστον τα οκτώ τελευταία χρόνια.

Είναι πράγματι οι Έλληνες ένα τσαμπί από ρέμπελους ουζο-πότες όπως διατείνονται οι διορισμένοι σαμπανιο-πότες των Βρυξελλών; Πριν αποδεχθούν το ευρώ οι Έλληνες κατάφεραν πραγματική ετήσια ανάπτυξη 4% και μέση ανεργία 7,7%. Από τότε που δεχθήκαμε τη “θερμή” (χρηματιστική) αγκαλιά των Βρυξελών, της Φραγκφούρτης και του Βερολίνου η ετήσια ανάπτυξη στην Ελλάδα έπεσε σχεδόν στο μηδέν και η ανεργία πολλαπλασιάστηκε (Και οι γνώστες της απάτης επωφελήθηκαν βέβαια…).

Η Ισλανδία πέρασε μία μαζική χρηματο-οικονομική κρίση το 2007-9 όπως και η Ελλάδα, αλλά η Ισλανδία είναι μία κυρίαρχη χώρα με το δικό της νόμισμα. Η ισλανδική κορώνα έπεσε δύο φορές μέχρι τώρα στις νομισματικές αγορές ως προς το ευρώ. Αλλα η φθηνή κορώνα βοήθησε την Ισλανδία να σταθεί στα πόδια της. Μόνο όταν έχει το δικό του νόμισμα μπορεί κανείς να το κάνει.

Πίσω στη δεκαετία του 90 είπαν στους Βρετανούς ότι θα βρεθούν σε μεγάλο μπελά εάν δεν εγκαταλείψουν την λίρα για το κοινό νόμισμα. Η βρετανική οικονομία θα βουλιάξει και η Βρετανία θα απομονωθεί. Έτσι έλεγαν τότε. Εάν θέλετε να δείτε πόσο άσχημα είναι στο Λονδίνο προσπαθήστε να αγοράσετε ένα σπίτι εκεί.

Τι είναι λοιπόν προτιμότερο: 
Ελευθερία ή Σκλαβιά; (Να ρωτήσουμε κάποιον Φεραίο μήπως;) 
Ανεξαρτησία ή συνεχής Εξάρτηση; 
Εθνική Κυριαρχία ή Εθνική αποδυνάμωση και καταστολή; 

Ρωτήστε κάποιον Πολιτικό Επιστήμονα αν μπορεί να διατηρεί μια χώρα την Εθνική της Κυριαρχία χωρίς εθνικό νόμισμα και δίκη της νομισματική πολιτική… 

Με λίγη τόλμη και αρετή όλα γίνονται! 

Λευτέρης

ΥΓ. Μήπως οι μεγαλοτραπεζίτες και τα Γερμανικά τους πιόνια ξαγρυπνούν στις Βρυξέλες και στο Βερολίνο και στριφογυρίζουν εμπύρετοι στα μεταξωτά τους σεντόνια; Πάει πολύ να χάσουν και τον Γ’ Παγκοσμίο Πόλεμο…

Και καλά θα΄τανε να κλείνουμε τ’ αυτιά για κάτι καλά πληρωμένους “οικονομολόγους” καταστροφολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: