Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΥΠΕΡ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΕΘΑ...!!! ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΥΘΙΣΟΥΜΕ...!!!

Posted: 04 Jan 2015 01:59 PM PST
"Η Ελλάς δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε κίνηση αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στην θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του συμπλέγματος της Μεγίστης και αντίστοιχα ανατολικά και νοτιοανατολικά της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου. Αν η Τουρκία εκδώσει NAVTEX ερευνών που να περιλαμβάνει αυτές τις περιοχές και επιχειρήσει να υλοποιήσει την πρόθεσή της μεταφέροντας ερευνητικά πλοία στην περιοχή θα τους κτυπήσουμε και θα τους βυθίσουμε. Ελπίζουμε να μην κάνουν αυτό το λάθος".

Αυτή ήταν η καθαρή απάντηση ανώτατου αξιωματικού στο ερώτημα που έθεσε το defencenet.gr σχετικά με την πιθανότητα να υπάρξει άμεσα έκδοση NAVTEX που να δεσμεύει τις περιοχές που προανέφερε στην ζωνη ερευνών του πλοίου "Barbaros". Kαι συνεχίζοντας ο ίδιος υπογράμμισε ότι:"Αυτό που γίνεται στην Κύπρο είναι τελείως διαφορετικό από μια τέτοια εξέλιξη όπως οι έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αν δεν αντιδράσουμε με απόλυτο τρόπο, το χάσαμε το παιχνίδι".

Και σε άλλο ερώτημα για τις κινήσεις των ελληνικών Επιτελείων η απάντηση ήταν: "Ετοιμάζουμε αρκετά πράγματα για να είμαστε έτοιμοι. Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι σε περιόδους εσωτερικής πολιτικής ρευστότητας της Ελλάδας επιχειρεί πάντα να εκμεταλευθεί πιθανά κενά εξουσίας και να δημιουργεί τετελεσμένα"...

Και σημείωσε ότι στην σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών "Υπήρξε απόλυτη ταύτιση και συναντίληψη πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας". Θα μπούμε στον πειρασμό να υποστηρίξουμε ότι η σκλήρυνση της γραμμής από πλευράς πολιτικής ηγεσίας έχει να κάνει και με την διενέργεια των εκλογών, αφού μέχρι τώρα απέρριπταν όλες τις ανάλογες εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για αποφασιστική στάση...

Iδού και ο χάρτης με την περιοχή που από το 2012 έχει ανακοινώσει η Αγκυρα ότι προτίθεται να προχωρήσει σε έρευνας. Σττις περιοχές της Κύπρου τον έχει υλοποιήσει. αναμένεται η περιοχή που σημειώνεται με τα τετράγωνα περί το σύμπλεγμα της Μεγίστης στην οποία αναφέρθηκε ο ανώτατος αξιωματικός στοdefencenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: