Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Καιρός Σιβηρίας στην Ελλάδα. Κυκλοφοριακά προβλήματα σε δρόμους της Αττικής

Καιρός Σιβηρίας στην Ελλάδα. Κυκλοφοριακά προβλήματα σε δρόμους της Αττικής





Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες από -25 έως -10 στα βόρεια. Έντονα φαινόμενα στην Α. Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τσουχτερό κρύο και προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Στην "κατάψυξη" μπαίνει η Ελλάδα από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη.
Βρέχει ήδη στα πεδινά και χιονίζει στα ορεινά, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σε κάποια σημεία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί, ενώ σε κάποια άλλα διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Ν. Μάκρης, από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης ως τη διασταύρωση Αγ. Πέτρου, στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ ως το καζίνο, στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας Δερβενοχωρίων, από το ύψος του οικισμού Τιτάν- Μάνδρας έως τα Σκούρτα Θήβας και στη λεωφόρο Χασιάς- Δερβενοχωρίων από το ύψος της Μονής Κλειστών.
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών- Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα από το 3ο χλμ στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ έχει επιβληθεί και απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, στην περιοχή των Βιλίων και και στην περιφερειακή οδό Βαρυμπόμπης- Κατσιμιδίου, από το ύψος της ταβέρνας Θέα, καθώς επίσης και στη λεωφόρο Διονύσου, στην περιοχή του Διονύσου, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.
Από αύριο, τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ αναμένεται να χιονίσει και σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης του καιρού,
Χιονοπτώσεις ιδιαιτέρα έντονες θα εκδηλωθούν από σήμερα Δευτέρα (05-01-2015) τις νυχτερινές ώρες στην ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας), τις Σποράδες, την Εύβοια, τιςΚυκλάδες και την Κρήτη και θα συνεχιστούν κατά περιόδους αύριο Τρίτη (06-01-2015), ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης (07-01-2015) σταδιακά θα ασθενήσουν.
Στην Αττική σήμερα Δευτέρα (05-01-2015), θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά (υψόμετρο 200-300 μέτρα), αύριο Τρίτη (06-01-2015) θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες κυρίως στη βόρεια και ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης (07-01-2015) σταδιακά θα ασθενήσουν.
Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παγετός θα σημειωθεί ιδιαιτέρα ισχυρός και κατά τόπους ολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον 25 (-25) ως μείον 10 (-10) βαθμούς κελσίου).





















Δεν υπάρχουν σχόλια: