Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Η «βροντερή» και «αστραπιαία» απάντηση του Ναυτικού στις τουρκικές προκλήσεις > φωτό

Η «βροντερή» και «αστραπιαία» απάντηση του Ναυτικού στις τουρκικές προκλήσεις > φωτό

h-bronterh-kai-astrapiaia-apanthsh-toy-naytikoy-stis-toyrkikes-proklhseis-fwto
Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης - Πριν προλάβουν τα τουρκικά πλοία να μπουν στον ναύσταθμο με την ολοκλήρωση της προκλητικής επιχειρησιακής τους αξιολόγηση, η οποία επιλέχθηκε να γίνει σκόπιμα κάτω από το Καστελόριζο και απέναντι από τη Σαμοθράκη, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εξαπέλυσε «επίθεση»μεγάλης κλίμακας σύμφωνα με τα σενάρια των ασκήσεων του Πενταγώνου που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Να θυμίσουμε ότι η υποτιθέμενη αυτήαξιολόγηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικούπραγματοποιούνταν ταυτόχρονα με την επίσημη επίσκεψη πριν από λίγες μέρες, του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα(!). Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πεντάγωνο είχε ετοιμάσει την «απάντηση» στην τουρκική αυτή προκλητικότητα που παρατηρήθηκε ακόμα και απέναντι από το Καστελόριζο. Σε ολόκληρο το Αιγαίο και ιδιαίτερα γύρω από τα ακριτικά νησιά αναπτύχθηκαν τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού μας με τη γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει πάνω σε αυτά.

Τα πληρώματα όλων των πλοίων μας βρίσκονται με το δάχτυλο στην κυριολεξία πάνω από τους κουμπιά εκτόξευσης πυραύλων κατά των υποτιθέμενων εχθρικών στόχων που εντοπίζονταν. Το ρόλο των αντίπαλων δυνάμεων ανέλαβαν να τον «εκφράσουν» δυνάμεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου,οι ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν σε πιο ρεαλιστικές συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι εκδόθηκαν σχετικές «νόταμ» προκειμένου να είναι δεσμευμένες όλες οι ευαίσθητες περιοχές και τα περάσματα του Αιγαίου. Με τις τρεις αυτές ασκήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (όπου οι ονομασίες τους μόνο τυχαίες δεν είναι ) εξαπολύεται μία πλήρη αντεπίθεση του ΓΕΝ, όπου όλες οι δυνάμεις λειτουργούν συνδυαστικά προκειμένου μέσα σε λίγη ώρα να αποκτήσει το Πεντάγωνο τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου. Ιδιαίτερη έμφαση δεν δίδεται μόνο από το Στρατό στις νυχτερινές επιχειρήσεις αλλά και από τους δύο άλλους κλάδους. Το Πολεμικό Ναυτικό ασκείται έντονα και εξελίσσει τακτικές νυχτερινής μάχης σε συνεργασία και με την Πολεμική Αεροπορία.

Το πόσο σημαντικές είναι οι εκπαιδευτικές αυτές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν πριν από τρία 24ωρα και ολοκληρώνονται αύριο , φαίνεται και από την παρουσία ηγεσίας του ΓΕΝ .

Συγκεκριμένα ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης , συνοδευόμενος από τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα, παρακολούθησε από τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» την ανάκτηση του καθολικού ελέγχου του Αιγαίου, το «σπάσιμο» αποκλεισμένων νησιών από εχθρικές δυνάμεις και την εξαπόλυση πραγματικών πυρών, από φρεγάτες, κανονιοφόρους και πυραυλακάτους στο Πεδίο Βολής Καράβια, στο πλαίσιο των ασκήσεων «ΑΣΤΡΑΠΗ 3/14», «ΟΡΜΗ 6/14» και «ΒΡΟΝΤΗ 1/14».

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή έδωσε η ηγεσία του ΓΕΝ στις επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι «επίλεκτοι» του Πολεμικού Ναυτικού, Ανατέθηκαν στους άνδρες της Ομάδας των Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) δύσκολες και σύνθετες αποστολές.

Να σημειωθεί ότι οι πλωτές μονάδες αλλά και τα «ναυτικά οχυρά» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και να εξολοθρεύσουν απειλές σε ένα περιβάλλον όπου υπήρχε έντονος «ηλεκτρονικός πόλεμος» καθώς είναι γνωστό ότι η Άγκυρα έχει αναπτύξει και διαθέτει συστήματα έντονων παρεμβολών στα ραντάρ και στις τηλεπικοινωνίες του αντιπάλου της.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: