Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

¨Πολλαπλασιαστές¨ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο από sgalatas.blogspot.com 
Μπόρα είναι και θα περάσει…

Ενώ ο Λαός εδώ και 5 ολάκερα χρόνια ξέρει τι θα πει αβεβαιότητα, αίφνης οι πολιτικοί μας την ανακαλύπτουν για το μέλλον της πολιτικής διαδρομής τους.
Δεν μπλοφάρουν πλέον… γιατί την αβεβαιότητα αυτή  την  αισθάνονται καλά στο πετσί τους.

Μια φράση στοιχειώνει πλέον την ζωή του τόπου…
¨δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται ¨

Και τα ερωτήματα…..
Γιατί πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για έξοδο- παραίτηση του Σαμαρά τις επόμενες μέρες;
Ποιοι θέλουν να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές;
Η επανάληψη κυβέρνησης έκτατης ανάγκης  στην σημερινή συγκυρία  θα μοιάζει με το  περιβόητο πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Γνώριζε ο Σαμαράς τις τρικλοποδιές ξένων και επίσπευσε τις προεδρικές εκλογές;
Και αν ο κ. W. Schaeuble διεμήνυσε ότι γνώριζε από το απόγευμα της Δευτέρας τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού , ο κ. Νταβούντογλου από το προηγούμενο Σάββατο τι γνώριζε ότι θα παίξει στην Ελλάδα;

Μέσα σε λίγες ώρες η μικρή Ελλάδα έγινε η αγαπημένη των ξένων δημοσιευμάτων.
Άραγε τι φοβούνται οι ξένοι;

¨Έπρεπε η ΕΕ να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά ή τον άφησε έκθετο με αποτέλεσμα εκείνος να οδηγηθεί στη λύση της πρόωρης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ίσως με πρόωρες εκλογές;

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung απαντάει κατηγορηματικό στο ερώτημα: Η απάντηση θα πρέπει να είναι, φυσικά όχι. Η Ελλάδα πρέπει να λύσει και όχι να κουκουλώσει τα προβλήματά της. Αυτό ισχύει για κάθε κυβέρνηση, είτε αυτή καθοδηγείται από τον Σαμαρά είτε από κάποιον άλλο»…..

Εκλογές σημαίνουν καταρχήν αβεβαιότητα, όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για τα προγράμματα βοήθειας και το ευρώ. Ξεκινά ένας νέος φαύλος κύκλος; Εν μέρει το δίλημμα οφείλεται στον ίδιο τον Σαμαρά».

Εξηγεί το άρθρο: «Υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του να απαλλάξει μέχρι το τέλος του χρόνου τη χώρα από την σκληρή εποπτεία της τρόικας. Με την καλή αυτή είδηση θα είχε έστω και μια μικρή ευκαιρία να επανεκλεγεί. Πλέον όμως δεν μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή του. Η τρόικα έχει σοβαρούς λόγους να μην παίξει το παιχνίδι αυτό, ο προϋπολογισμός στην Αθήνα παρουσιάζει προβλήματα. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη μια ελληνική αυταπάτη. (…) Εάν ο υποψήφιός του χάσει την προεδρική εκλογή, τότε θα γίνουν εκλογές εντός τεσσάρων εβδομάδων. Οι δημοσκοπήσεις δεν ευνοούν τον Σαμαρά.

Το ερώτημα είναι, έπρεπε η ΕΕ να παίξει το παιχνίδι του για χάριν της πολιτικής ειρήνης;» http://www.iefimerida.gr/10|12|2014 16:27

"Αναταραχή στην Ελλάδα, όπως τις... παλιές καλές ημέρες", σχολιάζει ο Economist, αποτιμώντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται επί Ελληνικού εδάφους το τελευταίο 24ωρο. Οι αγορές αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνοντας μάλιστα ως υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα.

"Μπορεί η Προεδρία της Δημοκρατίας αυτή κάθε αυτή να μην έχει τεράστια σημασία, ωστόσο οι συνέπειες μιας ήττας της κυβέρνησης στην προεδρική εκλογή θα είναι τεράστιες", εκτιμά ο Economist.

"Εάν υπάρξει αποτυχία στην προεδρική εκλογή, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αναδεικνύοντας νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ", προσθέτει.

"Αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρο, όμως ο κίνδυνος να επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία με τους πιστωτές εξηγεί τις σημερινές αναταράξεις στις αγορές", καταλήγει το περιοδικό. http://www.bankingnews.gr/10/12/2014 - 17:16
Και πριν από λίγο o μέντορας μας κ. W. Schaeuble διεμήνυσε. "Είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε στην Ελλάδα μια προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης".

Ωστόσο, έσπευσε να εξηγήσει πως η χορήγηση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του προγράμματος της Ελλάδας.

Και ποιος κ. W. Schaeuble θα ολοκληρώσει την μετά την ¨εκτέλεση¨ της Ελλάδος ¨χαριστική βολή της ¨ όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι η προληπτική πιστωτική γραμμή συνοδεύεται με σκληρή εποπτεία;

Πριν 2 χρόνια ακούγαμε για τους πολλαπλασιαστές ανάπτυξης  και θαυμάζαμε για το πλούσιο Ελληνικό λεξιλόγιο. Σήμερα η ανάπτυξη έγινε αβεβαιότητα με αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι εξελίξεις.

Φυσικά όλα αυτά ενώ συνυπάρχει  και η αβεβαιότητα για την διευθέτηση των εκκρεμών μας γεωπολιτικών θεμάτων.

Ενώ όπως είπαμε για πρώτη φορά το πολιτικό δυναμικό μας βιώνει την αίσθηση της αβεβαιότητας,  ο Ελληνικός Λαός έχει μια αίσθηση ότι οι τοκογλύφοι και τα παραμάγαζα τους έριξαν την μπάλα ¨εκτός γηπέδου¨.

Η μπάλα είναι η δημοκρατική ψήφος του Έλληνα.
Ας την ξαναβάλουμε μέσα στο γήπεδο της Ελλάδος  όταν ¨ξεκουμπιστούν¨ οι ξένοι προπονητές της δυστυχίας μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: