Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πυρκαγιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας με 478 επιβάτες. Προσπάθειες να προσεγγίσουν παραπλέοντα πλοία

Πυρκαγιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας με 478 επιβάτες. Προσπάθειες να προσεγγίσουν παραπλέοντα πλοία


Σε εξέλιξη φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας. Περισσότεροι από 400 επιβάτες και 55 άτομα προσωπικό προσπαθούν να το εγκαταλείψουν. Στο σημείο πνέουν άνεμοι 10 μποφόρ, που δυσκολεύουν την επιχείρηση διάσωσης. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο γκαράζ του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic, το οποίο πλέει βορειοδυτικά των Οθωνών, στην Κέρκυρα. Εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ανκόνα.
Στο πλοίο επιβαίνουν 478 άνθρωποι, 422 επιβάτες και 56 άτομα προσωπικό, 22 Ιταλοί και 34 Έλληνες. Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός.
Οι πρώτες βάρκες κατέβηκαν τα ξημερώματα, για να επιβιβαστούν οι γυναίκες και τα παιδιά, τους οποίους περισυνέλεξε καΐκι, που έσπευσε για βοήθεια.
Στο σημείο επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι, 10 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση διάσωσης. Γύρω από το πλοίο έχουν σπεύσει 7 πλοία, που προσπαθούν να προσεγγίσουν το Norman Atlantic, όμως τα κύματα το καθιστούν μέχρι στιγμής αδύνατο.

Καιγόμαστε... βοήθεια"

Επιβάτης του πλοίου, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε πως το προσωπικό του πλοίου δεν ήταν έτοιμο για μία ανάλογη κατάσταση και δεν γνώριζε, πώς να κατεβάσει τις λέμβους.
Άλλοι επιβάτες καταγγέλλουν, ότι δεν υπήρξε επαφή με το προσωπικό του πλοίου και μόνοι τους άνοιξαν τα κουτιά, για να πάρουν τα σωσίβια.
Κραυγή αγωνίας από άλλον επιβάτη του πλοίου Νorman Αtlantic, στο Mega.
"Θέλουμε επειγόντως βοήθεια. Δεν μπορούμε να φύγουμε από το καράβι. Δεν υπάρχουν βάρκες. Έχουμε εγκλωβιστεί τέρμα πάνω. Έχει τρελό αέρα", είπε.
Σε απόσταση από το Norman Atlantic βρίσκεται το Spirit of Piraeus, ενώ όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο σημείο έσπευσαν και 6 ελικόπτερα και ένα C130.
Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων, ότι έχει δεσμευτεί το πλοίο ΕΥΗΝΟΣ, για την επιβίβαση των επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: