Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Μαγεύει ξανά το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη -«Στολίδι» μετά την αναστήλωση [εικόνες&βίντεο]

Μαγεύει ξανά το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη -«Στολίδι» μετά την αναστήλ
Στολίδι για την πόλη της Ξάνθης έγινε ξανά το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι. Μετά από τις εργασίες αναστήλωσης, το κτίριο που είχε ρημάξει τα προηγούμενα χρόνια μαγεύει ξανά τους περαστικούς, ενώ σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό. 

Η οικία του κορυφαίου Ελληνα μουσικοσυνθέτη βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 17 στην Ξάνθη, όπου γεννήθηκε. Οι εργασίες εκεί ολοκληρώθηκαν και σύντομα αναμένεται να επιπλωθεί, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια του μουσικού εξοπλισμού. 

Η οικογένεια Χατζιδάκι έμενε στον τρίτο όροφο, σύμφωνα με πολλαπλές μαρτυρίες της εποχής όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thrakitoday, ενώ υπάρχουν και συμβόλαια που επιβεβαιώνουν την παρουσία της οικογένειας στο κτίριο το οποίο άνηκε σε Εβραίο καπνέμπορα και πέρασε στην κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου μετά από κατάσχεση λόγω οφειλών. Στο σπίτι υπήρχε και πιάνο, όπου ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε τα πρώτα μαθήματα μουσικής, με μία Αρμένισα δασκάλα. 

Μάλιστα, αναζητούνται έπιπλα της οικίας, που φαίνεται ότι έχουν διασωθεί και τα έχουν στην κατοχή τους οικογένειες από την περιοχή, προκειμένου να τοποθετηθούν στο κτίριο. 

Το χώρο επισκέφθηκε την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος δήλωσε ότι το κτίριο θα δοθεί στην κοινωνία. Οπως είπε, υπάρχει η σκέψη να εγκατασταθεί εκεί παράρτημα της Αναπτυξιακής της Περιφέρειας, αλλά τόνισε ότι θα υπάρχει η υποχρέωση να είναι το κτίριο επισκέψιμο για το κοινό με τουριστικό ωράριο. 









Φωτογραφίες: thrakitoday.com


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: