Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Δηλώστε τον ακατάσχετο λογαριασμό σας στο TAXIS

Δηλώστε τον ακατάσχετο λογαριασμό σας στο TAXIS
http://x.pstatic.gr/cman_img_f/9544426000490222838.jpg
Ανοίγει την Τρίτη η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS, όπου οι φορολογούμενοι μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο έως 1.500 €, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης.
  • 28/07/2014
Αύριο ανοίγει η εφαρμογή στο TAXIS
Βάσει του νόμου 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο διασφαλίζεται το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως, για έναν τραπειζικόλογαριασμό. Επιπλέον, πέραν των 1.500 ευρώ, είναι ακατάσχετα προνοιακάεπιδόματα, όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα.
Στην εφαρμογή του TAXIS ο φορολογούμενος θα χρειάζεται να δηλώσει μόνο το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός, εφόσον το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρεί τον λογαριασμό που θέλει να προστατεύσει έχει ήδη συσχετισμένο τον ΑΦΜ του με τον λογαριασμό ΙΒΑΝ που ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος προτίθεται να δηλώσει στην ειδική εφαρμογή.
Τα στοιχεία της ηλεκτρονικής αίτησης θα στέλνονται αυθημερόν από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους θα ελέγχουν αν ο ΑΦΜ της αίτησης ταιριάζει με το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί, αν ο λογαριασμός είναι κλειστός ή αν υπάρχει άλλος λογαριασμός πέραν αυτού για τον οποίο υπάρχει το αίτημα προστασίας από κατασχέσεις, στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή ασφαλιστικά βοηθήματα.
Μετά τον έλεγχο από την πλευρά των τραπεζών, εγκρίνεται ή απορρίπτεται το σχετικό αίτημα. Στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται μέσω της εφαρμογής ότι ενεργοποιήθηκε το τείχος προστασίας των 1.500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: