Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

«Σταθερότητα ή Αστάθεια;». Αυτό θα είναι το δίλημμα των εκλογών

«Σταθερότητα ή Αστάθεια;». Αυτό θα είναι το δίλημμα των εκλογών

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Μελετώντας κάποιος με προσοχή τα συστημικά ΜΜΕ, θαδιαπιστώσει ότι στην ουσία προαναγγέλλουν το δίλημμα που θα βάλει το μνημονιακό σύστημα στις προσεχείς εκλογές και κυρίως στις ευρωεκλογές.
Θα διαπιστώσει ακόμα μια εμφανή αγωνία του μνημονιακού συστήματος  να θεωρήσει λήξαν το δίλημμα «Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο», να θεωρήσει δεδομένη την παραμονή της χώρας στο ευρώ, να θεωρεί επιτυχία το πρωτογενές πλεόνασμα και την «έξοδο» για δανεικά και να εστιάσει στο πιο πάνω δίλημμα. 
Δηλαδή, να μην χάσουμε δήθεν αυτά που κερδίσαμε, να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, να αποφευχθούν οι πειραματισμοί και να έχουμε σταθερότητα και όχι αστάθεια, με απρόβλεπτες συνέπειες. 
Να θεωρήσει ακόμα καμένα τα κόμματα που πόνταραν στο «αντιμνημόνιο» και στην ουσία να προαναγγέλλει την διάλυσή τους.
Το μνημονιακό καθεστώς επενδύει στους φόβους του αστικού πληθυσμού που πάντα επιζητεί πολιτική σταθερότητα. Θα προσπαθήσει λοιπόν να ενεργοποιήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, την οποία έχουν κάνει να πιστέψει ότι όλα τελείωσαν, ενώ στην πραγματικότητα, τα χειρότερα είναι ακόμα πίσω.
Εξάλλου, όπως βλέπουμε σε όλες τις δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει εκλογές. Θέλει δηλαδή κυβερνητική σταθερότητα και αυτό θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: