Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ!!!! Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ!!!

Posted: 23 Feb 2014 02:02 PM PST
http://1.bp.blogspot.com/-zuKfT3VsGz8/Ts-0LnTfW2I/AAAAAAAAAr0/jfq4szpL5Qo/s1600/revelation.jpgΔρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Εδώ και δεκαετίες πάνω στη μεγάλη γεωπολιτική σκακιέρα που λέγεται Αιγαίο (το Αρχιπέλαγος του πλανήτη...) παίζεται ένα πολύ χοντρό και πολύπλοκο παιχνίδι: το παιχνίδι μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων, που – με επίκεντρο αυτό το πέλαγος-«ομφαλό» πασών των γήινων θαλασσών – ορίζουν με τις σύνθετες, αλλά αόρατες δια γυμνού οφθαλμού κινήσεις τους το μέλλον της υφηλίου και της ανθρωπότητας!

[Pin on Pinterest]

Διότι δεν είναι καθόλου ψέμα το γεγονός ότι το Αιγαίο είναι όντως ο άξονας που κινεί τις φοβερές και τρομερές πλανητικές εξελίξεις που διαδραματίζονται εδώ και πολλούς αιώνες. Και το μεγάλο μυστικό δεν είναι παρά ότι όποιος ελέγχει τον χώρο του Αιγαίου (τα ύδατα της αιγαιακής λίμνης και τις δύο εκατέρωθεν όχθες του, δηλ. την Ελλάδα και την Τουρκία) μπορεί και ελέγχει και τον κόσμο όλο!

Αυτό, διότι με όρους γεωπολιτικής επιστήμης το Αιγαίο δεν είναι παρά η πύλη προς την αχανή ευρασιατική ενδοχώρα. Συνεπώς, είναι απαραίτητο για την επίβλεψη των εξελίξεων στις αχανείς εκτάσεις της κεντρικής υπερ-ηπείρου της Γης, δηλ. της Ευρασίας. Αλλά, πέραν ετούτου, το Αιγαίο ως γεωστρατηγική καρδιά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου βρίσκεται ακριβώς στο ενδιάμεσο των Βαλκανίων, της Δυτικής Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής... Εκεί δηλ. που ορίζεται η μοίρα του κόσμου όλου!

Η μάχη λοιπόν για το Αιγαίο είναι – μαζί με τη μάχη για την Κύπρο – το κέντρο βάρους των ελληνοτουρκικών διαφορών. Γι’ αυτό και οι συχνές οξύνσεις στον χώρο αυτό, που ουκ ολίγες φορές είχαν και τραγικό αποτέλεσμα... Τρεις φορές τις τελευταίες δεκαετίες (Ιούλιος 1976, Μάρτιος 1987 και Ιανουάριος 1996) Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν στα πρόθυρα ένοπλης σύρραξης εξαιτίας των διαφορών τους στο Αιγαίο, ενώ 5 συνολικά Έλληνες ιπτάμενοι (Σιαλμάς το 1992, οι 3 των Ιμίων το 1996 και Ηλιάκης το 2006) έπεσαν νεκροί για την Ελλάδα και την υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων στο πλανητικό Αρχιπέλαγος στη διάρκεια όλων αυτών των ετών!... Βαρύς ο φόρος του αίματος για την ελληνική πλευρά, την ώρα που η τουρκική πλευρά έδειχνε αναμφίβολα να επεκτείνει τη γεωστρατηγική της επιρροή σε βάρος της Ελλάδας στον ευρύτερο χώρο Αιγαίου-Κύπρου: τόσο με τη δημιουργία των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο όσο και με την εισβολή και κατοχή της Βόρειας Κύπρου το 1974...

Δεν υπάρχουν σχόλια: