Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ

Posted: 16 Feb 2014 07:00 AM PST
Ποιοί θέλουν να μείνει κρυμμένη αυτή η ιστορική αλήθεια;;;
Δύο χρόνια μετά, δεν έχει δοθεί απάντηση από την... επίσημη Εκκλησία...
Την κρύβουν οι... ποδίτσες...

Πόπη Σουφλή

”Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου.” (Το παρακάτω λείπει από όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης) “Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογενεί, φυτόν Ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”
Καινή Διαθήκη Ιωάννου ΙΒ’ 20-23

Το παραπάνω είναι χειρόγραφο Ευσεβίου του Παμφίλου Επισκόπου Καισαρείας, 265μ.Χ. εκκλησιαστικού ιστορικού. Ανεκαλύφθη υπό του καθηγητού Ε.Πρόκου το 1974 ο οποίος ιστοριοδιφώντας στις βιβλιοθήκες του Βατικανού, ως επίτιμος καθηγητής Ιστορίας Ξένων Πανεπιστημίων βρήκε το πλήρες κείμενο.

Είναι γνωστό ότι η Παλαιστίνη στην εποχή του Χριστού μας δεν είχε μόνο Εβραίους αποίκους αλλά και πάρα πολλούς Έλληνες οι οποίοι κατοικούσαν σε δέκα πόλεις στην περίφημη Δεκάπολη.
Ίσως αναρωτηθούνε μερικοί πώς συνέβαινε αυτό, αλλά θα τους υπενθυμίσουμε ότι, τρείς αιώνες πριν από την Γέννηση του Χριστού, είχαν κατακτηθεί όλα αυτά τα μέρη από τον Μέγα Αλέξανδρο και μετά τον θάνατό του, περιήλθαν στου επιγόνους του.
Όλοι, λίγο-πολύ- είχαν εξελληνιστεί και γνώριζαν το μέγεθος του πολιτισμού των Ελλήνων και το μεγαλείο της πνευματικότητάς του (και η καταγωγή της Παναγίας μας σχετίζεται με την φυλή των Εσσαίων που είχε εξελληνιστεί απ’ τον Μέγα Αλέξανδρο.)
Όπως ψάλλουμε και τα Χριστούγεννα “Ράβδος εκ της ρίζης Ιεσσαί, και άνθος εξ' αυτής Χριστέ” κλπ.
Έτσι, δεν είναι καθόλου παράξενο που μίλησε ο Χριστός μας και εξύμνησε την Ελλάδα και τους Έλληνες!!!!!!!!!!
Άρα μας κινεί την περιέργεια να μάθουμε γιατί σιωπαίνει ακόμη η επίσημη (Εκκλησία) και δεν προβαίνει σε νέες εκδόσεις με προσθήκη αυτων των ύμνων;;;
Θα περιμένουμε την απάντηση……..

http://www.pentapostagma.gr/2012/01/blog-post_04.html#.Uv4mu_l_tic
http://attikanea.blogspot.com/2014/02/blog-post_359.html
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5261.html

Σχόλιο Πελασγού : Το θέμα είναι μέγιστο και αφορμή ή σπίθα παγιδεύσεως πολλών Ελλήνων, που εμμένουν φανατικά στα δήθεν εβραϊκά της Εκκλησίας. Ακόμα και αυτή η διαστρέβλωση δεν δικαιολογεί το μίσος κάποιων και την εμπάθεια κατά της Εκκλησίας.

Είναι βέβαια αληθές ότι πλείστα χειρόγραφα, και δή εκκλησιαστικά, έχουν κλαπεί και αποσιωπηθεί από σκοτεινές νεοταξίτικες δυνάμεις, για να μην φωτισθεί η οικουμένη.Θα επανλέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: