Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Υπόγειες στοές της Αθήνας - Τα μυστικά, οι κρυφές διαδρομές, οι τελετές και οι... σφραγισμένες πύλες ενός άγνωστου κόσμου

Υπόγειες στοές της Αθήνας - Τα μυστικά, οι κρυφές διαδρομές, οι τελετές και οι... σφραγισμένες πύλες ενός άγνωστου κόσμου
Άρθρα και αφιερώματα σε περιοδικά, εφημερίδες, καθώς και ολόκληρα βιβλία, μιλούν για την ύπαρξη υπόγειου δικτύου στην Aθήνα. 

Όσον αφορά στις στοές, έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες, που φαίνεται να έχουν εξάψει την περιέργεια του κόσμου.

H έκρηξη του ενδιαφέροντος για την "Yπόγεια Aθήνα" (και κατ' επέκταση άλλων περιοχών) συνέβη με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των υπόγειων στοών του Mετρό.

Kαθώς έρχονταν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα, αναπτυσσόταν ένα πρωτοφανές ενδιαφέρον για ένα κομμάτι της ιστορίας μας, που ήταν παντελώς άγνωστο.

Πολύπλοκες διαδρομές που συνδέουν απομακρυσμένες περιοχές της πόλης, διατηρούν την αίσθηση του αγνώστου, αφού δεν γνωρίζει κανείς τι θα συναντήσει στο επόμενό του βήμα.

Υπόγεια ποτάμια που τρέχουν κάτω από την Αθήνα και μεταφέρουν ακόμη και πορτοφόλια περαστικών που είχαν την ατυχία να τα χάσουν, ενώ περπατούσαν στο δρόμο, αρχαίες δίοδοι και υδραγωγεία, καταφύγια για προστασία από ενδεχόμενη επίθεση σε περίπτωση πολέμου.

Αυτές συνδέονται μεταξύ τους και συνδέουν τις απομακρυσμένες περιοχές της πόλης. Από τα υπόγεια της Βουλής, την εκκλησία της Αγίας Δυνάμεως, τη Ρωσική εκκλησία ή το κτίριο της οδού Ακαδημίας 58 με τον θρυλικό υπέρυθρο δράκο έως το μοναστήρι της Καισαριανής, είναι μερικές γνωστές είσοδοι των στοών.


Ελάχιστοι έχουν επιχειρήσει να μπουν σε κάποια από τις εισόδους των στοών ξεπερνώντας τον φόβο του άγνωστου που αυτές συμβολίζουν. Οι περισσότερες είσοδοι έχουν ερμητικά σφραγιστεί. Πολλοί λένε ότι αν δεν υπάρχουν αποδείξεις, δεν υφίσταται θέμα.
Τελετές που πραγματοποιούνται μες στα έγκατα της γης μακριά από τα μάτια περίεργων παρατηρητών, αφήνουν πίσω τους σημάδια και ίχνη. Γιατί σήμερα οι στοές αυτές παραμένουν κρυφές και δεν αξιοποιούνται, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Ποια ήταν η υπόγεια δράση που εκτυλισσόταν μέσα στους διαδρόμους κάτω από το κέντρο της Αθήνας; 
 
 
Αυτά είναι δύο από τα απλά ερωτήματα που δημιουργούνται όσον αφορά στην ύπαρξη, αλλά και την εξερεύνηση των υπόγειων αυτών διαδρομών.


Το διαβάσαμε από το: Υπόγειες στοές της Αθήνας - Τα μυστικά, οι κρυφές διαδρομές, οι τελετές και οι... σφραγισμένες πύλες ενός άγνωστου κόσμου http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/11/blog-post_4396.html#ixzz2nqo9hp2h

Δεν υπάρχουν σχόλια: