Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Το σκάφος του ρωσικού Ναυτικού Kil-158 στην Πάτρα

Το σκάφος του ρωσικού Ναυτικού Kil-158 στην Πάτρα

Στην Πάτρα κατέπλευσε τη Δευτέρα το ρωσικό σκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Kil-158 συμμετέχοντας από πλευράς της ρωσικής Ομοσπονδίας στο 12ο διεθνές φόρουμ με θέμα:"Ρωσική εβδομάδα στα νησιά του Ιονίου Πελάγους" και στις εορτές για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.
Στο σκάφος βρίσκονται και  Ρώσοι επιχειρηματίες οι οποίοι θα έχουν σειρά επαφών στα λιμάνια που θα επισκεφθούν για την διερεύνηση επαγγελματικών συνεργασιών.

 Εκτός από το λιμάνι της Πάτρας Το Kil-158 θα επισκεφθεί τα νησιά Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, καθώς το λιμάνι της Πύλου, αλλά και του Πειραιά.
 Εκπρόσωπος του ρωσικού Ναυτικού μας δήλωσε ότι η  ασφάλεια του πλοίου εξασφαλίζεται  από άνδρες της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Το βαρύ γερανοφόρο/ειδικων φορτίων ρωσικό πολεμικό σκάφος Kil-158 κατασκευάστηκε το 1989 στα ναυπηγία  Neptune στο Rostok, της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.Το σκάφος έχει πλήρωμα 44 ατόμων μέγιστο φορτίο του 5,250 τόνων από τους οποίους οι 300 είναι τα καύσιμα, ενώ έχει μήκος 113 μ .Η πρόωση του εξασφαλίζεται από 2 Κινητήρες Diesel και 2 ηλεκτρομηχανές που αποδίδουν μέγιστη ταχύτητα 14 κόμβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: