Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Καστανέα Δυτικής Μάνης: Με επιτυχία η 2η Γιορτή Κάστανου


Καστανέα Δυτικής Μάνης: Με επιτυχία η 2η Γιορτή Κάστανου

by maniatika
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε για δεύτερη χρονιά εφέτος η "Γιορτή του Κάστανου", την Κυριακή (13/10/2012),   στην Καστανέα Μεσσηνιακής Μάνης (του δήμου Δυτικής Μάνης).
Κατά τον ολοήμερο εορτασμό την Καστανέα επισκέφθηκε πλήθος κόσμου από ολόκληρο το δήμο, την Καλαμάτα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη γιορτή παρευρέθηκαν και πάρα πολλοί ξένοι (τουρίστες και παραθεριστές).
Τέλος, το μεσημέρι της Κυριακής στη γιορτή παρευρέθη και πολυμελής ομάδα Κινέζων φωτογράφων, που ευρισκόμενη στην Μεσσηνία και τη Μάνη στο πλαίσιο και άλλης αποστολής τους, κατέγραψαν-φωτογράφησαν με πολύ ενδιαφέρον.
----------
ΚΑΣΤΑΝΙΑ...ανάμεσα στα τρία βουνά
Κτισμένη ανάμεσα σε τρεις πλαγιές του Ταϋγέτου είναι τόσο καλά οχυρωμένη φυσικά, που δεν φαίνεται ούτε από κοντά. Η επίσκεψη σε αυτή θα αποζημιώσει τον επισκέπτη με το παραπάνω.
Οι μοναδικές στέγες των σπιτιών της περιοχής που είναι φτιαγμένες από λίθινες πλάκες, βρίσκονται εδώ. Τα βυζαντινά εκκλησάκια που την κοσμούν έχουν έξοχο αγιογραφικό υλικό .Ειδικότερα Ο Αγιος Γεώργιος στην είσοδο του χωριού, η Παναγία, ο Αγιος Νικόλαος τρικάμπανος και ο Αγιος Πέτρος με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Σημεία αναφοράς, η βρύση του χωριού με τις πελώριες καρυδιές που είναι αληθινή όαση δροσιάς και ο πύργος του Δουράκη στον οποίο φιλοξενήθηκε ο Κολοκοτρώνης.
ΒΙΝΤΕΟ
Pelopsnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: