Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Η Επίδαυρος …εφαλτήριο για τον πολιτισμό που ακρωτηριάζεται

Η Επίδαυρος …εφαλτήριο για τον πολιτισμό που ακρωτηριάζεται

Όσοι επισκεφθούν σήμερα το αρχαίο θέατρο για να δουν τις «Τραχίνιες» του Σοφοκλή θα πάρουν στα χέρια τους ενημερωτικό φυλλάδιο για τις «επιπτώσεις από τις επικείμενες απολύσεις στον τομέα του πολιτισμού». Από τη σημερινή παράσταση που ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ξεκινά η ενημερωτική καμπάνια των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού «για τις επιπτώσεις», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «των επικείμενων απολύσεων 
στον τομέα του πολιτισμού».

Το σχετικό φυλλάδιο θα μοιραστεί σε όσους παρακολουθήσουν την παράσταση «Τραχίνιες» που ανεβαίνει σήμερα.
Θα ακολουθήσει σταδιακά διανομή του φυλλαδίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της επικράτεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο κείμενο θα αναφέρεται ότι «στους 22.000 αρχαιολογικούς χώρους και τα εκατοντάδες μουσεία και στάδια που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα εργάζονται μόλις 7500 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων (αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές, καθαρίστριες, διοικητικοί, αρχαιοφύλακες, εργατοτεχνίτες και ειδικό επιστημονικό προσωπικό για τον αθλητισμό). 
Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό και αθλητισμό πότε δεν υπήρξαν υψηλόμισθοι, ούτε υπεράριθμοι. Εργαζόντουσαν και συνεχίζουν να το κάνουν πάντοτε με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για την προστασία, τη συντήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του σύγχρονου πολιτισμού και την ανάπτυξη του αθλητισμού». Στο κείμενο τονίζεται επίσης «το ολιγάριθμο προσωπικό με το οποίο λειτουργούν (σσ: οι χώροι ευθύνης τους) αν μειωθεί ακόμα περισσότερο με τις επικείμενες απολύσεις δεν επαρκεί για τη στοιχειώδη λειτουργία τους. Και αναγκαστικά θα πρέπει να κλείσουν. Εμείς όμως οι εργαζόμενοι θέλουμε τα μνημεία, τα μουσεία μας και τα αθλητικά στάδια ανοιχτά για ολόκληρη την ανθρωπότητα» καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: