Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ THΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ > «Να παραιτηθεί εδώ και τώρα η Ρεπούση, δεν μας αντιπροσωπεύει»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ THΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ > «Να παραιτηθεί εδώ και τώρα η Ρεπούση, δεν μας αντιπροσωπεύει»

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης - Από οργή και αγανάκτηση πλημμύρισε το Διαδίκτυο μετά τις προκλητικότατες δηλώσεις που έκανε η Μαρία Ρεπούση στην εφημερίδα ομογενών της Αυστραλίας «Ελλήνων Λόγος».
Αμέτρητοι χρήστες του Διαδικτύου ζητούν την παραίτησή της εδώ και τώρα από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Η κυρία Ρεπούση επανέλαβε ότι η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη μύθους και κατηγορεί όσους δεν συμφωνούν μαζί της ότι έχουν έλλειψη... κουλτούρας.
Και πού αποδίδει την αντίδραση των Ελλήνων για τα όσα λέει; Σε πολλά ,αλλά αξίζει να παρακολουθήσουμε το τελευταίο παραλήρημά της και το πώς σκέφτεται ένας άνθρωπος που χρυσοπληρώνεται από ένα έθνος που πεινάει και το οποίο δεν δείχνει να το σέβεται…
Μ. Ρεπούση: «Πολλοί είναι οι λόγοι. Θα έλεγα ότι ένας βασικός λόγος είναι η απουσία κουλτούρας διαλόγου και σεβασμού της αντίθετης άποψης. Ένας δεύτερος είναι ότι οι μύθοι είναι πιο βολικοί από την αλήθεια. Και οι Έλληνες πολίτες έχουν εθιστεί στα βολικά πράγματα και δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με αμφιβολίες ή με αλήθειες. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι, πολλοί που έχουν να κάνουν με ένα συνειδητό ή ασυνείδητο εθνικισμό που υπάρχει στη χώρα. Κατά την άποψή μου, αυτός ο εθνικισμός ευθύνεται για πολλά κακά, ανάμεσά τους και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Και εκτός από τον εθνικισμό υπάρχει και περίσσιος σεξισμός. Οι γυναίκες δυστυχώς είναι πάντοτε πιο εύκολα θύματα στοχοποίησης και ανθρωποφαγίας. Είναι κι αυτό ένα δείγμα της χαμηλής ποιότητας του πολιτικού πολιτισμού».
Άραγε και ο Μ. Θεοδωράκης έχει χαμηλή ποιότητα πολιτικού πολιτισμού που της είπε «Είναι προσόν να ζεις στην Ελλάδα και να είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις, πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία».
Μήπως κυρία Ρεπούση να ζητήσουμε και συγνώμη από τους Τούρκους που τους λερώσαμε και τις χατζάρες τους από το αίμα μας; Μήπως και θέλετε να το κάνουμε και αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: