Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

No money No sex

No money No sex


Άγχος και ανασφάλεια... Πώς να υπάρξει αποτέλεσμα;

Η μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της συχνότητας των σεξουαλικών επαφών στηνοικονομική κρίση, μπορούν να ερμηνευτούν από το άγχος και την ανασφάλεια. Η απώλεια του χρήματος μοιάζει να έχει ως επακόλουθο και την απώλεια του ερωτικού ενδιαφέροντος.
Τρία νέα όμως στοιχεία, προέκυψαν απο την έρευνα της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών σε δείγμα 1.100 παντρεμένων ανδρών ηλικίας 30 έως 45 ετών, που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για την κρίσιμη αυτή περίοδο:
  • Η αύξηση της αναστολής εκσπερμάτισης, που είναι μια σχετικά σπάνια διαταραχή.
  • Η αύξηση της συχνότητας αυτοϊκανοποίησης, που σε ώριμες σεξουαλικά ηλικίες μπορεί να θεωρηθεί αναστολή και καθήλωση.
  • Η αύξηση της τάσης, αλλά και της συχνότητας απιστίας.
  • Η αναστολή εκσπερμάτισης, που μπορεί να ερμηνευτεί και ως φόβος για εγκυμοσύνη και φόβος για πατρότητα, αυξήθηκε από το 4% στο 13% ως σύμπτωμα Σεξουαλικής Δυσλειτουργίας.
Υπάρχει όμως και μια δεύτερη άποψη
Η δεύτερη άποψη είναι ότι σε περιόδους οικονομικού άγχους και στρες του πληθυσμού, το σεξ είναι ένα εύκολο και προσιτό αγχολυτικό για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Με βάση αυτή τη λογική η οικονομική κρίση οδηγεί στο σπίτι και σε περισσότερο σεξ.
Όπως, προέκυψε από έρευνα, 6 στους 10 δηλώνουν πως δεν επηρεάστηκαν από την οικονομική κρίση ενώ 2 στους 10 επισημαίνουν ότι αυξήθηκε η ερωτική τους επιθυμία.
Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Εταιρία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.), σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών ηλικίας 25-64, διαπιστώθηκε ότι οι Έλληνες ξαναποκτούν την ερωτική τους διάθεση και δε ..."μασούν" από την κρίση. Και αυτό διότι το 63% του συνολικού δείγματος δηλώνει ότι η ερωτική του επιθυμία δεν έχει διόλου επηρεαστεί αρνητικά από την οικονομική κρίση, ενώ το 17% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα, αναφέρει αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.
Επίσης, το 18% των ανδρών του δείγματος, αναφέρει αύξηση των σεξουαλικών επαφών παρά το γεγονός ότι το αντίστοιχο 66% αναμένει επιδείνωση της οικογενειακής κατάστασης για το 2012. Το γεγονός αυτό εξηγούν οι ειδικοί ως ένα τρόπο αντίδρασης που βασίζεται στην πρωτόγονη και αρχαϊκή φύση του ανθρώπου για επιβίωση καθώς θεωρούν ότι τα “φυσικά τους ένστικτα είναι τα μόνα που τους έχουν απομείνει”.
Ανεξάρτητα από την έρευνα, το emedi πιστεύει πως η κρίση σκοτώνει τον έρωτα...
Το έχετε διαπιστώσει άλλωστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: