Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ | Votegreece.gr

ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ | Votegreece.gr

ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Αξιοπρεπεια
του δημοσιογράφου Γιώργου Τσιούνη
Προσβλητική για τη αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, της Ελλάδας και ολόκληρου του ελληνικού έθνους, είναι η συμπεριφορά των υπαλλήλων της «τρόικα» που κάθε μήνα μας επισκέπτονται για να ελέγξουν τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται τα δανεικά που μας δίνουν οι «φίλοι» και οι εταίροι μας στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ.
Άκρως προσβλητικές οι ενέργειες και οι εν γένει δραστηριότητες των κυρίων αυτών που δίκην ελεγκτών, επιτρόπων, κομισαρίων, αρμοστών, ανθυπάτων, επιβάλλουν τις δικές τους θελήσεις, όπως ακριβώς έγινε χθες με την αναστολή της συνένωσης των δύο τραπεζών που πριν από λίγο καιρό οι ίδιοι είχαν ζητήσει να ενωθούν(!) και τους δικούς τους ρυθμούς στην διακυβέρνηση της δικής μας πατρίδας, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια, το σύνταγμα, τους νόμους, τις κυβερνητικές αποφάσεις ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους και ενός υπερήφανου λαού.
Οι κύριοι αυτοί που, δυστυχως, έχουν καταστεί ο τρόμος και ο φόβος των εκλεγμένων κυβερνητών μας, συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σα να είναι χώρα υπό κατοχήν ή αποικία πλουτοκρατών μεγιστάνων και σ’ εμάς τους Έλληνες σα να είμαστε δουλοπάροικοι.
Προσβάλλουν την αξιοπρέπεια ενός υπερήφανου έθνους και παίζουν με τα νεύρα ενός γενναίου λαού, τον οποίο υποχρεώνουν να…. χορεύει στους ρυθμούς που αυτοί χτυπούν στα τύμπανά τους, όπως ακριβώς έκαναν οι παλιοί αρκουδιάρηδες για να χορεύουν οι ψωραλέες, νηστικές και θλιβερές αρκούδες τους, των οποίων τη θέση, κατά την άποψή τους, έχουμε τώρα πάρει εμείς, οι Έλληνες!
Αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί άλλο. Δεν είναι δυνατόν να μας εξευτελίζουν λέγοντας και ξελέγοντας, διατάσσοντας και αναιρώντας, όπως λ.χ. έγινε με το θέμα των τραπεζών Εθνικής και EURO.
Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σ’ αυτούς να ορίζουν ακόμη και την τιμή του φαγητού μας, την τιμή του σουβλακιού ή του σάντουιτς των παιδιών μας με το ΦΠΑ 23% , την μείωση του οποίου σε 13% αρνούνται να εγκρίνουν, αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι η μείωση αυτή που αποτελεί μάλιστα προεκλογική υπόσχεση -δέσμευση του κ. Σαμαρά, δεν θα μειώσει τα κρατικά έσοδα, αλλά αντίθετα θα τα αυξήσει διότι απλούστατα θα αυξηθεί η κατανάλωση, θα λειτουργήσουν με άνεση οι επιχειρήσεις εστίασης και θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας.
Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι υπάλληλοι των ανελέητων δανειστών μας να αποφασίζουν αυτοί για την τουριστική μας πολιτική που σχετίζεται άμεσα με την εστίαση, ευνοώντας με τον τρόπο αυτό τους γείτονές μας και τούς ανταγωνιστές μας .
Βέβαια, για την οικονομική μας σωτηρία δεχθήκαμε τα «μνημόνια», σε καμιά περίπτωση όμως δεν ξεπουλήσαμε την εθνική μας κυριαρχία, δεν μεταβληθήκαμε εθελοντικά σε δουλοπάροικους, σε παρίες, σε υπόδουλους και δεν ανακηρύξαμε αφεντικά μας εκείνους που πριν από επτά δεκαετίες, με την δύναμη των όπλων, μας έσφαξαν, μας έκλεψαν, μας λήστεψαν και συστηματικά επιχείρησαν να μας εξαφανίσουν, να μας σβήσουν από τον χάρτη. Δηλαδή τους ναζί!
Η χώρα αυτή, η Ελλάδα, έχει θεσμούς, έχει Βουλή, έχει κυβέρνηση και δεν αποτελεί δεσποτάτο ή προτεκτοράτο ουδενός. Δεν είναι αποικία Βρετανικού τύπου που κυβερνάται από αντιβασιλείς.
Αναμφίβολα, η κυβέρνηση Σαμαρά με την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εργάσθηκε σκληρά για την πλήρη εφαρμογή των «μνημονίων», χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρξαν και δεν εξακολουθούν να υπάρχουν αρρυθμίες, όπως αυτή της ολοκληρωτικής πάταξης της διαφθοράς κυρίως στον δημόσιο τομέα, όπου ακόμη βρίσκονται στις θέσεις τους και πληρώνονται από τον δημόσιο κορβανά, οι επίορκοι υπάλληλοι, οι καταχραστές, οι κοπανατζήδες, οι κατεγάρηδες που ζητούσαν και εισέπρατταν μίζες για να εφαρμόσουν τους νόμους και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.
Την κατάσταση αυτή επικρίνουν και καυτηριάζουν δριμύτατα στη Βουλή, ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές.
Τις κυβερνητικές αυτές αδυναμίες εκμεταλλεύονται οι υπάλληλοι των δανειστών μας για να κωλυσιεργούν, να ζητούν όλο και περισσότερα και ουσιαστικά να υπονομεύουν τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.
Όμως, ως εδώ και μη παρέκει… Τα κόλπα και τα τερτίπια της παρέας των τροϊκανών απεσταλμένων πρέπει να σταματήσουν Και για να γίνει αυτό, δύο τρόποι υπάρχουν:
Ο πρώτος είναι να τούς πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές, πράγμα ανέφικτο αδύνατο, αδιανόητο και ασύμφορο, διότι θα κοπεί αυτομάτως η χρηματοδότηση μας.
Ο δεύτερος τρόπος είναι ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς να ηγηθεί των κυβερνητικών εταίρων και εθνικής αντιπροσωπείας, εθνικού συμβουλίου κατά το πρότυπον της Κύπρου, αν είναι δυνατόν, και να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη και να μιλήσει με καθαρή γλώσσα με τους εταίρους και… προστάτες μας της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Να μιλήσει με την κυρία Μέρκελ που θέλουμε δεν θέλουμε έχει καταφέρει να αναδειχθεί ηγέτιδα της Ευρώπης, τον κ. Μπαρόζο, ακόμη και με τον ανύπαρκτο κ. Ολάν που κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να υποβαθμίσει την υπερηφάνεια, την δύναμη και την ισχύ του Γαλλικού έθνους και να το υποτάξει στην γερμανική παντοκρατορία.
Τον κ. Ολάν, ο οποίος με την τακτική της υποταγής που ακολουθεί και εφαρμόζει, υποβαθμίζει το Γαλλικό μεγαλείο, την Γαλλική αποφασιστικότητα και γενναιότητα και μαζί υποβαθμίζει τον εαυτό του, καθώς και τον θεσμό της ιστορικής λαμπρής δημοκρατίας μιας λαμπρής και κραταιάς χώρας στενής φίλης της Ελλάδας και των Ελλήνων που τώρα αναλογίζονται με νοσταλγία τις προεδρίες Ντε Γκωλ, Ποπιντού, Μιτεράν, Ζισκάρ Ντ Εσταίν ακόμη και Σαρκοζί.
Ας αποφασίσει λοιπόν ο κ. Σαμαράς. Ίσως έτσι μας απαλλάξει από τους συνεχείς εξευτελισμούς 3-4 υπαλλήλων των δανειστών μας που μας έχουν γίνει βραχνάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: