Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Καταγγελία Νοάμ Τσόμσκι: "Οι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν ότι πολύτιμο έχει η Ελλάδα"


Καταγγελία Νοάμ Τσόμσκι: "Οι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν ότι πολύτιμο έχει η Ελλάδα"

"Oι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογική πίεση στους Έλληνες. Πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτό". Με αυτά τα λόγια ο κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας στο Δουβλίνο, κατήγγειλε διεθνώς την πολιτική και οικονομικ΄κατοχή που έχει επιβάλλει το Βερολίνο στην χώρα μας , αλλά και γενικότερα απέναντι στον ευρωπαϊκό νότο.

Μιλώντας στο φιλανθρωπικό ίδρυμα RDS, Ο Ν.Τσόμσκι πρότεινε "Τη δημιουργία μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά", ενώ υπογράμμισε πως "Τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο, που οι λαοί εξεγείρονται κατά των Γερμανών, κάτι που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους έχει αρπάξει το Βερολίνο"...
Επίσης αναφέρθηκε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε ζητήσει τη στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με την Δυτική Γερμανία του 1953, όταν η Δύση αποφάσισε να τη βοηθήσει, τη στιγμή που κατέρρεε, χαρακτηρίζοντάς το «Σωστό».
Επιπρόσθετα άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του Μάριο Ντράγκι και επιτέθηκε στις κυβερνήσεις της ΕΕ, λέγοντας πως είναι επόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της Ένωσης, με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται, καθώς οδηγούν στην καταστροφή.
Τέλος μιλώντας για την Ιρλανδία είπε: «Η πολιτική εδώ είναι να αθωώνουμε τους εγκληματίες και να αφήνουμε όλο το βάρος στους φορολογούμενους», αναφερόμενος στην μετακύλιση του τραπεζικού χρέους (εκεί οι τράπεζες πτώχευσαν σε αντίθεση με την Κύπρο που ΤΙΣ πτώχευσαν)...
Ο Νόαμ Τσόμσκυ είναι παγκοσμίως γνωστός ως πολιτικός ακτιβιστής, συγγραφέας και καθηγητής της γλωσσολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου άρχισε να διδάσκει το 1955. Ο Τσόμσκυ έχει γράψει και διδάξει πλατιά πάνω στη γλωσσολογία, τη φιλοσοφία και την πολιτική. Ανάμεσα στα έργα του είναι και τα εξής: "Εξουσίες και προοπτικές", "Νέα και παλιά παγκόσμια τάξη", "Αποτρέποντας τη δημοκρατία", "Κατασκευάζοντας τη συναίνεση" (με τον Ε.Σ. Χέρμαν), "Έτος 501: Η κατάκτηση συνεχίζεται", "Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους", "Ο νέος στρατιωτικός ανθρωπισμός", "Νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και της νόησης", "Τρομοκρατικά κράτη" και "Μια νέα γενιά χαράζει τα όρια".
Οι προσπάθειες του Τσόμσκυ για μεγαλύτερη δημοκρατία τιμώνται παγκόσμια από κινήματα ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: