Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΞΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ


ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΞΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ελληνικα προιοντα
Του Παύλου Ανδριά
Είναι ίσως ένα από τα πιο δυνατά όπλα που διαθέτουμε για να εξοντώσουμε αυτό το καρκίνωμα… που βάλθηκε να μας φάει τα σωθικά και να μας νεκρώσει εθνικά!
Που «κάποιοι», παίζοντας το παιχνίδι των ισχυρών, το τοποθέτησαν στην καθημερινότητα μας, δηλητηριάζοντας κάθε μορφή έκφρασης και δημιουργικής κοινωνικής δραστηριότητας.
Στερώντας μας το δικαίωμα να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, να κάνουμε πιο ανθρώπινους τους κανόνες επιβίωσης και να ονειρευτούμε, χαρίζοντας στη ζωή μας έστω ένα ελάχιστο πουρμπουάρ απόλαυσης…
Μέχρι εδώ όμως! Από δω και πέρα επιβάλλεται ν’ αλλάξουμε ρότα και να βάλουμε τη ζωή μας πάνω σε γερά θεμέλια, ώστε ν’ αντέξει τους νέους κλυδωνισμούς που θα φέρει η κάθε μορφή αντίδρασης… καθώς αυτών των «κάποιων», θα πληγωθεί ο εγωισμός και σίγουρα θα θελήσουν να πάρουν εκδίκηση!
Έτσι, ήρθε η ώρα για πράξεις και όχι για αναλύσεις. Ήρθε η ώρα για σχέδια και όρκους επαναστατικής περιοδείας από γραφεία σε γραφεία και χώρους εστίασης με χαμηλό φωτισμό, για να μη μας πάρουν γραμμή και μας ταυτοποιήσουν για μελλοντικές απειλές.
Τέλος λοιπόν σε ότι δεν παράγεται στη χώρα μας, τέλος σε ότι δεν είναι Ελληνικό. Έξω από την πόρτα του σπιτιού μας και τη ζωή μας, ότι δεν φέρει την Ελληνική υπογραφή και ότι δεν παράγεται στη χώρα μας.
Είναι γελοίο και τελείως ηλίθιο να πιστέψουμε αυτό που ισχυρίζονται κάποια ακόμα εν ζωή κομματόσκυλα, ότι αν φύγουν οι ξένες εταιρίες από τη χώρα μας θα πεινάσουμε και θα αυξηθούν οι άνεργοι!
Οι εταιρίες που πληρώνουν τον εργαζόμενο όποτε το θυμηθούν με 300 ευρώ και του πίνουν το αίμα από το πρωί μέχρι το βράδυ, αφού το κράτος είναι απών για να τον προστατέψει…
Αυτές που κάποιοι από εμάς, συνεχίζουν να τις κρατάνε ζωντανές αγοράζοντας προϊόντα τους, που ψωνίζουμε σα να μην άλλαξε τίποτα και καμαρώνουμε σα γύφτικα σκερπάνια… με το νέο συνολάκι που αγοράσαμε, την ίδια στιγμή που ο «πατριώτης» με τη βιοτεχνία στην απέναντι γωνία, μας παρακαλά να του δώσουμε έστω ένα ευρώ, για να μείνει ζωντανός, για να κυκλοφορήσει το δικό μας ευρώ, στην Ελληνική αγορά.
Αυτόν πρέπει να στηρίξουμε, γιατί αυτός μας έχει ανάγκη, αυτόν πρέπει να βοηθήσουμε για να μας το ανταποδώσει… και μαζί να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο.
Κανένας Τσίπρας, κανένας Σαμαράς και κανένας Μιχαλολιάκος δεν θα σώσει τη χώρα! Εμείς ότι κάνουμε κατά μονάς και όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση και να πολεμήσουμε το χτικιό, πριν μας κατασπαράξει…
Χρόνος υπάρχει, θέληση χρειάζεται και πίστη για να μας πουν έστω τα παιδιά μας αύριο ένα μπράβο… ότι δεν πουληθήκαμε!
Ούτε ένα ευρώ λοιπόν για αγορά ξένων προϊόντων… ούτε ένα «γειά», σε αυτούς που θέλουν να μας μηδενίσουν κοινωνικά και υπαρξιακά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: