Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ > Δαυίδ Χάνεϊ (αγγλοεβραίος) «θα το φέρνουμε και θα το ξαναφέρνουμε μέχρι να ψηφίσετε ναι!»


ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ > Δαυίδ Χάνεϊ (αγγλοεβραίος) «θα το φέρνουμε και θα το ξαναφέρνουμε μέχρι να ψηφίσετε ναι!»


«Χίλια κεραμίδια θα πέσουν στα κεφάλια σας!». Αυτή την απειλή μας εξαπόλυσε ο Λιν Πάσκοε το 2004, μετά την απάντησή «ΟΧΙ» που τρίψαμε στα μούτρα των Άγγλων, όταν επεχείρησαν να ξεπουλήσουν την Κύπρο.Και πέραν αυτού του κυνικού διπλωμάτη ολόκληρο το λοιπό αγγλικό σκυλολόι επέπεσε πάνω μας με απειλητικές υλακές. Μεταξύ αυτών ο Δαυίδ Χάνεϊ (αγγλοεβραίος) «θα το φέρνουμε και θα το ξαναφέρνουμε μέχρι να ψηφίσετε ναι!» και ο  Πίτερ Μίλετ: «Την επόμενη φορά δεν θ’ αφήσουμε τίποτε στην τύχη»!

Τα κεραμίδια πέφτουν πλέον βροχηδόν στο κεφάλι μας. Και φαίνεται ότι τώρα τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Αυτή την φορά δεν υπάρχει ούτε Τάσος, ούτε δυνατή οικονομία. Τουναντίον υπάρχει  μια οικονομία βομβαρδισμένη, ένας λαός περιδεής και αλαφιασμένος και ένας μειοδότης και επιρρεπής στην οινοποσία Πρόεδρος. Ούτως εχόντων των πραγμάτων η (διά)λυση έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, η οποία (για να αποφύγει τον όποιο κίνδυνο  απόρριψης) θα μας φεσωθεί χωρίς δημοψήφισμα. Σ΄ αυτό το συνωμοτικό πλέγμα εντάσσεται και το γεγονός ότι ο Ντάουνερ προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά έκανε εμφανή την παρουσία του με δηλώσεις του τύπου: «οι δύο πλευρές έχουν ισχυρούς οικονομικούς λόγους να συμφωνήσουν για επανένωση της Κύπρου, καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων και στη γρήγορη εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στο νησί».
Ο τουρκικός τύπος οργιάζει με καθημερινά θριαμβευτικά δημοσιεύματα «περί επικείμενης λύσης, η οποία θα είναι το παράγωγο της πλήρους εκμετάλλευσης του παραθύρου ευκαιρίας, που δημιούργησε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κύπρο, σε συνάρτηση με τη ψυχολογική κατάσταση των Κυπρίων, ένεκα της οικονομικής κρίσης».  Τα δημοσιεύματα αυτά αποκαλύπτουν ότι ο Έρογλου λίγες μέρες μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη, απέστειλε σ΄ αυτόν επιστολή που περιλαμβάνει πρόταση λύσης  ΔΔΟ και ταυτόχρονη επίλυση του διαμοιρασμού των κερδών από τα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ. Η πρόταση Έρογλου είναι ίδια με την πρόταση που υπέβαλε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και αυτός …σαν έτοιμος από καιρό την βρήκε θετική και εποικοδομητική.
Η τουρκική πρόταση περιλαμβάνει τρία σημεία:
  1. Πλήρη αναστολή των ενεργειών για εξόρυξη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πριν από την επίτευξη λύσης ΔΔΟ, η οποία λύση θα είναι «άλα τούρκα»,  όπως περιλαμβάνεται στο απορριφθέν σχέδιο Ανάν με τα δύο ιδρυτικά συνιστώντα κράτη να έχουν ποιο δυνατές εξουσίες από την κεντρική κυβέρνηση, που θα ονομάζεται ομοσπονδία αλλά στην ουσία θα είναι συνομοσπονδία, δηλαδή καθαρή διχοτόμηση. Να σημειωθεί ότι το 2011 ο Αναστασιάδης είχε προτείνει τα συνιστώντα κράτη να έχουν διευρυμένες εξουσίες για αποκέντρωση εξουσιών και καλύτερη διακυβέρνηση.
  2. Σύσταση ισότιμης τεχνικής επιτροπής από τις δυο κοινότητες για επίβλεψη της εξόρυξης και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων και τον ισομερή διαμερισμό των κερδών μεταξύ των δυο κοινοτήτων (όταν αναφέρονται σε τ/κ κοινότητα εννοούν τους 160.000 παλαιοτούρκους και τοις 360.000 εποίκους που όλοι μαζί, για 38 χρόνια λυμαίνονται τη Γη μας)
  3. Σε περίπτωση που απορρίψουμε  τις τουρκικές προτάσεις οι τούρκοι θα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στη ντε φάκτο αναγνώριση του ψευδοκράτους με την βοήθεια ισλαμικών και τουρκόφωνων κρατών.
Ο ελληνισμός της Κύπρου πρέπει να επαγρυπνεί διότι επέρχεται ο αργός του θάνατος μέσω μιας λύσης που θα μας επιβληθεί με διαδικασία «εξπρές», παρόμοια με το το κούρεμα που μας επεβλήθη το πρωί του Σαββάτου, 15 Μαρτίου. Δηλαδή ενδέχεται να ξυπνήσουμε μια μέρα και να δούμε στον ιστό του Προεδρικού τη σημαία της (μη γένοιτο) Νέας Κύπρου.
Με αυτή τη λύση εξπρές, τα κοιτάσματα θα καταλήξουν στο Τζεϊχαντ της Τουρκίας, όπως στοχεύει και η Τρόικα. Όπως (πρώτη) το εξήγγειλε δημοσίως η Πραξούλα, με συνοδοιπόρους της τους διάφορους εθνοπροδότες ανανιστές, που εδώ και πέντε χρόνια βρίσκονται στο πηδάλιο του κράτους ως ΔΗΣΑΚΕΛ.
Την όλη επιχείρηση επιβολής λύσης εξπρές θα την κατευθύνει ο Αλεξάντερ Ντάουνερ με όργανά του την κυβέρνηση Αναστασιάδη και τους βουλευτές του ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.  Ο Ντάουνερ θα έχει ως όπλο την απαίσια οικονομική μας κατάσταση, στην οποία μας οδήγησαν όλοι αυτοί οι θιασώτες του Σχεδίου Ανάν,  που το 2004 απέτυχαν να μας επιβάλουν το επάρατο αυτό σχέδιο. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι όλοι οι υπαίτιοι της οικονομικής  καταστροφής (από Χριστόφια και Χαρίλαο Σταυράκη μέχρι Αναστασιάδη και Σαρρή) ήταν υποστηριχτές του Σχεδίου Ανάν.
Ας ξυπνήσει επιτέλους ο λαός, πριν τον πιάσουν στον ύπνο. Η (δια)Λύση είναι στο παρά πέντε. Πρόκειται περί λύσης, η οποία θα μας επιβληθεί πριν προλάβουμε να αντιδράσουμε. Ο λαός ας μην τρέφει ψευδαισθήσεις ότι θα του δώσουν ξανά την ευκαιρία να αποφασίσει για το μέλλον του. Τώρα Πρόεδρος δεν είναι ο Τάσος. Τώρα Πρόεδρος είναι ένας αποδεδειγμένος, μειοδότης (τουλάχιστον) και ανεπαρκέστατος, που άγεται και φέρεται από τους ξένους. Δεν θα έχει δημοψήφισμα αυτή τη φορά, θα πρόκειται περί λύσεως  «Εξπρές» και απομένουν οι τελευταίες πινελιές για να μας την παρουσιάσουν υπογραμμένη με χαρακτήρα  δεσμευτικό και μακάβριο.  Δεν είναι άλλωστε  τυχαίο που ο  φιλότουρκος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζων Κέρρυ για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες μεταβαίνει στην Άγκυρα για συνομιλίες του με τον Νταβούτογλου με πρώτο θέμα της ατζέντας του: «το Κυπριακό και οι Υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου».
Σάββας Πέτρου
Τ/χης ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια: