Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ρόδος: Σε Τούρκους επενδυτές και η μαρίνα στο Μανδράκι


Ρόδος: Σε Τούρκους επενδυτές και η μαρίνα στο Μανδράκι

«Κάθε κρίση είναι μία ευκαιρία» σημείωνε τον περασμένο Ιούνιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ, ο Χουσνού Ακάν, το Νο 2 του, ίσως, πιο ισχυρού τουρκικού ομίλου Doğuş. Ο Ακάν παραμένει άγνωστος στο πλατύ κοινό, όμως είναι ένα πολύ «βαρύ» χαρτί για τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης στη γειτονική χώρα και όχι μόνο. Όπως φανερώνει η συμφωνία -ανακοινώθηκε την Παρασκευή- για στρατηγική συμμαχία της Doğuş με την Lamda, οι συζητήσεις, που μαίνονταν τον τελευταίο καιρό, μεταξύ του Ακάν και του ομολόγου του, του Οδυσσέα Αθανασίου στέφθηκαν με επιτυχία.

Ο Ακάν τουλάχιστον τους τελευταίους 15 μήνες βολιδοσκοπεί ευκαιρίες στις ελληνικές μαρίνες, με την D-investments, θυγατρική της Doğuş, να έχει καταθέσει προσφορά για τη μαρίνα Μανδρακίου στη Ρόδο σε κοινοπραξία με της Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες και την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Σύμης.
Ο κ. Αθανασίου από το 2010 έχει δηλώσει ότι αναζητά στρατηγικό εταίρο στην Τουρκία, με στόχο την υλοποίηση στη χώρα νέων έργων.
Και όπως φαίνεται, το σχετικά κοινό πρίσμα συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών οδήγησε στη δημιουργία της στρατηγικής συνεργασίας Lamda – Doğuş.
Αντιγραφή από **ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ **

Δεν υπάρχουν σχόλια: