Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ "ΠΕΤΑΜΕ" ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ > Οι Αλβανοί σβήνουν τις ελληνικές επιγραφές από τις δίγλωσσες πινακίδες που υπάρχουν στον χώρο της Ελληνικής Μειονότητας...


ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ "ΠΕΤΑΜΕ" ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ > Οι Αλβανοί σβήνουν τις ελληνικές επιγραφές από τις δίγλωσσες πινακίδες που υπάρχουν στον χώρο της Ελληνικής Μειονότητας...

Η αλβανική εφημερίδα “Gazeta Shqiptare”, σε χθεσινό άρθρο της, 8 Δεκεμβρίου 2012, εκφράζει την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων και δυσάρεστων επεισοδίων με φόντο τον εθνικισμό μεταξύ των αλβανών των Σκοπίων και των Σλάβων της περιοχής. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζει ως τυπικό παράδειγμα, το σβήσιμο των επιγραφών στην αλβανική γλώσσα σε μια ταμπέλα στην είσοδο της πόλης Κουμάνοβο. Η ταμπέλα ήταν γραμμένη σε δυο γλώσσες, στην αλβανική, με λατινικούς χαρακτήρες και στα σκοπιανά με σλάβικους χαρακτήρες.


«Κάποιοι έσβησαν την επιγραφή που ήταν στην αλβανική γλώσσα. Εκπρόσωποι της αλβανικής κοινότητας δήλωσαν πως «προκαλεί απορία το γεγονός το πως σιωπάει ο δήμος και δεν διορθώνει την ταμπέλα. Το γεγονός είναι ενδεικτικό και φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει αλβανοφοβία στην πόλη, ακόμα κι από τη στάση των αρχών...».
Η εν λόγω εφημερίδα με τους δημοσιογράφους της, γνωστή για την καλλιέργεια του ανθελληνισμού στην Αλβανία, γιατί παραξενεύτηκε;! Φτάνει να ρίξουν μια ματιά στον οδικό άξονα Αργυρόκαστρο – Κακαβιά και Γεωργουτσάτι - ΄Αγ.Σαράντα, για να δουν πως και οι συμπατριώτες τους, οι αλβανοί, κάνουν τα ίδια πράγματα στις δίγλωσσες πινακίδες που υπάρχουν στον χώρο της Ελληνικής Μειονότητας. Σβήνουν τις επιγραφές στην ελληνική γλώσσα και η σιωπή είναι μεγάλη απ΄ τους κρατικούς φορείς.
Πριν από λίγο καιρό η ίδια εφημερίδα φώναζε κατά του πρώην δήμαρχου Χειμάρρας, του Βασίλη Μπολάνου, ζητώντας την ποινική δίωξή του γιατί είχε τοποθετήσει δίγλωσσες πινακίδες στη Χειμάρρα. Κανείς δεν ξεχνάει πόσο ασχολήθηκε η αλβανική «δικαιοσύνη» με τις δίγλωσσες πινακίδες και τον κ. Μπολάνο!
Υπενθυμίζουμε πως πριν μερικές εβδομάδες, σύμφωνα πάντα με τα αλβανικά ΜΜΕ, σε περιοχή της Πρέσπας εντός της αλβανικής επικράτειας που ζει σκοπιανή μειονότητα, «άγνωστοι» έσβησαν τις δίγλωσσες πινακίδες ενώ παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στο χωριό Liqenas της Κορυτσάς, όπου μέλη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας έσβησαν τις σκοπιανές επιγραφές από τις δίγλωσσες πινακίδες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: