Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΗΣ BILD ΚΑΙ ΤΩΝ HURRIYET, MILLIET


ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΗΣ BILD ΚΑΙ ΤΩΝ HURRIYET, MILLIET

Γράφει η Σοφία Τ. -(παλαιά η κολόνια της συνεργασίας και φιλίας Γερμανίας και Τουρκίας με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και τραγικές συνέπειες για τον Ελληνισμό, βλ. ελληνοτουρκικός πόλεμος 1897 και Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή 1919-22) [βλέπετε γιατί μας βρίζουν και προβάλλουν, εκτός από το «ανώτερο» γερμανικό πρότυπο, το τουρκικό και το οικονομικό «θαύμα» μετά την ΔΝΤ εποχή στην γείτονα;! Έπρεπε να’ ρθει Ελλάδα ο διευθυντής της φυλλάδας με εθνικιστικές και ρατσιστικές-φαίνονται- αντιλήψεις και να τον ταΐσουμε και από πάνω για να δούμε το «ποιόν» του!]

Η BILD κάνει μπίζνες στην Τουρκία Γι’ αυτό χτυπάει την Ελλάδα (σχόλιο: ΔΕΝ είναι μόνο ότι προβάλλει την «αλήθεια» 
της Merkel, με την οποία η φυλλάδα έχει στενές σχέσεις. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ για τους Γερμανούς είναι τα λεφτά!)
Ζωτικά συμφέροντα και εταιρικές συγγένειες έχει στην Τουρκία ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Axel Springer. Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας BILD, η οποία εδώ και πολλούς μήνες διεξάγει εκστρατεία λάσπης ενάντια στην Ελλάδα, που έχει στοιχίσει στην εικόνα της χώρας. Λίγοι ωστόσο, θα μπορούσαν να υποθέσουν ότι πέρα από την υπεράσπιση των γερμανικών συμφερόντων, στόχος της εφημερίδας είναι και η δυσφήμηση του ελληνικού τουρισμού, πρακτική που ευνοεί τους ανταγωνιστές της χώρας μας. Ανάμεσα τους, φυσικά, συγκαταλέγεται και η γειτονική Τουρκία(σχόλιο: Γερμανοί επένδυσαν στις τουριστικές υποδομές και έβγαλαν τους γείτονες από την απομόνωση) και ο δραστηριοποιούμενος και στον τουριστικό κλάδο όμιλος Dogan Yayin Holding, ο οποίος εκδίδει την HURRIYET, την MILLIET, και άλλα έντυπα. Οι δεσμοί των 2 εταιρικών κολοσσών, όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, δεν περιορίζονται στο 10% των μετοχών που κατέχουν οι Γερμανοί. Υπάρχει ευρύτερη στρατηγική συμμαχία, η οποία εκφράζεται και με τη συμμετοχή του διευθυντή της BILD, Kai Diekmann, στο διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας HURRIYET, που ανήκει στον όμιλο Dogan. Μάλιστα, οι σχέσεις των 2 ομίλων θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο στενές αν προχωρούσε το σχέδιο αύξησης του ποσοστού των Γερμανών στο 25%, το οποίο όμως ματαιώθηκε όταν στον τουρκικό κολοσσό επιβλήθηκε πρόστιμο 3,75 δις τουρκικών λιρών για φοροδιαφυγή, το 2009. Να σημειωθεί ότι το 2011, χρονιά κατά την οποία κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις της BILD προς την Ελλάδα, στις επενδύσεις της οικογένειας Dogan προστέθηκαν μεγάλες τουριστικές μονάδες στα μικρασιατικά παράλια, σε περιοχές που θεωρούνται άμεσα ανταγωνιστικές των δημοφιλών ελληνικών προορισμών του Αιγαίου.
Υ.Γ.: καταλαβαίνετε όλοι πόσο αντικειμενικές είναι οι «δημοσκοπήσεις» τους! Ο Goebbels είναι υπερήφανος για τις «δουλειές» του «κυρίου» Diekmann.
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: