Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

ΚΟΙΤΑΞΤΕ,ΠΑΛΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ.

 ΚΟΙΤΑΞΤΕ,ΠΑΛΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ  ΟΙ  ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ.


















ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ


ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ

Germany owes a lot to Greece !!!
Ρήμαξαν την Ελλάδα στην κατοχή και τώρα ζητάνε και τα ρέστα.
Μέχρι και τα κορδόνια από τα παπούτσια των Ελλήνων έκλεψαν οι Γερμανοί.

ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011)
Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.

Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ». Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πλήρωσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.
Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενωποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.
Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μεχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).

Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011). ι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.
Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Από τα πρώτα πράγματα που απαίτησε ο Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας ήταν η επαναφορά ως υποχρεωτικού του μαθήματος των Θρησκευτικών
Πέρασε στα… ψιλά της επικαιρότητας (σσ για την ακρίβεια, δεν καταγράφηκε παρά σε μερικά μονόστηλα) ότι από τα πρώτα πράγματα που απαίτησε ο Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας ήταν η επαναφορά ως υποχρεωτικού του μαθήματος των Θρησκευτικών.
«Συζητάμε για όλα αλλά πρώτα θα επανέλθουν τα Θρησκευτικά» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός. Παράλληλα, βρίσκεται σε συζητήσεις με πρυτάνεις και μέλη της Ακαδημίας Αθηνών ώστε από τώρα να ξεκινήσει η συγγραφή των νέων σχολικών βιβλίων με σημεία αναφοράς στην κλασική ελληνική λογοτεχνία και ποίηση καθώς και στην Ιστορία.
Θυμίζουμε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση Σαμαρά διατυπωθείσα στην τελευταία ΔΕΘ ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως η ελληνική παιδεία ώστε οι μαθητές να μάθουν για την Ελλάδα , την Ιστορία της και τον πολιτισμό της και όχι να συμπεριφέρονται ως … «μαθητευόμενοι διεθνιστές» όπως τους κατάντησαν η Διαμαντοπούλου και παλαιότερα η Γιαννάκου.

Τα λυκόπουλα της τρίτης ηλικίας


 Μέσα σε αυτή την καταθλιπτική ατμόσφαιρα που ζούμε τον τελευταίο καιρό που το μόνο που ακούς είναι :
‘’ κεφαλικός φόρος – χαράτσια ΔΕΗ – περικοπές μισθών και συντάξεων – εφεδρείες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – κλείσιμο μαγαζιών – απεργίες – ληστείες – βιασμοί – χρεοκοπία της πατρίδος – μίζες πολιτικών κτλπ , κτλπ – ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς … ‘’
Ο Έλληνας χρειάζεται κάπου , κάπου ένα παυσίπονο , μια ασπιρίνη , ας πούμε …
Έτσι , σε κάποια στιγμή αισθάνθηκα πως οι μπαταρίες μου ήταν πλέων πολύ πεσμένες . Τα νεύρα μου (τσατάλια) η … (τσιπουρομηκίνη) είχε αρχίσει να μην έχει αποτελέσματα . Η βόλτα στην παραλία ή στο βουνό ήταν κάτι , θα έλεγα , θεραπεία της στιγμής .
Την εναλλακτική λύση την έδωσε ο μπατζανάκης μου ο Κώστας .
-          Τι θα έλεγες για μια ημερήσια εκδρομή ;
-          Για τέτοια είμαστε τώρα ; Έξοδα , βενζίνες .
-          Με τρία euro
-          Μόνο ; Πως θα γίνει αυτό;
-          Θα πάμε με το ΚΑΠΗ
-          Πλάκα κάνεις ;
-          Έχω πάει ξανά . Έλα και θα δεις είναι καλά ….
Τέλος πάντων με τα πολλά με κατάφερε . Έτσι προχθές την Δευτέρα , τα λυκόπουλα της τρίτης ηλικίας ξεκίνησαν με το πούλμαν .
Η αναχώρηση ήταν στις 8,30’ το πρωί μα κάτι διότι η κυρία Μαρία την πονούσε ο γοφός της και περπατούσε σιγά , κάτι διότι ο κύριος Πέτρος έχασε το τρόλεϊ , κάτι διότι η κυρία Ελένη περίμενε την κόρη της να την βοηθήσει να φορέσει τον κορσέ της και να της δόση το χαπάκι για την πίεση , ελέω Θεού ξεκινήσαμε στις 9,05’ ….
Ο καιρός , ευτυχώς , πολύ καλός και τα λυκόπουλα είχαν κέφια …
Αφού κουτσομπόλεψαν όλους τους γνωστούς τους , αφού έδωσαν ραπόρτο για όλες τις Τούρκικες σειρές , για τον Λαζόπουλο , την Ελένη , την Σκορδά , για το ποιος θα κερδίσει στον πάγο , έπρεπε κάτι άλλο να κάνουν και το έριξαν στο τραγούδι .
 Άρχισαν από τα πολύ βαριά . Βέβαια …. Πρώτα με το
<<Τη υπερμάχω στρατηγό τα νικητήρια >> και αφού ακολούθησαν μερικά παρόμοια τραγούδια (πίστας) , θυμήθηκαν το << άστα τα μαλάκια σου >> και το << αν παρήλθον  οι χρόνοι εκείνοι >> τελικά ( δεν έχω παράπονο ) κατέληξαν στον Καζαντζίδη και στον Μητροπάνο ( ευτυχώς … ) .
Ο οδηγός με οδηγίες προφανώς του γραφείου του , έτρεχε σαν παλαβός
(  δεν ξεπέρασε σε καμιά περίπτωση τα 60 χιλιόμετρα … ) Σπάσαμε ρεκόρ βραδυπορίας
( Αθήνα - Κόρινθος 2 Ώρες … )
Τέλος πάντων κατά τις 12,30’ φτάσαμε το Ναύπλιο και από τους 80 επιβάτες
( δύο πούλμαν ) οι 65 δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ανέβουν στο φρούριο ….
Έκπληξη θα ήταν να μπορούσαν …..
Πάντως πρέπει να ομολογήσω πως πέρασα πολύ καλά …
Από ότι περίμενα , ήταν καλύτερα .
Σε καμία περίπτωση , ουροσυλλέκτες δεν είδα ….
Και σε άλλα  με υγεία …. 

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το φρούριο του Παλαμηδίου


Το φρούριο του Παλαμηδίου
Το φρούριο του Παλαμηδίου βρίσκεται στην κορυφή του ομώνυμου λόφου σε ύψος 220  μέτρων στα ανατολικά της πόλης του Ναυπλίου . Χτίστηκε στο διάστημα 1711 – 1715 και έπεσε στα χέρια των Οθωμανών προτού να ολοκληρωθούν τα έργα . Κτήτορας ήταν ο Ενετός Προβλεπτής του Ναυπλίου (Provveditore} Agostino Sagreto και μηχανικοί οι Glancix και La Salle . Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής , το οποίο ενσωματώνει όλες τις αρετές και την εμπειρία που είχε κατακτηθεί στην οχυρωματική έως τον 18ο αιώνα . Αποτελείτε από ένα συγκρότημα προμαχώνων , οι οποίοι διαθέτουν υδατοδεξαμενές , αποθήκες πυρομαχικών και τροφίμων και συχνά τάφρους , φονιάδες , εξωτερικούς ενισχυτικούς περίβολους , στρατώνες κλπ. 

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση δυόμισι ωρών Βλαντιμίρ Πούτιν και Γέροντα Εφραίμ


Συνάντηση δυόμισι ωρών Βλαντιμίρ Πούτιν και Γέροντα Εφραίμ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι, η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες. Ο κ. Πούτιν καλωσορίζοντας τον Ηγούμενο Εφραίμ, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αγαπητέ Γέροντα, Εφραίμ! Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω θερμά και να σας ευχαριστήσω για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία».«Λόγω της απόφασής σας, εκατομμύρια άνθρωποι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη και όπως εσείς γέροντα με ενημερώσατε, πάνω από 3 εκατομμύρια την προσκύνησαν», πρόσθεσε ο κ. Πούτιν.

Επίσης ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, υπογράμμισε: «Αυτό δείχνει την πνευματική σχέση μεταξύ των δύο λαών μας, και συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων μας».
Ο Ηγούμενος Εφραίμ από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για την συνάντηση που είχαν, καθώς και για την θερμή υποδοχή.
«Είμαστε συγκλονισμένοι κ. Πρωθυπουργέ, από τη συμμετοχή του ρωσικού λαού στην Αγία Ζώνη. Όλοι οι πατέρες που συνοδεύουν την Αγία Ζώνη, είναι μάρτυρες με πόση ευλάβεια προστρέχει ο λαός να την προσκυνήσει», υπογράμμισε ο γέροντας.
Στη συνέχεια ανέφερε: «Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη δύναμη της χώρας σας, η βαθιά σας πίστη».
Ο Ηγούμενος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, τονίζοντας ότι “για την Ελλάδα αυτή η εποχή δεν είναι καλύτερη”.
«Επίσης κ. Πρωθυπουργέ, η μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην Ρωσία επιβεβαιώνει τη σύνδεση που υπήρχε ανέκαθεν και υπάρχει και σήμερα, μεταξύ Ρωσίας και Αγίου Όρους. Πιστεύω ότι η Αγία Ζώνη ενίσχυσε την πίστη του Ρωσικού λαού», πρόσθεσε ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου.
Ο κ. Πούτιν γνωρίζοντας ότι η Αγία Ζώνη βοηθάει την στειρότητα των γυναικών, ευχήθηκε η να συμβάλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.
Επίσης ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στο ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στο Άγιον Όρος.
«Θυμάμαι το ταξίδι μου στο Άγιον Όρος, που έγινα δεκτός με θερμή υποδοχή. Εκεί με συνοδεύσατε και μου παραχωρήσατε και οδηγό τον οποίο θυμάμαι ακόμη και σήμερα. Οι σχέσεις της Ρωσίας με το Άγιον Όρος, είναι αιώνες τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν.
«Όλο το Άγιον Όρος σας αγαπά κ. Πρωθυπουργέ», τόνισε ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαίδιου, απαντώντας στον κ. Πούτιν.
«Πραγματικά στο Περιβόλι της Παναγίας νιώθεις μια ζεστασιά, την οποία έχω νιώσει και εγώ», τόνισε κλείνοντας ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

vatopaidi

O Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Έλληνες τον κυβερνήτη της Ελλάδας


O Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Έλληνες τον κυβερνήτη της Ελλάδας

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ! Την παραθέτουμε σήμερα με μορφή βίντεο, ” …Υπάρχει κοιμώμενος Στρατηγός ονόματι Ιωάννης, ο οποίος, τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Χριστιανούς ότι αυτός θα βασιλεύσει τώρα. Θα τους υποδείξει με το δάχτυλό του τον τόπο και θα τον καλέσουν να ηγηθεί και να βασιλεύσει εις τον ελληνικό και ορθόδοξο λαό. Και θα γίνει αυτό. Πριν από χρόνια εις το Άγιον Όρος ήταν ένας Αρχιερέας ονόματι Ιερόθεος. Αυτός ήρθε από την Μικρά Ασία. Και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον έβαλε στο Άγιον Όρος να κάνει χειροτονίες, μνημόσυνα, Λειτουργίες, κλπ. Ήταν ένας άγιος Αρχιερέας, στον τύπου του Αγίου Νικολάου. Από αυτόν τον άγιον Αρχιερέα αξιώθηκα της Ιεροσύνης. Από την Μικρά Ασία. Ευλογημένος άνθρωπος του Θεού!



Ένα θα σας πω. Αγρυπνίες που κάμναμε! Δεκαπέντε ώρες αγρυπνία, αυτός ο άνθρωπος, ογδοηκοντούτις γέρων, δεν εκάθετο καθόλου στο κάθισμα. Από το θρόνο κατέβαινε στο στασίδι πάλι όρθιος. Και στην Λειτουργία τρεις ώρες που ακολουθούσε μετά την πολύωρη Ακολουθία του Όρθρου, όρθιος! Τον βάζαμε μια καρέκλα να καθίσει και δεν ήθελε. Έλεγε «ακόμη η Παναγία μας δεν με κούρασε» και ας έτρεμε όλος από την κούραση.
Αυτός ο άγιος Αρχιερέας, αυτός μας είπε. Αυτός είδε τον κοιμώμενο αυτόν Στρατηγό Ιωάννη, που θα αναστηθεί όταν θα γίνει ο 3ος μεγάλος αυτός Παγκόσμιος Πόλεμος! Τον είδε!. Διότι χείλη αρχιερέως και ιερέως ου ψεύδονται.
Λοιπόν μας είπε την αλήθεια. Και τον ρωτήσαμε. Διότι ζούσε τότε και ο μακαριστός μου και ο άγιος γέροντάς μου (σ.σ. ο περίφημος Ιωσήφ Ησυχαστής και Σπηλαιώτης) και όλοι μαζί συνοδεία, τον είχαμε πάρει στο εκκλησάκι μας και εκεί καθίσαμε και τον κάμναμε τις ερωτήσεις. Και μας τα έλεγε. Τα ακούσαμε με τα αυτιά μας. Λέει «υπάρχει αυτός ο κοιμώμενος βασιλεύς και θα αναστηθεί»!
Του λέμε «ποτέ Γέροντα; Πότε άγιε Αρχιερέα του Θεού»; Λέει, «όταν θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος»! Και επίσης μας είπε ότι «το δεξί του χέρι είναι στη λαβή του σπαθιού! Το οποίο σπαθί είναι μες στην θήκη». Και μας έλεγε «όταν το σπαθί βγει από τη θήκη του, τότε θα αρχίσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος».
Και εμείς από την περιέργεια μας του λέγαμε:
«Σεβασμιότατε πόσο απέχει το σπαθί από την θήκη»;
«Ολίγοι πόντοι εναπέμειναν για να βγει» λέει…”!
Η αποκάλυψη αυτή του Αρχιερέως Ιεροθέου έγινε λίγο πριν τα γεγονότα του Πογκρόμ του 1955 σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ζώντος του οσίου Γέροντος Ιωσήφ Ησυχαστή του Σπηλαιώτη, ο οποίος κοιμήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1959 μ.Χ.

Είναι δυνατόν; Και άλλος μετανάστης της Υπατίας συνελήφθει για απόπειρα βιασμού και κάνει… απεργία πείνας (παλι) για να μην απελαθεί!!


Είναι δυνατόν; Και άλλος μετανάστης της Υπατίας συνελήφθει για απόπειρα βιασμού και κάνει… απεργία πείνας (παλι) για να μην απελαθεί!!

Τι λες ρε άντρακλα που κάνεις και απεργία; Να μην απελαθεί το παλικάρι, να ευνουχιστεί ο άντρακλας, ο βαρβατίλας!!Μαροκινός που συνελήφθη για απόπειρα βιασμού κάνει απεργία πείνας στα Χανιά. Απεργία πείνας προκειμένου να μην απελαθεί, ξεκίνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ένας 20χρονος Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου.
Πρόκειται για έναν από τους μετανάστες που είχαν κάνει απεργία πείνας στην «Υπατία» της Αθήνας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σύμφωνα με την νομοθεσία έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
Όμως αυτός, εκμεταλλευόμενος την διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί τότε για αναβολή της απέλασης των μεταναστών της «Υπατίας», ζητά να μην απελαθεί μετά την σύλληψή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πριν από λίγες ημέρες η γυναίκα πήγε σε κατάστημα στην περιοχή των Καλυβών όπου εργαζόταν ο 20χρονος και σύμφωνα με την καταγγελία της,, αυτός της επιτέθηκε σκίζοντάς της τα ρούχα, με προφανή σκοπό τον βιασμό και μάλιστα την έβαλε με την βία μέσα στο αυτοκίνητό της, κάθισε στο τιμόνι και στην προσπάθειά του να το οδηγήσει το έρριξε σε τοίχο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της γυναίκας.
Μετά την καταγγελία της, ο 20χρονος συνελήφθη , σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, αλλά του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την απέλασή του, όπως συμβαίνει με τους αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στην χώρα και συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα.
Όμως ο 20χρονος ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να μην απελαθεί, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η ατομική διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί μετά την απεργία πείνας των μεταναστών στην «Υπατία», με την οποία δινόταν αναβολή στην απέλασή τους, πρέπει να ερμηνευτεί ως «νόμιμος τίτλος παραμονής» στην χώρα.


http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=47898&cid=3

Πλησιάζει σε «ελληνικά νερά» η ρωσική αρμάδα


Πλησιάζει σε «ελληνικά νερά» η ρωσική αρμάδα

Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έκανε την εμφάνισή της η ρωσική αρμάδα, που αποτελείται από το Αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και έξι ακόμα πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού. Σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, αφού επιβεβαίωσε την παρουσία του ρωσικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ότι«η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι επίκαιρη περιοχή από γεωστρατηγικής άποψης» και σημείωσε ότι «οι διάφορες εξελίξεις που επισυμβαίνουν στον χώρο, ανάλογα αυξάνουν και το ενδιαφέρον διαφόρων χωρών».
Όπως έχει γράψει η Εφημερίδα της «Ρωμηοσύνης» σε παλαιότερο ρεπορτάζ, «ο ρωσικός στόλος θα αποπλεύσει από τη θάλασσα του Μπάρεντς και θα κατευθυνθεί αρχικά στην περιοχή, όπου διεξάγονται οι γεωτρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ακολούθως θα συνεχίσει την πορεία του
 νότια της Κρήτης, στη Ρόδο, θα περάσει από την Κύπρο και θα καταλήξει στη Συρία.
Ερωτηθείς, αν σχετίζεται με την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ η εμφάνιση ρωσικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αυτή δεν είναι νέα πληροφορία, έχει δημοσιευθεί και πριν από αρκετές βδομάδες ότι έρχεται ρωσικό αεροπλανοφόρο στην περιοχή».
«Είναι γνωστό, ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι επίκαιρη περιοχή από γεωστρατηγικής άποψης. Είναι πάντοτε σημαντική η στρατιωτική παρουσία διαφόρων χωρών στην περιοχή», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς κατά πόσο ρωσικές εταιρείες έχουν αγοράσει στοιχεία σεισμικών ερευνών για τα υπόλοιπα οικόπεδα στην ΑΟΖ Κύπρου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι δεν επιθυμεί να επεκταθεί «στο ποιες εταιρείες έχουν αγοράσει ή έχουν ενδιαφερθεί να πάρουν τα αποτελέσματα από τις διάφορες σεισμικές και γεωφυσικές έρευνες, που έχει διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία στον χώρο της κυπριακής ΑΟΖ σε σχέση με την ύπαρξη υδρογονανθράκων».
Πρόσθεσε, ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι, ότι το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο. Είναι πάρα πολλές οι εταιρείες αυτές που έχουν εξασφαλίσει τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, κάτι που προδιαθέτει πως το ενδιαφέρον από μέρους διαφόρων εταιρειών για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης θα είναι σημαντικό».
Από κει και πέρα, επεσήμανε, «από τη στιγμή που έχουμε φτάσει πολύ κοντά στο να προκηρυχθεί, συγκεκριμένα πλέον, η διαδικασία του δεύτερου γύρου αδειοδότησης, θα δούμε και στην πράξη πώς μεταφράζεται αυτό το ενδιαφέρον και πόσες από αυτές τις εταιρείες θα υποβάλουν συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ».
Κληθείς να πει ποιων χωρών εταιρείες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, ο κ. Στεφάνου είπε «εταιρείες από πάρα πολλές χώρες και ισχυρές χώρες και λιγότερο ισχυρές». 

Η παρουσία μιας τόσο ισχυρής ναυτικής δύναμης στην περιοχή δεν είναι φυσικά τυχαία.
Εντάσσεται αρχικά στα πλαίσια των γεωπολιτικών σχεδιασμών της Ρωσίας, τόσο αναφορικά με τη διακήρυξη του δικαιώματος της Κύπρου να πραγματοποιήσει έρευνες στη δική της ΑΟΖ όσο και κάνοντας αισθητή την παρέμβασή της στα δρώμενα στη Μέση Ανατολή και ειδικά στη Συρία.
Εξ άλλου, η είσοδος της ρωσικής Gasprom στη γεωπολιτική και ενεργειακή σκακιέρα, σχετίζεται με τα σχέδια της κυπριακής κυβέρνησης για την κατασκευή τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου, που θα αξιοποιήσει τα κυπριακά κοιτάσματα και την εξαγωγή του αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές.
Παρά την πρόταση της Noble Energy να αναλάβει την κατασκευή του τερματικού σε συνεργασία με την Delek, η Λευκωσία προωθεί την ιδέα για κοινοπραξία, στην οποία θα συμμετέχει η ρωσική Gasprom, καθώς και η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ σε δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, αναφέρεται πως η Λευκωσία υποσχέθηκε ήδη τα δύο από τα καλύτερα τεμάχια στην Gasprom. Και τούτο, δεν είναι άσχετο με το ρωσικό δάνειο που θα παραχωρηθεί προς την κυπριακή κυβέρνηση με ευνοϊκούς όρους.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Ρωσία
 έχει ζητήσει άδειες για γεωτρήσεις σε δύο οικόπεδα που βρίσκονται ακριβώς δυτικότερα από το «Οικόπεδο 12» και στα οποία «Οικόπεδα» έκανε ασκήσεις η Τουρκία και βόλτες το Πίρι Ρέϊς, πριν από λίγες εβδομάδες.
Ενδεικτικό του διεθνούς ενδιαφέροντος και της εμπλοκής και άλλων χωρών είναι το γεγονός, ότι οι γαλλικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί Total και Gaz de France αγόρασαν τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα έχουν αγοράσει πάνω από 30 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πετρελαίων.
Το Admiral Kuznetsov αναμένεται να κινηθεί μεταξύ της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την κήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στα ανατολικά, κάτι που επιθυμεί και η Αμερική και κατ’ αυτό τον τρόπο να υπάρξει «συνένωση» των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.
Η επίσκεψη του Admiral Kuznetsov στην Μεσόγειο αποτελεί το 5ο ταξίδι του πλοίου μακριά από την βάση του για μεγάλο χρονικό διάστημα και φαίνεται να συμπίπτει με την προκήρυξη από την κυπριακή κυβέρνηση του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων για τα υπόλοιπα οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.

Έσβησε την Ελλάδα η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ


Έσβησε την Ελλάδα η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Έσβησε την Ελλάδα η Λέσχη ΜπίλντερμπεργκΗ παντοδύναμη λέσχη Μπίλντερμπεργκ (μέλη της οποίας είναι ο Γ.Παπανδρέου και πολλοί άλλοι Έλληνες πολιτικοί) στην τελευταία της συνεδρίαση προ διμήνου έσβησε από το χάρτη της ευρωζώνης την Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι νεκρή». Αυτό αποφάσισαν τα γνωστά και άγνωστα μέλη της Μπίλντερμπεργκ στην τελευταία της συνεδρίαση και τα συμπεράσματά τους διοχετεύθηκαν μέσα από μυστικές ατραπούς σε κυβερνήσεις, μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη Ασία και Αμερική και σε επενδυτικούς ομίλους.

Οι οικονομικοί εγκέφαλοι της Λέσχης μίλησαν σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις για την ελληνική οικονομία που μοιάζει με πυραμίδα, ή με τα γνωστά «αεροπλανάκια» που έχουν στήσει στο παρελθόν μεγάλοι απατεώνες σε βαλκανικές χώρες(κυρίως Αλβανία) για να αρπάξουν τα χρήματα των καταθετών.
Ιδιαίτερα ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών Βίλεν Φερμέεν στην ομιλία του στη λέσχη τόνισε ότι ήδη έχουν μπει σε ισχύ σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη καθώς οι μεγάλοι τραπεζίτες έχουν διαπιστώσει ότι ουδέποτε η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της και πάντως η έξοδος της από το ευρώ θα κοστίσει λιγότερο στην οικονομία της Ευρώπης απ' ότι η παραμονή της.
Βεβαίως όλα αυτά είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία με κάθε τρόπο κρατάει μυστική την έκθεση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

newsbomb

(Vid) Προειδοποίηση από το Άγιο Όρος. Εντός ολίγου θα έρθουν πολλά δεινά, κλαίει ο γέροντας για αυτά που θα έρθουν…

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ


ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

«Υπάρχει μια αυξανόμενη λίστα Σκοπιανών, οι οποίοι αποτελούν απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας. Αυτό αποδεικνύεται , όταν πριν από λίγες ημέρες τέθηκε σε ισχύ μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης που για τη διέλευση των συνόρων οι Σκοπιανοί θα πρέπει να έχουν έγγραφα ή διαβατήρια τρίτων χωρών στα οποία να μην αναγράφεται ως τόπος γέννησης το «Μακεδονικό Κράτος», αλλά η ονομασία ‘Σκόπια’.
» Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα ενός Αμερικανού, ο οποίος επιμένει στην ανωνυμία του, που χθες προσπάθησε να περάσει τη συνοριακή διάβαση των Ευζώνων αλλά δεν του επετράπη με το επιχείρημα ότι το αμερικανικό διαβατήριό του είχε λάθος τον τόπο γέννησης του.
»Μαζί του ήταν και μια ντουζίνα άλλοι Σκοπιανοί, οι οποίοι είχαν διαβατήρια από τρίτες χώρες».
Για να μπορέσουν στο μέλλον να μπουν στην Ελλάδα, οι Σκοπιανοί από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και όλες τις τρίτες χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει στο διαβατήριό τους να γράφεται ως τόπος γέννησής τους τα Σκόπια.

Πριν από το 2004, τα αμερικανικά διαβατήρια έγραφαν ως τόπο γέννησης των κατόχων τους την ‘FYROM’, τώρα όμως η Ελλάδα την μόνη ονομασία που αναγνωρίζει ως τόπο γέννησης είναι μόνον της πρωτεύουσας της χώρας, δηλαδή, ‘Σκόπια’.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΚΑΙΟ


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΚΑΙΟ

Πόσοι ήταν αυτοί που διασκέδασαν με τα τραγούδια του Γιώργου εκείνη τη χρυσή εποχή από το 1995 εως το 2000(;) κάθε βράδυ στα club’s όλης της Ελλάδας; Άγνωστες παρέες καθισμένες στα μπαρ σε μια στιγμή, σε ένα τραγούδι του Γιώργου γινόταν ένα. Σφηνάκια, φωτισμός, όμορφες κοπέλες χόρευαν στους ρυθμούς του Γιώργου. Οι χαρτοπετσέτες βροχή, ο καπνός από τα τσιγάρα πότιζε τα ρούχα και το καμάκι άφηνε πολλά ερωτηματικά για το ποιό θα είναι το τέλος της βραδιάς…


Η 4Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ PONY ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !


Η 4Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ PONY ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

POLY Αυτοκίνητο Ελληνικό – Αξιόπιστο – Εξαιρετικά Προσιτό… Έπειτα από το έντονο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε από τους ανθρώπους του τύπου, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το αυτοκίνητό μας και την πρόοδό του όπως πραγματικά είναι.
Η εταιρεία ΝΑΜΚΟ, με 50 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή οχημάτων και την κατασκευή και πώληση 40,000 οχημάτων στην Ελλάδα και 800,000 οχημάτων σε 14 χώρες παγκοσμίως, ως ουραγός της μικρής παραγωγής, είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει τη νέα γενιά των οχημάτων της, το PONY® 4.

Το PONY® αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους Έλληνες και όχι μόνο, διότι ήταν και είναι….ουσιαστικά το μοναδικό Ελληνικό αυτοκίνητο. Όπως μαρτυρά και το ακρωνύμιο της εταιρείας NAMCO – National Motor Company, το PONY® είχε και έχει τον χαρακτήρα του Εθνικού Οχήματος.
Κατά τα τελευταία χρόνια, μετά από έντονη R&D (Έρευνα & Ανάπτυξη), δημιουργήσαμε την μοναδική Ελληνική πλατφόρμα για το PONY® 4, ένα σύγχρονο αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας, διατηρώντας όμως την κλασσικότητά του, και κρατώντας τον δυνατό και στιβαρό χαρακτήρα του που το έκανε αγαπημένο αυτοκίνητο των ελλήνων, των ενόπλων δυνάμεων, των κοινοφελών οργανισμών, κ.α. τις περασμένες δεκαετίες.
Αυτή τη στιγμή κατασκευάζουμε πρωτότυπα οχήματα PONY® 4 τα οποία δοκιμάζονται σε διάφορες συνθήκες, σκληρές και μη, σε θερμοκρασίες και εδάφη, σε συσχετισμό κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων και ωφέλιμου φορτίου, ώστε να καταλήξουμε στον βέλτιστο συνδυασμό για την παραγωγή ενός δυνατού και φθηνού αυτοκινήτου.
Οι προσωρινές τεχνικές προδιαγραφές του PONY® 4 περιλαμβάνουν 4-κύλινδρο κινητήρα PCM (Peugeot-Citroën Moteurs) ή FIAT, 1.360cc, 75-80 ίππων, με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, ABS κλπ. Αλλά και με 800kg ωφέλιμο φορτίο με πίσω άξονα δικής μας κατασκευής.
Για περισσότερες τεχνικές προδιαγραφές θα επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν θα οριστικοποιηθεί το μοντέλο PONY® 4 που θα καταλήξει στην παραγωγή για την Ελλάδα.

Ο προγραμματισμός μας περιλαμβάνει το βενζινοκίνητο PONY® στην 1η φάση παραγωγής, το πετρελαιοκίνητο (diesel) PONY® όπως επίσης και το 4×4 στη 2η φάση αλλά και το ηλεκτροκίνητο PONY® στην 3η φάση.
Το βενζινοκίνητο PONY® 4 θα κυκλοφορήσει για επαγγελματική ή/και ιδιωτική χρήση, στην τιμή που έχει προκοστολογηθεί στα €6,910 αλλά καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η τελική τιμή του οχήματος να μην ξεπεράσει τα €7,000.

Η παραγωγή του οχήματος δεν εξαρτάται εξ’ολοκλήρου από την εταιρεία μας, μιας και όπως καταλαβαίνετε μπορούμε να κατασκευάσουμε εκατοντάδες οχήματα στο εργοστάσιό μας αλλά χωρίς αυτά να μπορούν να βγούν στους δρόμους με πινακίδες για τη διάθεση του κόσμου που απεγνωσμένα μας ζητά το PONY®.
Το Υπουργείο Μεταφορών καλείται να μην φέρει γραφειοκρατικά εμπόδια στην Ταξινόμηση και Κυκλοφορία του PONY® που έχει ήδη την Έγκριση Τύπου από τη Γερμανία.

Δυστυχέστατα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αυθαίρετα και εντελώς παράνομα αρνείται να εφαρμόσει τον Νόμο 3259/2004, Άρθρο 39, εξακολουθώντας να βάζει παράνομα εμπόδια στην πλήρη επαναλειτουργεία της NAMKO ΕΛΛΑΣ.
Από την πλευρά μας καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε η παραγωγή του PONY® να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2012 και η διάθεσή του να ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2012. Αυτό θα σημάνει την άμεση πρόσληψη 300-400 ατόμων για την παραγωγή και την άμεση προώθηση του PONY®. Μέσα στην απογοήτευση και την ανεργία που ζούμε πιστεύουμε ότι αυτό θα δώσει μια μικρή ανάσα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αφού θα χρησιμοποιήσουμε Έλληνες προμηθευτές οπότε και η απασχόληση περισσότερων ατόμων θα καταστεί αναγκαία.

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΚΑ ΣΠΟΤ