Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ. αποκλειστικά και μόνο για ανοιχτόμυαλους. 1 Μήνας, 2 Εβδομάδες πρινΚarma: 7

Τα δάση που σκεπάζουν τον πλανήτη Άρη είναι...


Τα δάση που σκεπάζουν τον πλανήτη Άρη είναι...

  Όταν η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία που βλέπετε, κάποιοι μίλησαν για ένα μοναδικό παιχνίδι της φύσης, ενώ κάποιοι άλλοι για προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας!
  Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) την πιο ισχυρή κάμερα που έχει σταλεί ποτέ σε άλλο πλανήτη και όπως μπορείτε να δείτε, σε αυτήν φαίνεται η επιφάνεια του πλανήτη Άρη να είναι σκεπασμένη από... δέντρα!
  Οσο προσεχτικά κι αν κοιτάξει κανείς την εικόνα που τράβηξε το διαστημικό σκάφος της NASA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη, θα δει σειρές από κωνοφόρα δέντρα πάνω στους λόφους του Άρη!
"Οφθαλμαπάτη", λέει η Nasa!
  Αντιλαμβάνεστε τι θα σήμαινε μία τέτοια ανακάλυψη, για την έρευνα εξωγήινης ζωής αλλά και πλανητών που θα μπορούσαν να μας φιλοξενήσουν στο μέλλον! Σύμφωνα όμως με τη Nasa, αυτό που βλέπουμε δεν είναι παρά οφθαλμαπάτη! Μία μοναδικής ομορφιάς παρειδωλία αφού τα "δέντρα" είναι στην πραγματικότητα ίχνη από φερτές ύλες, που δημιουργούνται από τις κατολισθήσεις, όταν οι πάγοι λιώνουν στον Άρη, την άνοιξη.

  Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, η φωτογραφία  απεικονίζει αμμόλοφους σκεπασμένους από ένα λεπτό στρώμα παγωμένου διοξειδίου του άνθρακα, ή ξηρού πάγου, περίπου 400 χλμ. νοτιότερα από το βόρειο πόλο του πλανήτη. Καθώς το παγωμένο διοξείδιο λιώνει, δημιουργεί την ψευδαίσθηση των δέντρων πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη.
  Αυτά, υποστηρίζει η Nasa. Το τι πιστεύει ο καθένας και τι όχι, είναι εντελώς προσωπική υπόθεση!



Τι συμβαίνει με τον μαγνητικό άξονα της γης;

  • Συντάκτης: Λευτέρης Ρήγας, Δημοσίευση: 31/01/201

  • Σχετίζονται οι «μαζικές αυτοκτονίες» πουλιών και ψαριών με αιφνίδια διαταραχή του μαγνητικού χάρτη της Γης; Σε αυτό και άλλα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Τάσου Καφαντάρη στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής".
Τι σκότωσε τα πουλιά;

  Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11.00 τη νύχτα, χιλιάδες μαυροπούλια άρχισαν να... πέφτουν βροχή στις στέγες και στους δρόμους της μικρής αμερικανικής πόλης Βeebe του Αρκάνσας.
  Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ορνιθολόγοι που εξέτασαν τα πτώματα αποφάνθηκαν ότι δεν πέθαναν από δηλητηρίαση ή ασθένεια, αλλά συνεπεία της πτώσης τους.
  Δηλαδή, ότι τα πουλιά αυτά- που πετούν σε σμήνη- στράφηκαν όλα μαζί προς... τη Γη! Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που τα αποπροσανατόλισε τόσο, και μάλιστα νυχτιάτικα, ώστε να ορμήσουν στο ναδίρ; Ο απροσδόκητος αυτός θάνατος των πουλιών δεν ήταν ο μόνος.
  Τις επόμενες ημέρες χιλιάδες νεκρά πουλιά βρέθηκαν στις Πολιτείες του Τενεσί, του Κεντάκι, του Ιλινόι, της Αριζόνας, του Τέξας, της Λουιζιάνας, της Καρολίνας... αλλά και της Ν. Αμερικής, της Αγγλίας, της Σουηδίας και της Ουγγαρίας. Ωστόσο οι μαζικοί αυτοί θάνατοι ήταν απλά οι τελευταίοι σε μια αλυσίδα ανεξήγητων θανατικών σε χιλιάδες ψάρια και καβούρια ανά τον πλανήτη, από το 2009: Ινδιάνα, Λουιζιάνα, Αρκάνσας, Μέριλαντ, Φλόριδα, Αϊτή, Βραζιλία, Ουαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Βιετνάμ και Νέα Ζηλανδία ήταν τα «πεδία μαχών» των θαλάσσιων οργανισμών με τον άγνωστο εχθρό τους.
  Τι να σκεφτεί κανείς, όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες σήκωναν τα χέρια ψηλά; Ο μόνος κοινός τόπος των θανατικών που θα αιτιολογούσε τον αποπροσανατολισμό θα μπορούσε να ήταν μια σειρά σημαντικών και αιφνίδιων διαταραχών των γραμμών του «μαγνητικού χάρτη της Γης».

Με πόσα «τρέχει» ο πόλος;
  Ο κ. Καφαντάρης, παραξενεμένος από το φαινόμενο, αναζήτησε τι το σχετικό με το μαγνητικό πεδίο της Γης είχε σημειωθεί πρόσφατα. Ετσι, εντόπισε ειδήσεις όπως εκείνη για το ότι «η μετατόπιση των πόλων αναγκάζει αεροδρόμιο στη Φλόριδα να επαναριθμήσει τους διαδρόμους του». Τι είχε συμβεί; Ο Βόρειος Μαγνητικός Πόλος γνωρίζουμε ότι μετατοπίζεται, με ταχύτητα περίπου 25 μίλια ανά έτος. Τώρα όμως, κατά το Νational Geographic, τρέχει με... 40 μίλια τον χρόνο!

Προμήθειες «καταστροφής»
  Τι άλλο «συμπτωματικά» απρόσμενο ανακοινώθηκε εκείνες τις ημέρες; Το βρήκα στις ιστοσελίδες κρατικών προμηθειών της αμερικανικής κυβέρνησης (www. fbo. gov): Υπό τον κωδικό προκήρυξης SΡ0600-11-R-0207, το Τμήμα Προμηθειών Ενέργειας για την Αμυνα ζητεί, ως τις 6 Φεβρουαρίου, να βρει ποιοι μπορούν να του προμηθεύσουν εντός 24ώρου 24.000 γαλόνια βενζίνης και 135.000 γαλόνια πετρελαίου για καθεμία από τις... προαναφερθείσες Πολιτείες της δοκιμής GΡS, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ενδεχόμενη κατεπείγουσα ανάγκη!

   Το εντυπωσιακό αυτό ζητούμενο έλαβε ακόμη πιο δραματικό χαρακτήρα στις 20 Ι��νουαρίου: Υπό τον κωδικό ΗSFΕΗQ-11-R-Μeals, το Τμήμα Προμηθειών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγουσών Αναγκών (FΕΜΑ) έψαχνε το ποιοι μπορούν να της παραδώσουν- πάλι άμεσα- συσκευασμένες μερίδες φαγητού για πληθυσμό 7 εκατομμυρίων ανθρώπων, επί 10 ημέρες. Την ίδια ημέρα, υπό τον κωδικό ΗSFΕΗQ-11-R-Ηydro, ζητούσε αντίστοιχες προσφορές για άμεση παράδοση 210 εκατομμυρίων φιαλών ύδατος. Ο προϋπολογισμός αυτών των δύο προμηθειών ξεπερνούσε το μισό δισεκατομμύριο δολάρια! Αμφότερες οι ανακοινώσεις έλεγαν ότι προορίζονταν «για δράσεις ανακούφισης από καταστροφικό φαινόμενο εντός της ζώνης του ρήγματος Νew Μadrid».
Το υπερ- ηφαίστειο του Υellowstone
  H βρετανική εφημερίδα «Daily Μail» ανήρτησε στις 25 Ιανουαρίου  άρθρο με τον μακροσκελέστατο τίτλο:«Πρόκειται το μεγαλύτερο υπερ-ηφαίστειο της Γης να εκραγεί,για πρώτη φορά ύστερα από 600.000 χρόνια,αφανίζοντας τα δύο τρίτα των ΗΠΑ;». Το εν λόγω ηφαίστειο είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από το Εθνικό Πάρκο Υellowstone, στο Γουαϊόμινγκ, και δίνει- ως σήμερα- τους υπέροχους θερμοπίδακες που απολαμβάνουν οι πολυπληθείς επισκέπτες της περιοχής. Στο άρθρο όμως επισημαίνεται ότι από το 2004 ο πυθμένας του πάρκου ανέρχεται με ιδιαίτερα ανησυχητική ταχύτητα: Στα τρία μόλις τελευταία χρόνια ανεβαίνει κατά 10 εκατοστά τον χρόνο.
  Αν όντως η κίνηση αυτή προαναγγέλλει έκρηξη, τότε... μπορεί να έχουμε ακόμη και το χιλιαπλάσιο της έκρηξης που έδωσε το όρος St. Ηelen τo 1980! Εστω και αν δεν συμβούν όσα δραματοποιούσε η ταινία «2012», το ρήγμα της Νέας Μαδρίτης θα έχει κάθε λόγο να ξυπνήσει. Και αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη των ΗΠΑ, θα δει ότι τα δύο αυτά επίκεντρα πιθανής καταστροφής διατρέχουν τις ΗΠΑ από ΒΔ προς ΝΑ. Δικαιολογημένος λοιπόν ο λόγος περί «αφανισμού των δύο τρίτων»...

  Στην καλύτερη περίπτωση, μια έκρηξη ηφαιστείου στο Υellowstone θα εκτονωνόταν με οριζόντιες διαφυγές της λάβας και η μόνη πλανητική διαταραχή θα ήταν ένα σύννεφο αιθαλομίχλης- όπως εκείνο του περασμένου Απρίλη, από το ισλανδικό ηφαίστειο- σε πολλαπλάσια έστω κλίμακα. Ωστόσο μια πρόσφατη μελέτη για τη φύση του υπεδάφους στο Υellowstone υποστηρίζει τον εφιάλτη της χειρότερης εκδοχής: Ομάδα γεωφυσικών του Πανεπιστημίου της Γιούτας, υπό τον καθηγητή Robert Β, Smith, παρουσίασε το τρισδιάστατο μοντέλο του «διάπυρου πυλώνα» που βρίσκεται κάτω από το πάρκο. Ο πυλώνας αυτός είναι ένας κορμός λάβας που ξεκινάει από τον μανδύα της Γης και φθάνει ως τη βάση της λιθόσφαιρας. Καθώς η πλάκα της αμερικανικής ηπείρου μετακινήθηκε στους γεωλογικούς αιώνες, ο πυλώνας αυτός δεν είναι πλέον κατακόρυφος: Το άνω τμήμα του έγινε ένα οριζόντιο καυτό ποτάμι κάτω από τις Πολιτείες Αϊνταχο και Γουαϊόμινγκ, που φθάνει ως το Ορεγκον, πάνω από την Καλιφόρνια. Αν «το καπάκι της χύτρας τιναχτεί», κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον χάρτη της επόμενης Αμερικής!
Πηγή: tovima.gr

Ποιες είναι οι αρχαιότητες της Αιγύπτου που κινδυνεύουν!

  Τα δραματικά γεγονότα του Καϊρου, έχουν σημάνει συναγερμό μεταξύ των αρχαιολόγων ανά τον κόσμο, καθώς απειλούν με καταστροφή αρχαιότητες ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας. Το Αιγυπτιακό Μουσείο, στο κέντρο της πόλης, φιλοξενεί περισσοτερα από 140.000 εκθέματα στις προθήκες του!
  Το νεοκλασικό κτίριο του μουσείου το οποίο κτίστηκε το 1902 για να στεγάσει τα χιλιάδες εκθέματα, θεωρείται ήδη "μικρό" αφού οι αρχαιότητες έχουν καταλάβει κάθε διαθέσιμο χώρο. Οι αποθήκες του Μουσείου υπολογίζεται ότι φιλοξενούν ήδη τουλάχιστον άλλα 60.000 αντικείμενα τα οποία οι αρχαιολόγοι δυσκολεύονται να ταξινομήσουν!











  






  Το pyles.tv, σας παρουσιάζει μερικά από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρύματα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Οι συνέπειες μία πιθανής καταστροφής τους είναι αδύνατο να εκτιμηθούν, καθώς το συγκεκριμένο μουσείο είναι ίσως το μοναδικό στον κόσμο που δίνει μια πλήρη εικόνα της εξέλιξης του αρχαίου πολιτισμού που άνθησε στις όχθες του Νείλου, σε διάστημα 3.000 ετών!
Τα ξεχωριστά ευρύματα


















  Αναμφίβολα, ξεχωριστή θέση στο Αιγυπτιακό Μουσείο κατέχουν οι θησαυροί από την Κοιλάδα των Βασιλέων και κυρίως τα ευρύματα που ανακαλύφθηκαν στον σχεδόν ανέπαφο τάφο του φαραώ Τουταγχαμών! Η διάσημη χρυσή μάσκα του, φυλάσσεται σε ειδική προθήκη και μαζί με την προτομή της Νεφερτίτης, τα κοσμήματα της βασίλισσας Αχοτέπ αλλά και αυτά των πριγκιπισσών της 12ης Δυναστείας που βρέθηκαν στο Νταχσούρ, αποτελούν αρχαιότητες ανυπολόγιστης αξίας! Αλλα εκθέματα που ξεχωρίζουν είναι οι Βασιλικές μούμιες αλλά και τα γρανιτένια αγάλματα βασιλιάδων που έχουν μεταφερθεί από διαφορετικές περιοχές της Αιγύπτου, κυρίως από Λούξορ και Ασουάν.
Αποτέλεσμα σκληρής προσωπικής δουλειάς!












  


  Ο αριθμός των θησαυρών που φιλοξενούνται στο Μουσείο, είναι πρωτόγνωρος και όπως λένε οι αρχαιολόγοι, πρόκειται για την πιο πλούσια και λαμπρή συλλογή αιγυπτιακών αρχαιοτήτων στον κόσμο! Το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου ιδρύθηκε το 1863 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Ογκίστ Μαριέτ και μεταφέρθηκε στη σημερινή του έδρα το 1902, προκειμένου να χωρέσει τους εκατοντάδες εκπληκτικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς οι οποίοι σταδιακά έρχονταν στο φως.
  Το Μουσείο του Καϊρου, αποτελεί έργο κάποιων ανθρώπων οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στη συγκέντρωση αυτών των αρχαιοτήτων. Οι βίαιες συγκρούσεις των τελευταίων ημερών, έχουν ήδη τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές και ευχή όλων είναι να βρεθεί άμεσα μία ειρηνική λύση. Παράλληλα όμως, η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να εγκαταλείψει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς στο έλεος τους, αφού είναι αδιανόητο όλα αυτά τα αντικείμενα που άντεξαν στον χρόνο, να χαθούν μέσα σε μια στιγμή από ανθρώπινη εγκληματική ενέργεια! 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟ...

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟ...: "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βιώνουμε την απόλυτη σήψη που εκπέμπει το καθεστώς μέσα σ’ ένα κράτος που δεν παρέχει ασφάλεια, ευνομία και ..."

ΔΕΚΤΗ ΕΓΙΝΕ Η ΜΗΝΥΝΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ



Είχαμε όλοι(;) ακούσει ότι κάποιος έκανε μήνυση στην κυβέρνηση για έσχατη προδοσία, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Λίγο αργότερα ακούσαμε ότι ο εισαγγελέας την έκανε δεκτή. Τότε είναι που κανείς μας δεν πίστευε στ’ αυτιά του – και στα μάτια του. Έτσι κι εγώ. Kαι, φύσει περίεργος άνθρωπος, έψαξα και βρήκα τον ίδιο τον μηνυτή, και παραβρέθηκα στην αρχή της διαδικασίας, στον ανακριτή στην Χαλκίδα. Κι απ’ ότι είδα, δεν ήμουν η μόνη…
Ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, 56 ετών, χειρούργος-ογκολόγος κάτοικος Χαλκίδας, κατέθεσε τον Μάιο μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της «Τρόικας» (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους!) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Όσον αφορά την ίδια τη μήνυση, το κείμενο της οποίας καθώς και πλήθος στοιχείων μπορεί να δει κανείς στο blog του κ. Αντωνίου http://zoidosia.blogspot.com, γίνεται ονομαστικά κατά των ανωτέρω υπευθύνων και με τρόπο που η διαδικασία δεν περνάει από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, παρά την ασυλία που προσφέρεται από το Σύνταγμα σε βουλευτές και υπουργούς, η έσχατη προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής. Επίσης, παρόλο που το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε στις 6 Μαΐου, επειδη είναι διαρκές η δίωξη μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα – όπως και γίνεται.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, ΔΕΝ έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά έκανε δεκτή τη μήνυση και ξεκίνησε τη διαδικασία ορίζοντας την προανάκριση. Μάλιστα, το έκανε αυτό με ιδιαίτερη ταχύτητα: έλαβε την υπόθεση στα χέρια του στα μέσα Οκτώβρη, και μέσα σε δύο μήνες την προχώρησε (για όσους ξέρουν τους ρυθμούς αυτών των διαδικασιών, πρόκειται πράγματι για μεγάλη έκπληξη). Έτσι, ορίστηκε η προανάκριση για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, οπότε και κατέθεσε ο κ. Αντωνίου στον ανακριτή στη Χαλκίδα.
Στην προανακριτική αυτή διαδικασία ο κ. Αντωνίου κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα και στοιχεία για την υπόθεση. Μια βασική περιγραφή αυτών μπορείτε να δείτε στο blog http://stoxasmos-politikh.blogspot.com: στο blog αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα πολλά στοιχεία για την κατάθεση του κ. Αντωνίου, καθώς επίσης βίντεο από την ομιλία του αργότερα την ίδια μέρα αλλά και βίντεο από εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα, ο οποίος εδώ και καιρό φιλοξενεί τον κ. Αντωνίου στα δελτία ενημέρωσης του κ. Τέρενς Κουίκ. Έξω από το γραφείο του ανακριτή, αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα.

Αφού ο κ. Αντωνίου έκανε κάποιες σύντομες δηλώσεις προς τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα προχώρησε μαζί με τους παρεβρισκόμενους προς το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου και άλλος κόσμος τον περίμενε για να ξεκινήσει η εκδήλωση συμπαράστασης. Το θέατρο βρίσκεται απένταντι από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.
Η εκδήλωση αυτή είχε την ενεργό υποστήριξη απλών πολιτών αλλά και κινημάτων για την άμεση δημοκρατία. Είναι εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου: παρόλο που η είδηση δεν έχει διαδοθεί ιδιαίτερα, πάνω από 250 άτομα βρέθηκαν εκεί (σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μέτρησα 150 καθήμενους, ενώ σε άλλη φάση μετρήθηκαν 270 από τους διοργανωτές). Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η διασπορά των συμμετεχόντων: κάποιοι παρεβρισκόμενοι ήρθαν επί τούτου, μόνοι τους, από τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Κόρινθο! Στο γεμάτο θέατρο, λοιπόν, και μέσα σε ιδιαίτερη συγκίνηση, λόγω της θερμής υποδοχής που του επιφυλάχτηκε, ο κ. Αντωνίου έκανε την ομιλία του.
Μιας και μπορεί να βρει κανείς όλη την επιχειρηματολογία του, ή να δει το βίντεο της ομιλίας του, δεν θα καλύψω εδώ με λεπτομέρεια τα λεγόμενά του, αλλά θα αρκεστώ σε μια μικρή αναφορά σε αυτά που μου έναναν ιδιαίτερη εντύπωση. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, το Μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως έχει αντικαταστήσει το ίδιο το Σύνταγμα: όπως και το Σύνταγμα, αναφέρει τις γενικές κατευθύνσεις της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και παραμέμππει στη συνέχεια σε νόμους που θα εξειδικεύουν αυτές τις κατευθύνσεις. Καταλύει δηλαδή το Σύνταγμα. «Αν είναι έτσι, να το δηλώσουμε επισήμως και να λεγόμαστε Τροϊτκιστάν» και όχι Ελλάδα, κι εμείς Τροϊκανοί!», είπε χαρακτηριστικά. Βάση αυτής της δανειακής σύμβασης που υπογράψανε, αν δεν πληρώσουμε μία δόση, οι δανειστές μας μπορούν να προβούν σε κατάσχεση κάθε δημόσιας περιουσίας μας, χωρίς περιορισμό – εξ’ ου και τα δημοσιεύματα για τα νησιά μας! «Ποιος είναι ο λόγος νομίζετε που δεν υπεγράφη η σύμβαση για τον Αστακό;», είπε, «γιατί δεν απάντησαν ποτέ γιατί δεν προχώρησε αυτή η σύμβαση; Αφού, το Ελληνικό κράτος δεν είχε δικαιοδοσία να υπογράψει τίποτα χωρίς τη συναίνεση των δανειστών του». Μάλιστα, τυχόν δικαστική διένεξη που θα προκύψει (με πολίτες π.χ.) θα επιλύεται με το αγγλικό δίκαιο και όχι το ελληνικό, δηλαδή με το δίκαιο των δανειστών μας. Επίσης έχει καταλυθεί το ίδιο το πολίτευμά μας, η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, καθώς καταργείται στην πράξη η διάκριση των εξουσιών (που είναι θεμελιακή για την Κοινοβ. Δημοκρ.). «Δεν έχει νόημα να πάει κανείς στον στρατό πια, πρέπει να αρνηθούν οι νέοι να πάνε στο στρατό αφού πλέον ο στρατός δεν ανήκει στη χώρα και θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον των πολιτών της», είπε χαρακτηριστικά.
«Ο κ. Παπούλιας είναι συγκατηγορούμενος διότι θα έπρεπε να έχει διαλύσει τη Βουλή», είπε, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει υπογράψει διάφορα προεδρικά διατάγματα μέχρι στιγμής. «Το Μνημόνιο προβλέπει οι ρυθμίσεις να γίνονται με Π.Δ. και όχι με νόμους, για να μην περνάνε από τη Βουλή». «Κανονικά, όλοι οι βουλευτές που δεν συμφωνούν πρέπει να παραιτηθούν, να μην παραμένουν εκεί δίνοντας νομιμοποίηση σε αυτή τη Βουλή. Πώς θα στεκόταν τότε μία μονοκομματική Βουλή;», είπε ο κ. Αντωνίου και στη συνέχεια προέτρεψε όλους μας «να μην αφήσουμε κανέναν τους να πλησιάσει τα μνημεία της χώρας και τα εθνικά σύμβολα στις εορτές (π.χ. 25η Μαρτίου), να μην πλησιάσει κανείς τους. [...] Σε αυτά τα χώματα χύθηκε αίμα για την ελευθερία, δεν μπορούν αυτοί να τα πουλάνε». «Ο Τσολάκογλου καταδικάστηκε για εθνική αναξιότητα επειδή έδωσε το 1940 ως λεία πολέμου στρατιωτική περιουσία στους κατακτητές. Σε αυτούς που πουλάνε όλη την ελληνική γη για μια δανειακή σύμβαση, τι πρέπει να γίνει;» αναρωτήθηκε, τονίζοντας ότι τα χρήματα των δανείων αυτών, σύμφωνά πάντα με το ίδιο το Μνημόνιο, δεν προορίζονται για μισθούς και συντάξεις, όπως μας λένε, αλλά για τη στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών!
Πολλά ακόμη θα μπορούσα να γράψω γι’ αυτή την εξαίρετη μέρα. Με ιδιαίτερη χαρά, πάντως, διαπίστωσα ότι ο κ. Αντωνίου, δεν είναι ένας γραφικός τύπος που απλά «τα πήρε στο κρανίο», αλλά ένας σοβαρός άνθρωπος που με μεθοδικότητα και πολύ δουλειά έκανε αυτό που θεώρησε καθήκον του. Με πολύ διάβασμα και έρευνα, βρήκε μόνος του όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις κατηγορίες του αλλά και τον νομικό τρόπο να τις θέσει σε «τροχιά», μιας και μέχρι στιγμής κινείται χωρίς δικηγόρο – «όταν προσπάθησα να κινηθώ με δικηγόρο, ζημιά μου έκανε παρά καλό», όπως μου είπε.
Αναφορικά με τυχόν βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στον κ. Δημήτρη Αντωνίου, θα ενημέρωσω σύντομα και αφού υπάρξει συνεννόηση μαζί του. Προς το παρόν, και σε νομικό επίπεδο, δεν είναι επιθυμητή η όποια εμπλοκή. Οπότε, κλείνω προς το παρόν, αυτό το ρεπορτάζ με τα ίδια του τα λόγια:
Το πρόβλημα είναι η ηττοπάθεια. «Αυτοί δεν θα φερόντουσαν σαν λύκοι αν εμείς δεν φερόμασταν ως αρνιά. Ας γίνουμε εμείς λοιπόν λύκοι. Λυσσασμένοι λύκοι!»

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΙΜΙΑ 2011. ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ




Η ταπείνωση των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε αυτή τη κατάσταση που βλέπουμε στο βίντεο
Το ρυάκι έγινε ποτάμι και το ποτάμι κοντεύει να ξεχειλίσει.
Σίγουρα τα άκρα στην πολιτική σκηνή ποτέ δεν έφεραν το σωστό αποτέλεσμα σε μια κοινωνία.
Το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την πατρίδα μας.
Αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας είναι να μείνουμε ενωμένοι.
Οι ψυχές των 3 Ελλήνων ηρώων 15 χρόνια μετά ζητούν δικαίωση.

ΑPOLLO 11. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ?? ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ?? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΑΝΑΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ?? ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΕΔΩ.












Χρονοπύλη στο Γύθειο !!!!



Οι χρονοπύλες είναι όπως φανερώνει και η ονομασία τους, πύλες οι οποίες ενώνουνε τις τρεις ροές του χρόνου: το παρόν με το παρελθόν και το μέλλον.
Έχει υποστηριχθεί από ερευνητές ότι υπάρχουν σε πολλά σημεία του πλανήτη, στα οποία κυρίως γίνεται συγκέντρωση των μαγνητικών δυνάμεων και ένεκα τούτου σχηματίζονται ισχυρά γεωμαγνητικά πεδία τα οποία οφείλονται σε ενδογενή αίτια αλλά και σε κοσμικές ακτινοβολίες.
Βρήκαν λοιπόν με τη χρήση ειδικών οργάνων ότι στα σημεία αυτά υπάρχει ηλεκτρομαγνητισμός μεγάλος, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ισχυρά πεδία που καμπυλώνουνε το χώρο και το χρόνο, και έτσι μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άλλη διάσταση.

Οι χρονοπύλες της Ελλάδας
Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: "Η χώρα μας είναι διάτρητη από χρονοπύλες. Όλα τα μαντεία και τα ιερά είναι χτισμένα πάνω σε χρονοπύλες. Είναι γνωστό άλλωστε αυτό που είχε πει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του ότι....


πρέπει να είναι χτισμένα τα μαντεία και τα ιερά όχι κατά τύχη, αλλά βάσει νόμου και κατανεμημένα συμμετρικά.
Βέβαια, οι χρονοπύλες δεν ανοίγουνε πάντα, ανοίγουνε μόνο κατά τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια. Τότε γίνεται μεγαλύτερη έκκριση ενέργειας στα μέρη αυτά, και για αυτό ανοίγουνε οι πύλες. Για παράδειγμα, δεν λένε ότι τα Χριστούγεννα βγαίνουν οι καλικάντζαροι και όταν πλέον φτάσει των Φώτων εξαφανίζονται; Επομένως, έχει να κάνει και αυτό με το χειμερινό ηλιοστάσιο όπου ανοίγουνε οι πύλες".

Η χρονοπύλη στο Γύθειο!
Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: "Έχω βρεθεί σε χρονοπύλη στη χώρα μας, και ίσως αυτό ήτανε και το έναυσμα για να αρχίσω να γράφω τα βιβλία μου. Συγκεκριμένα, ήμουνα στο Γύθειο και αγναντεύαμε τη νήσο Κρανάη".
Η νήσος Κρανάη (στη φωτογραφία) βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Γυθείου και συνδέεται μαζί του με μία λωρίδα γης. Σύμφωνα με την παράδοση εκεί είχε καταφύγει ο Πάρης και η Ωραία Ελένη τη νύχτα πριν από το ταξίδι στην Τροία. Πάνω στο νησάκι βρίσκεται ο Πύργος Τζαννετάκη, που στεγάζει το Ιστορικό Εθνικό Μουσείο Μάνης, το παρεκκλήσι του Αγίου Πέτρου και ένας φάρος.
Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: "Καθώς αγναντεύαμε ήτανε βράδυ, ήτανε γύρω στις 23 Ιουνίου απ’ ό,τι θυμάμαι, είδαμε ξαφνικά χαμηλά εκεί που ήτανε τελείως σκοτάδι ένα ον. "Ον", πώς αλλιώς να το πει κανείς; Εφόσον εκινήτο, αλλά δεν ήταν άνθρωπος, δεν έμοιαζε με άνθρωπο, ήτανε φωτεινό και είχε ακίδες όπως είναι ένας αχινός. Σαν ένα άστρο, μεταξύ άστρου και αχινού, αλλά ήταν πολύ φωτεινό και εκινήτο, και ξαφνικά εχάθηκε πίσω από ένα θάμνο στην παραλία. Εγώ σκούνταγα τη θεία μου και εκείνη εμένα, και λέγαμε «Τι είναι αυτό που βλέπουμε;». Ήτανε κάτι το φοβερό.
Και μετά από χρόνια πάνω στην έρευνα που έκανα βρήκα ότι στους ελληνιστικούς χρόνους παριστάνανε τις απολλώνιες ψυχές ακριβώς που με το σχήμα που είχα δει εγώ. Αφού με αυτό το σχήμα στην αρχαιότητα παριστάνονταν οι απολλώνιες ψυχές, και είχα την τύχη να το συναντήσω, πιστεύω πως εκεί στην νήσο Κρανάη υπάρχει μία χρονοπύλη απ’ όπου πιστεύω ότι εισχώρησε μια απολλώνια ψυχή".

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ VODAFONE ΓΙΑ...ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΗΤΗ!


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης Μ.Μ.Ε καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό αλλά και στο Έθνος ολόκληρο την προδοτική προπαγάνδα της συγκεκριμένης εταιρείας  για την μαύρη και σκοτεινή (διαφήμιση) των προϊόντων της έχοντας για φόντο την σημαία με το αστέρι της επικυριαρχίας του σουλτάνου επί του ελληνικού πληθυσμού της αλλά και της πιο σκοτεινής περιόδου της ιδιαιτέρας μας πατρίδας της Κρήτης «Κρητική Πολιτεία».
Θα έπρεπε δε να γνώριζαν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εταιρείας ότι η σημαία Κρητικής ψυχής και της εποχής εκείνης είχε το σημείο του σταυρού και τις λέξεις «ΕΝΩΣΙΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».
Πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια της VODAFONE συμβάλει ενεργά στην σκοτεινή προσπάθεια κάποιων που εδώ και καιρό προσπαθούν να περάσουν προδοτικά μηνύματα εναντίων της πατρίδας μας και ολοκλήρου του έθνους.
Καλούμε δε τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας να επιστρέψουν ….«Ως απαράδεκτο το διαφημιστικό spot » στην VODAFONE αμέσως και να σταματήσουν την προβολή του.
Με αυτό τον τρόπο κλείνουμε τις πόρτες στους μαύρους και ανθέλληνες επιχειρηματίες που κρύβονται πίσω από αυτήν την ενέργεια.
Το Δ.Σ της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε ήδη ενημέρωσε τους νομικούς συμβούλους της και θα προχωρήσουμε αμέσως σε αγωγές για το προπαγανδιστικό υλικό με  την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας».
Παρακαλούμε τους βουλευτές της Κρήτης αυτή την φορά να μην σιωπήσουν όπως κάνουν τώρα και καιρό και την Ελληνική δικαιοσύνη να παρέμβει αμέσως.

Για το Δ.Σ της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Δ.Μοσκοβίτης Ο Γ.Γραμματέας
Εμμανουήλ Ν.Χρυσός

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ


Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011



Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΟΚΤΟΡΑ - ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΑΡ. ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.
«Θράκες το μέγιστο έθνος μετά τους Ινδούς όπως το χαρακτηρίζει ο Ηρόδοτος, κατοικούν στην περιοχή από τον Δούναβη έως το Αιγαίο ακόμη από την κατώτερη παλαιολιθική εποχή, δηλαδή πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια. Αυτό απέδειξαν οι ανασκαφές της Ανθρωπολογικής Εταιρείας της Ελλάδας τα τελευταία 42 χρόνια ιδιαίτερα στη Χαλκιδική».

Ο αιγαιακός τύπος ανθρώπου εκτείνεται πέραν του Δουνάβεως και πέραν του Ιουνίου πελάγους. Καταλαμβάνει όλη την δυτική Μικρά Ασία και τα νησιά του Αιγαίου.Ο αρχαιότερος κάτοικος της γης μας είναι ο homo erectus tirliencisτης Χαλκιδικής 13.000.000 ετών και δεν έχει έρθει από την Αφρική.
Τα στοιχεία των ανασκαφών μας έχουν ανακοινωθεί και δημοσιευθεί στο 15ο διεθνές συνέδριο ανθρωπολογίας στη Φλωρεντία πέρυσι.
Τούτη εδώ η ανακοίνωση στηρίζεται στην μελέτη 20.000 ατόμων που έγινε σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων περιλαμβανομένης και της Βουλγαρίας.
Όταν έκανα τις έρευνες στη Βουλγαρία προσκεκλημένος από την βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών έδωσα αναφορά επί των πορισμάτων αυτών και των ερευνών. Ο τότε πρόεδρος του προεδρείου της ακαδημίας, ο γνωστός γλωσσολόγος Βλαντιμίρ Γκεοργκίεφ μου απήντησε "Ναι, έχετε δίκιο, εμείς οι Βούλγαροι ήμαστε οι παρά πέντε λεπτών Έλληνες", και εννοούσε όπως εξήγησε εν συνεχεία ότι η Βαλκανική μιλούσε μόνο ελληνικά τότε.
Δέχτηκε ότι η ελληνική είναι η μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών και όχι η ινδοευρωπαϊκή η οποία διασπάστηκε κατά την εξάπλωση της ανθρωπότητας προς βορρά της Ευρώπης και προς δυσμάς και δεν ήρθαν τα ελληνικά σαν γλώσσα από την Βαλτική.
Ανήγαγε ακόμα και τω μινωικά στην οικογένεια των ελληνικών από τα οποία προήλθαν και τα φοινικικά και όχι το αντίθετο που διδάσκεται σήμερα στα ελληνικά σχολεία, ότι δηλαδή τα ελληνικά προήλθαν από τα φοινικικά, γι’ αυτό και τα θρακικά, στενά δεμένα με τα ελληνικά, αναπτύχθηκαν τοπικά κατά την εξάπλωση της ανθρωπότητας βορειότερα από τα ελληνικά.H γλώσσα είναι ένα από τα στοιχεία που καθορίζουν την εθνότητα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που μιλάνε την ίδια γλώσσα ανήκουν πάντα στην ίδια φυλή και στον ίδιο ανθρωπολογικό τύπο. Γι’ αυτό πρέπει να ξεχωρίζουμε την έννοια έθνος από την έννοια φυλή. Οπότε είναι επιστημονικά σωστό να αντικαθιστούμε τον όρο ελληνικό έθνος με τον όρο ελληνική φυλή.
Το ελληνικό έθνος υπάρχει σαν αντικειμενική πραγματικότητα ενώ ελληνική φυλή δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο ανθρωπολογικοί τύποι όπως ο αιγιακός, ο ηπειρωτικός, ο θρακικός και λοιπά που συμμετέχουν στον σχηματισμό του ελληνικού έθνους.
Ο Γκεοργκίεφ απέδειξε ότι η γλώσσα των Θρακών ήταν ινδοευρωπαϊκή. Στις ινδοευρωπαϊκές κατατάσσει ο Γκεοργκίεφ και τα πελασγικά και μάλιστα τελευταία παίρνοντας υπόψη του τα ανθρωπολογικά δεδομένα ονομάζει κάθε ελληνικό στοιχείο στο Αιγαίο πελασγικό. Σ’ αυτό περιλαμβάνει τα μινωικά, τα κυπρομινωικά, τα ετεοκρητικά, τα ετρουσκικά, τη γλώσσα της Λήμνου και των Τρώων, και της Ανατολικής Θράκης.
Δεν αφήνει έξω τα θρακικά τα οποία θεωρεί ότι αναπτύσσονται στην περιοχή των Καρπαθίων μέχρι τον Δούναβη. Πολύ αργότερα ο Γκεοργκίεβ ακολουθώντας την σοβιετική σχολή θεωρεί ότι οι Θράκες απλώθηκαν κατά μήκος της Ροδόπης κατά το τέλος της δευτέρας χιλιετηρίδας προ Χρίστου και αποτέλεσαν την βάση των σημερινών Πομάκων και από τις δύο πλευρές των συνόρων, και των ελληνικών και των βουλγαρικών. Αργότερα κατά τον έκτο αιώνα οι πομάκοι εκσλαβίστηκαν και πολύ αργότερα εκτουρκίστηκαν όπως και άλλοι βαλκανικοί λαοί.
Ετσι οι Πομάκοι πρέπει να θεωρούνται οι πλησιέστεροι από τους αρχαίους Θράκες λαός που έφτασαν πολύ νοτιότερα μέχρι και την Κρήτη. Βέβαια δεν πρέπει να τους συγχέουμε με τους Σφακιανούς της Κρήτης καταγωγής από την Πίνδο.
Και Σφακιανοί και Θράκες δεν έχουν καμία σχέση με τους Δωριείς. Με μόνη διαφορά ότι και οι δύο όπως και οι λοιποί Ελληνες έχουν κοινή καταγωγή από τον αρχάνθρωπο της Χαλκιδικής, τον αρχαιότερο μέχρι σήμερα Ευρωπαίο.
Βέβαια ο Βούλγαρος αρχαιολόγος Βασίλι Μαρίνοφ τα έχει μπερδεμμένα λίγο στο μυαλό του και θεωρεί τους Πομάκους και τους σαρακατσαναίους αρχαίους Θράκες αν και του δείξαμε προσωπικά την καταγωγή και των δύο αυτών λαοτήτων με στατιστικά στοιχεία. Ευτυχώς ακόμη τα κρανία είναι πιο σκληρά από τα φωνήεντα και η στατιστική και γενικά τα μαθηματικά δεν αφήνουν περιθώριο να αμφιβάλει κανείς. εν κατακλείδι το όλο θέμα των σχέσεων ανθρωπολογικών τύπων και γλωσσικών ομάδων βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της έρευνας, αν και ορισμένες αρχές που στηρίζονται σε πολλά παραδείγματα είναι αρκετά ξεκάθαρες.
Ετσι π.χ. η έλλειψη οποιασδήποτε εσωτερικής σχέσης μεταξύ φυλής και γλώσσας είναι ολοφάνερη.Οι τουρκόφωνοι της Μικράς Ασίας δεν έχουν καμιά φυλετική σχέση με τους τουρκόφωνους της ανατολικής Σιβηρίας. Θα μπορούσε να φέρει κανείς πολλά ακόμη παραδείγματα από τους σύγχρονους και αρχαίους λαούς. Αλλά όσο κανείς προχωρεί στο απώτερο παρελθόν της ανθρωπότητας αυτή η διάσταση ελαττώνεται και φτάνει σε σημείο πλήρους σύμπτωσης γλώσσας και φυλής.
Αν λοιπόν ακόμη και σήμερα σε ένα γεωγραφικό χώρο ζουν άνθρωποι που ανήκουν στον ίδιο ανθρωπολογικό τύπο αλλά μιλούν διαφορετικές γλώσσες, τότε πρέπει να αναζητήσουμε στο παρελθόν τις κοινές ιστορικές σχέσεις αυτών των ανθρώπων, π.χ. νότιοι Βούλγαροι και Κρητικοί οι οποίοι ανήκουν στον αιγιακό τύπο.
Ακόμη πιο έντονη γλωσσική διαφορά βρίσκουμε στους λαούς του Καυκάσου, αν και κοινής καταγωγής. Δηλαδή σε μια κοιλάδα του Καυκάσου μιλούν ογδόντα διαφορετικές γλώσσες της ίδιας φυλετικής καταγωγής, γι’ αυτό και τα ανθρωπολογικά δεδομένα δείχνουν άλλη μια φορά πόσο βασικό ρόλο παίζουν στον καθορισμό των διαφόρων υποστρωμάτων από τα οποία αποτελείται κάθε λαός.
Το παράδειγμα με τους νότιους Βούλγαρους που ανήκουν φυλετικά στον αιγιακό τύπο, μιλούν σλάβικα και εθνικά είναι Βούλγαροι, άσχετο ως προς τον φυλετικό τύπο και ως προς την γλώσσα δείχνει την έλλειψη οποιασδήποτε αιτιακής εξάρτησης της γλώσσας από την ράτσα. Και αυτό δεν αντιφάσκει στο ότι σε μερικές περιπτώσεις βλέπουμε να υπάρχει φυλετική σχέση μεταξύ γλώσσας και φυλετικού τύπου.
Από τα παραπάνω βγαίνει ακόμα το συμπέρασμα ότι μια γλώσσα ή ένας πολιτισμός μπορούν ακόμα να μεταδοθούν χωρίς ταυτόχρονη εξάπλωση του ανθρωπολογικού τύπου.Οι ανθρωπολογικοί τύποι όμως ποτέ δεν εξαπλώνονται χωρίς να φέρουν μαζί τους ορισμένη γλώσσα ή ορισμένο πολιτισμό. Οι παραπάνω συγγραφείς που ανέφερα δεν καθορίζουν χρονικά πότε ακριβώς αρχίζει να ομιλείται η ελληνική στον ελλαδικό χώρο χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι η ελληνική υπάρχει από τον καιρό του Αρχανθρώπου. Το μόνο που μπορούμε να ισχυριστούμε είναι ότι ο Αρχάνθρωπος είχε την δυνατότητα να χειριστεί έναρθρο λόγο.Τελευταία κάνουμε προσπάθειες μαζί με Ιάπωνες επιστήμονες να εφευρεθούν μηχανήματα που να αποτυπώνουν τους ήχους των φθόγγων των αρχανθρώπων που έχουν αποτυπωθεί πάνω στα βράχια των σπηλαίων.
Επειδή άλλαξε η γλώσσα των Βουλγάρων, των Πομάκων και των λαών της Μικράς Ασίας και έγινε τουρκική, γεννιέται το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν ένας μικρός αριθμός μεταναστών να αλλάξει την γλώσσα ενός λαού. Τα τελευταία μας συμπεράσματα που στηρίζονται στα γλωσσολογικά των Σαρακατσαναίων είναι ότι η ελληνική είναι η μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών και από την διάσπασή της σε διάφορους ευρωπαϊκούς χώρους προήλθαν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.
Ξεκινάνε από το δεδομένο ότι μεταξύ ανθρωπολογίας, γλωσσολογίας και κοινωνικών επιστημών υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας. Και η συνεργασία αυτή στηρίζεται στην αρχή ότι κάθε μετανάστευση και κάθε επιμειξία φυλών που διαπιστώνεται ανθρωπολογικώς έχει ορισμένες ιστορικές αιτίες που αναγκαστικά αντανακλώνται στην διάσταση και την αλληλεπίδραση των γλωσσών.
Ετσι και η Θρακική είναι παρακλάδι της Θρακικής και οι Πομάκοι μακρινοί απόγονοι των ελλαδικών φυλών του Βορρά. Όλοι δε ήμαστε απόγονοι του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων της Χαλκιδικής. Γι’ αυτό και σας καλώ όλους να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Αρχανθρώπου.

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ

ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ


Ημερομηνία Καταχώρησης Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011.





Η μάνα του Λιαντίνη 1


Η Μάνη βγάζει στρατηγούς

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΤΙ ΕΙΠΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΛΒΕΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.


 ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Σε μια συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας , ο Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του :
-Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Παιδείας , Οικονομίας κλπ
Έρχεται η σειρά του Ελβετού που συστήνει αντίστοιχα :
-Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Ναυτιλίας.
Κρυφογελάει ο Παπανδρέου .
Γιατί γελάτε , του λέει ο Ελβετός .
-Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας ενώ δεν έχετε θάλασσα ;
-Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης , Υγείας , Παιδείας και Οικονομίας , εγώ γέλασα ;

Votegreece.gr - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. 6-2-2011 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Votegreece.gr - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. 6-2-2011 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Pyles.tv - Τα κοντινά πορτραίτα του Φόβου!

Pyles.tv - Τα κοντινά πορτραίτα του Φόβου!

Αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται σε βρετανικά δημοτικά σχολεία


.Συντάκτης: Μαρία Παναγοπούλου, Δημοσίευση: 03/09/2010

  Σε βρετανικά δημόσια δημοτικά σχολεία θα διδάσκονται από τον Σεπτέμβριο τα αρχαία ελληνικά. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από πρωτοβουλία οργάνωσης για τη διδασκαλία των κλασικών και αφορά, σε πρώτη φάση, 13 σχολεία στην περιοχή Οξφορντσιρ.

  Ο βρετανικός Τύπος με χαρά ανακοινώνει ότι οι μαθητές «θα διδάσκονται τη μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηρόδοτου». Η Λόρνα Ρόμπινσον, διευθύντρια του προγράμματος «Ιρις», που προώθησε αρμοδίως την ιδέα, είναι πεπεισμένη ότι η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών θα έχει σημαντικά ευεργετήματα για τους μαθητές.
  «Ο κόσμος μπορεί να τρομάζει στην ιδέα της εκμάθησης μιας γλώσσας που έχει διαφορετικό αλφάβητο και να αντιμετωπίζει το θέμα ως πρόβλημα. Ομως από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι ενώ (η διδασκαλία) πράγματι προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στη μάθηση, τελικά ο κόσμος προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και αρχίζει να το ευχαριστιέται όταν εξοικειωθεί».
  Οι μαθητές, σε τρία δημόσια δημοτικά αρχικά και άλλα δέκα λίγο αργότερα, θα διδάσκονται την αλφάβητο, γραμματική και λεξιλόγιο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αλλά και στοιχεία πολιτισμού όπως η γέννηση και η εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων και οι κωμωδίες του Αριστοφάνη.

  Η διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου στο Οξφορντσιρ είπε χαρακτηριστικά στην Daily Telegraph ότι η προγενέστερη εισαγωγή των λατινικών πήγε καλά οπότε δέχτηκαν θετικά και τα αρχαία ελληνικά.
  «Τα παιδιά αντιλαμβάνονται καλύτερα τη γλώσσα, αναγνωρίζουν τη σχέση μεταξύ των γλωσσών και το διασκεδάζουν», είπε η Σου Γουίτζερι. Η Ρόμπινσον θεωρεί τα αρχαία ελληνικά «θαυμάσια γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και συναρπαστικά νοήματα», ενώ ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Χάρι Μάουντ γράφει στο blog του: «Είναι θαυμάσια είδηση ότι τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται στο δημοτικό. Θα βελτιώσουν τις δεξιότητες των παιδιών στην αγγλική γραμματική και θα τα εισαγάγουν στον ελληνικό πολιτισμό - το λίκνο του δυτικού πολιτισμού».(ΠΗΓΗ: enet.gr)

16χρονος έλληνας στο ΜΙΤ!


Η τύχη χτύπησε τη πόρτα ενός 16χρονου μαθητή από το Λιτόχωρο Πιερίας! Ο Χάρης Τσαμπασίδης ετοιμάζει«βαλίτσες» για το πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ καθώς προσκλήθηκε από τη διοίκηση του ιδρύματος χάρη στην διάκρισή του σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας σε διαγωνισμούς των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Παγκόσμιας Μαθηματικής Ολυμπιάδας.


 Ο 16χρονος, μαθητής της β' τάξης του λυκείου Λιτοχώρου, έχοντας συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ) και σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής οχτώ μετάλλια, μεταξύ των οποίων δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα και εύφημο μνεία από την Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα.


 Η Μαθηματική Εταιρία προτείνει κάθε χρόνο ένα παιδί από τη β' λυκείου, το οποίο έχει ξεχωρίσει για τις γνώσεις του στα μαθηματικά.
Αναρτήθηκε: 27/1/2011 8:02:56 πμ από danai 

Το σεξ στα χρόνια του facebook!


 Σχεδόν τέσσερις στις πέντε γυναίκες και τρεις στους πέντε άνδρες θεωρούν ότι τα sms, το Facebook και άλλα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τα νέα ζευγάρια να επισπεύδουν την ερωτική επαφή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου.


 Ωστόσο, μόλις των 38% των γυναικών απάντησαν ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με κάποιον νωρίτερα απ΄ ό,τι θα έκαναν λόγω "ψηφιακής οικειότητας", όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των 1.200 γυναικών και ανδρών που συμμετείχαν στην τρίτη ετήσια έρευνα για το σεξ των περιοδικών Shape και Men's Fitness.
 Τα smart phones και τα laptop είναι τα νέα "παιχνίδια" που οδηγούν στην κρεβατοκάμαρα, αναφέρει η έρευνα, με σχεδόν το 80% των γυναικών και το 58% των ανδρών να απαντούν ότι τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οδηγούν γρηγορότερα στην ερωτική επαφή.



 Τα γραπτά μηνύματα είναι ο υπ΄ αριθμόν ένα τρόπος με τον οποίο διατηρούν επαφή οι εραστές, διαπίστωσε η έρευνα, και οι άνδρες στέλνουν γραπτά μηνύματα 39% συχνότερα απ΄ ότι τηλεφωνούν, ενώ οι γυναίκες 150% συχνότερα.


 Ακόμη και πριν ξεκινήσει η σχέση, το 70% των γυναικών και το 63% των ανδρών χρησιμοποιούν το Google και άλλους διαδυκτιακούς μηχανισμούς για να μάθουν πληροφορίες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.


 Το 65% από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι τους ζήτησαν σε ραντεβού μέσω μηνύματος και το 49% μέσω Facebook.
  Όταν ξεκινήσει η σχέση, το 72% των γυναικών απάντησαν ότι ψάχνουν τις πρώην αγαπημένες του συντρόφου τους μέσα από το Facebook, ενώ ακόμα και κατά τη διάρκεια της σχέσης κάποιοι δεν μπορούν να αποχωριστούν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές.
 Πηγή:  www.newsbomb.gr