«Υπάρχει μια αυξανόμενη λίστα Σκοπιανών, οι οποίοι αποτελούν απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας. Αυτό αποδεικνύεται , όταν πριν από λίγες ημέρες τέθηκε σε ισχύ μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης που για τη διέλευση των συνόρων οι Σκοπιανοί θα πρέπει να έχουν έγγραφα ή διαβατήρια τρίτων χωρών στα οποία να μην αναγράφεται ως τόπος γέννησης το «Μακεδονικό Κράτος», αλλά η ονομασία ‘Σκόπια’.
» Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα ενός Αμερικανού, ο οποίος επιμένει στην ανωνυμία του, που χθες προσπάθησε να περάσει τη συνοριακή διάβαση των Ευζώνων αλλά δεν του επετράπη με το επιχείρημα ότι το αμερικανικό διαβατήριό του είχε λάθος τον τόπο γέννησης του.
»Μαζί του ήταν και μια ντουζίνα άλλοι Σκοπιανοί, οι οποίοι είχαν διαβατήρια από τρίτες χώρες».
Για να μπορέσουν στο μέλλον να μπουν στην Ελλάδα, οι Σκοπιανοί από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και όλες τις τρίτες χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει στο διαβατήριό τους να γράφεται ως τόπος γέννησής τους τα Σκόπια.

Πριν από το 2004, τα αμερικανικά διαβατήρια έγραφαν ως τόπο γέννησης των κατόχων τους την ‘FYROM’, τώρα όμως η Ελλάδα την μόνη ονομασία που αναγνωρίζει ως τόπο γέννησης είναι μόνον της πρωτεύουσας της χώρας, δηλαδή, ‘Σκόπια’.