Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Στην τελική ευθεία η κατασκευή του τζαμιού στον Βοτανικό - Η σχολική χρονιά αρχίζει χωρίς βιβλία


Στην τελική ευθεία η κατασκευή του τζαμιού στον Βοτανικό - Η σχολική χρονιά αρχίζει χωρίς βιβλία

Την προσεχή Τρίτη, μαζί με το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα ψηφίζεται (ως τροπολογία) η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα, το οποίο όμως θα περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα αρχικά πλάνα, κυρίως σε θέματα κόστους, αναφέρει «Το Βήμα». Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, αρμόδιος για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους κ. Γ. Καλαντζής, ανέφερε ότι το τζαμί θα ανεγερθεί στον Βοτανικό, στον χώρο που ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό και θα είναι μικρότερο σε έκταση από την αρχική πρόβλεψή του και πιο συγκεκριμένα, χωρητικότητας 350 ατόμων και όχι 500.

Επιπλέον, δεν θα διαθέτει μιναρέ και τον Ιμάμη θα τον διορίζει η κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει και τα έξοδα μισθοδοσίας του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του τζαμιού έχει ανατεθεί στο υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων και όχι στο υπουργείο Παιδείας, όπως προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο και το συνολικό κόστος έχει υπολογισθεί στο 80% του αρχικού που ήταν 15 εκατ. ευρώ. Δεν πρόκειται να κτισθεί σε νέο οικοδόμημα, αλλά σε υπάρχοντα οικοδομήματα για λόγους οικονομίας. Δεν θα υπάρχουν βοηθητικά κτίρια, για προετοιμασία προσευχής.
Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς, εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι μπουλντόζες θα εισέλθουν στον χώρο του Βοτανικού αρχίζοντας τις εργασίες για την κατασκευή του μουσουλμανικού αυτού τεμένους σε τέσσερις μήνες.
Παρά ταύτα, υπολογίζονται να υπάρξουν πολλές ενστάσεις (ακόμα και από πολιτικά κόμματα) για την κατασκευή του τζαμιού, που θα καθυστερήσουν την κατασκευή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: