Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ερντογάν στέλνει πολεμικά πλοία στα ανοιχτά του Ισραήλ


Ο Ερντογάν στέλνει πολεμικά πλοία στα ανοιχτά του Ισραήλ

Κόβει τις γέφυρες σε όλα τα επίπεδα με το Τελ Αβίβ η Αγκυρα, καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν συνεχίζει να κλιμακώνει τη στάση της ενάντια στο Ισραήλ, "απαιτώντας" την επίσημη συγγνώμη για τη φονική επίθεση στο Mavi Marmara. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα επιβάλει νέους περιορισμούς και κυρώσεις στο Ισραήλ, ενώ προανήγγειλε ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα πλέει συχνότερα στα ανοιχτά της χώρας. "Τα πλοία μας θα τα βλέπουν συχνότερα σε εκείνα τα νερά, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο.


Αποκάλυψε επίσης στους δημοσιογράφους ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Λωρίδα της Γάζας ο ίδιος, κάτι το οποίο θα αποφασίσει αφού ολοκληρώσει σειρά επαφών στην Αίγυπτο.
Διακοπή των οικονομικών σχέσεων με το Ισραήλ ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προαναγγέλοντας και πιθανή επίσκεψή του στη Γάζα.
Η επίσκεψη Ερντογάν στο Κάιρο είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Μόλις χτες Δευτέρα στο τελευταίο επεισόδιο που ενέπλεξε απλούς πολίτες, δεκάδες ισραηλινοί κρατήθηκαν, ανακρίθηκαν και ελέγχθηκαν στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μετά την άφιξή τους εκεί. Μάλιστα, ήταν επιβάτες πτήσης της Turkish Airlines.
Η αιματηρή επέμβαση των ισραηλινών κομάντο στον στολίσκο που κατευθυνόταν στη Γάζα τον περασμένο Μάιο άφησε πίσω της εννέα Τούρκους πολίτες νεκρούς και οι σχέσεις των δύο χωρών μπήκαν σε φάση διαρκούς επιδείνωσης.


ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: