Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Σχολείο χωρίς βιβλία = Σχολείο ανύπαρκτο


Σχολείο χωρίς βιβλία = Σχολείο ανύπαρκτο
Σήμερα πρώτη ημέρα των παιδιών στα σχολεία …..
Το γελοίο και δραματικό της υπόθεσης είναι ότι  τα παιδιά θα είναι με άδεια χέρια , χωρίς το μεγάλο όπλο τους που είναι το βιβλίο .
Άλλη μια παγκόσμια πρωτιά της παρούσης κυβερνήσεως ….
Μεγάλες εξαγγελίες ότι το πρόβλημα θα καλυφθεί προσωρινά με κάποιες φωτοτυπίες που και αυτές όπως απεδείχθη ** Άνθρακες ο θησαυρός ** …

Όταν το έμαθα στην αρχή γέλασα , μετά χλεύασα , ειρωνεύτηκα , θύμωσα και στο τέλος έκλαψα για την κατάντια του Ελληνικού Έθνους . Αλίμονο φτάσαμε έως εκεί ;

Σήμερα που τα παιδιά του Έβρου και της Θράκης πάνε σχολείο χωρίς βιβλία στα χέρια , τα αντίστοιχα τουρκόπουλα στις περιοχές αυτές κρατούν στα χέρια τους βιβλία που τους τα προμήθευσε το Τουρκικό προξενείο και που γράφουν για τους                 ( κακούς Έλληνες που άρπαξαν κάποτε τα χώματα αυτά και τα έκαναν Ελληνικά )

Τα παροτρύνουν να αγωνίζονται για την κυριαρχία αυτών των εδαφών και εμφυτεύουν μέσα τους το μίσος για κάθε τι το Ελληνικό .

Εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά ; Χτίζουμε Τζαμιά στο Βοτανικό για να εξευμενίσουμε τους γείτονες μας …. Μόνο κόκκινα χαλιά που δεν έχουμε στρώσει για την υποδοχή των διαφόρων λαθρομεταναστών , των προερχομένων εξ Ανατολής και των άλλων εκ του Βορά …. Και φτάσανε στο σημείο να ζητούν δικαιώματα , ποιοι ; Αυτοί που μετέτρεψαν το μέγαρο ** Υπατία ** σε στάβλο και όταν κατάφεραν να αποκτήσουν μια προσωρινή VISA , βγήκαν έξω και έκαψαν – λήστεψαν – λεηλάτησαν – βίασαν – σκότωσαν …..

Στην Αρχαία Ελλάδα , οι μαθητές των διαφόρων φιλοσόφων κρατούσαν σημειώσεις για να μη ξεχνούν ποτέ αυτά που οι διδάσκαλοι τους , τους δίδασκαν και τις σημειώσεις αυτές τις κρατούσαν σε βιβλιοθήκες για να τις βρουν και άλλοι μεταγενέστεροι και να μορφωθούν και αυτοί .

Στο Μεσαίωνα υπήρχαν οι ονομαζόμενοι ** Αντιγραφείς ** που αντέγραφαν και πολλές φορές μετέφραζαν διάφορα κείμενα , προς χρήση παντός ενδιαφερόμενου .

Με την ανακάλυψη του χαρτιού και αργότερα της τυπογραφίας διευρύνθηκαν οι γνώσεις και προόδευσαν οι επιστήμες .

Στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς από τους Τούρκους λειτούργησε σε όλη την Ελλάδα το ** Κρυφό σκολειό ** μαθαίνοντας στα Ελληνόπουλα τα λίγα – στοιχειώδη γράμματα που ήταν γραφή και ανάγνωση και λίγη Ιστορία .

Τα Ελληνόπουλα τότε , όταν μπορούσαν , κρατούσαν σημειώσεις …..

Και ήρθε κάποτε η λευτεριά της πατρίδας και χτίστηκαν Πανεπιστήμια και Πολυτεχνικές Σχολές και βγήκαν Γιατροί , Δικηγόροι , Μηχανικοί , Φιλόλογοι και άλλοι των Καλών Τεχνών που δόξασαν την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου .

Και φτάνουμε μέσα από δύσκολες ατραπούς στα χρόνια μας , και εμφανίζεται ένα παλικαρόπουλο με νυσταγμένο βλέμμα που ποτέ η μαμά του δεν το άφησε να παίξει με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς για να μάθει να περνάει την αλυσίδα στο ποδηλατάκι του και με μια φωνή που ατυχώς προσπαθούσε να μιμηθεί την φωνή του μπαμπά του , μέσα από ένα μπασαρισμένο μεγάφωνο μας φώναξε ** ΛΕΥΤΆ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ** και ο αφελής λαός τον πίστεψε και τον έκανε πρωθυπουργό , προς μεγάλη αγαλλίαση των διαφόρων ξένων σφετεριστών της πατρίδας .

Το αποτέλεσμα το ξέρετε και το ξέρω . Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι το τέλος , το τέλος που πολύ , μα πάρα πολύ σύντομα πλησιάζει .

Ο Θεός της Ελλάδος ας βάλει το χέρι του .

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: