Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

“Καλώ σε σταυροφορία όλους τους Έλληνες για την σωτηρία του τόπου”


“Καλώ σε σταυροφορία όλους τους Έλληνες για την σωτηρία του τόπου”


Μήνυμα στην διαπλοκή: ξεχάστε αυτά που ξέρατε

“Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και αν αποκαλυφθεί σχέδιο πλαστογράφησης των στοιχείων για το δημόσιο χρέος, η ΝΔ θα είναι αμείλικτη”. Αυτό τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ και επιβεβαίωσε ότι με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας θα γίνει μια εξεταστική για το χρέος και το πως οδηγηθήκαμε μέχρις εδώ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την διόγκωση του χρέους από το ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης ότι ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια. Τι συνέβη με το άλμα των spreads από τις τιμές στις οποίες τα παρέδωσε η ΝΔ στα σημερινά ύψη. Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν εισέπραξε έτοιμα κονδύλια της ΕΕ το 2009 για την Ελλάδα. Τι συνέβη το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και διογκώθηκε το χρέος;
Σε ερώτηση αν πρέπει να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ως άνθρωπος πιστεύω ότι για να έχω τη δυνατότητα να κατηγορήσω κάποιον προσωπικά, πρέπει να έχω ντοκουμέντα».
Σε άλλη ερώτηση σχετική με την διαπλοκή εκδοτικών συγκροτημάτων – πολιτικών και τον ρόλο που έπαιξε στο σημερινό κατάντημα της χώρας η απάντηση του ήταν επίσης κατηγορηματική. “Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθώ πρακτικές διαπλοκής, αυτός είμαι“, είπε και τόνισε ότι “οφείλουμε στον ελληνικό λαό, που έχει μείνει με την πίκρα, την πάσα αλήθεια“. Για τον λόγο αυτό άμεση προτεραιότητά τους ως πρωθυπουργού θα είναι η διερεύνηση του “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και δώθε, από ανεξάρτητο δικαστικό σώμα, χωρίς την συμμετοχή βουλευτών. “Πώς μπήκαν στην πολιτική και πως βγήκαν, αν κάποιος έβαλε το χέρι του στο μέλι θα φανεί“, είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νοοτροπίες σπάταλου κράτους καιαδιαφανούς προώθησης διαπλεκόμενων συμφερόντων
Δεν θα ασχοληθώ με τα παλιά, αλλά από εδώ και πέρα ξεχάστε όσα ξέρατε”, ήταν το μήνυμά στου στην διαπλοκή
Ο άδειος πολιτικός λόγος πέθανε τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση του antinews για το όραμα που πρέπει να εμπνεύσει ο ίδιος στους Έλληνες και ιδιαίτερα τους νέους που έχουν απογοητευθεί από το πολιτικό σύστημα.
Δεν είμαστε τροπαιούχοι του άδειου λόγου, όπως έλεγε ο Παλαμάς“, είπε. “Ο Έλληνας πρέπει να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη του στην χαμένη πολιτεία, θέλει μια δομικά πιο ισχυρή Δημοκρατία” πρόσθεσε και περιέγραψε ότι στόχος της συνταγματικής μεταρρύθμισης που θα προωθήσει για τη  Νέα Μεταπολίτευση θα είναι η διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα και η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος.
“Στον αγώνα αυτό (για τη Νέα Μεταπολίτευση) καλούμε όλους τους Έλληνες, τους καλούμε σε μια Σταυροφορία για την σωτηρία του τόπου που χωράει όλους τους Έλληνες” είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι κτίζει μια νέα ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη, της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας. Ο χώρος της κεντροδεξιάς δεν είναι ούτε πολυκατοικία , ούτε καλύβα του Καραγκιόζη είπε και τόνισε ότι ο χώρος της Κ/Δ καλύπτεται απόλυτα από τη ΝΔ
Ως άμεσες πολιτικές προτεραιότητες της διακυβέρνησής του παρουσίασε τα εξής
 1. Την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου
2. Την μείωση του σπάταλου κράτους – “θα σκοτώσουμε την σπατάλη, δεν πρέπει  να πληρώνουν οι πολλοί για λίγους” είπε χαρακτηριστικά.
3.  Η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων
4. Το “πόθεν έσχες” των πολιτικών από το 74
5. Η θεσμοθέτηση ΑΟΖ, επειδή το Εθνικό Συμφέρον είναι πάνω απ΄όλα
6. Η κατάργηση του νόμου για την Ιθαγένεια και η μείωση της λαθρομετανάστευσης
Δεν με ενδιαφέρουν οι δημοσκοπήσεις είπε ακόμα αναφερόμενος στον τρόπο που αντιπολιτεύεται και που θα κυβερνήσει. Ο ηγέτης προηγείται των δημοσκοπήσεων, πρόσθεσε, εγώ κάνω και θα κάνω αυτό που θεωρώ σωστό. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι όπως έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ αποφάσισε να πει ΟΧΙ στο Μνημόνιο κόντρα οχι μόνο στις δημοσκοπήσεις, αλλά ακόμα και σε πολλούς “δικούς μας που έλεγαν ΝΑΙ” (τους …έστειλε κανονικά δηλαδή)
Αναφερόμενος εξάλλου στην κυβέρνηση που θα συγκροτήσει αφού τόνισε ότι “για να ράψει κανείς υπουργικό κουστούμι θα πρέπει πρώτα να έχει βάλει φόρμα εργασίας και να την έχει λερώσει” επανέλαβε ότι θα αξιοποιήσει τους καλύτερους από τον “ανεξάντλητο πλούτο της ΝΔ και της κοινωνίας” και ότι θα είναι μια ολιγομελής κυβέρνηση με την συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών. “Θα επιστρατεύσουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει” είπε
«Πού πήγε ο πάτοςΜας έχει φύγει ο πάτος»
Ζούμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική καθίζηση την οποία κανείς στην κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί, υπογράμμισε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου
«Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε κλείσει τρία χρόνια μέσα σταοποία η ελληνική οικονομία θα έχει υποστεί το μεγαλύτεροπλήγμα στην ιστορία της από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε.
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι είναι «αιχμάλωτη σε ένα λάθος» και σε μια πολιτική που σκοτώνει την οικονομία, αλλά και «ανίκανη να πιάσει τους στόχους».
Ερωτηθείς σχετικά, απέκρουσε τις αιτιάσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος χαρακτήρισε ανεφάρμοστες τις προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν έχει βγει στην αγορά να δει τα λουκέτα, τις εταιρείες που κινδυνεύουν να κλείσουν, τους άνεργους, τον απλό άνθρωπο, τον οικογενειάρχη που δεν μπορεί να ζήσει τα παιδιά του».
Με αιχμή και το νέο φόρο στα ακίνητα χαρακτήρισε το οικονομικό επιτελείο «φορολάτρες» που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ επιβολής φόρων. «Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν πάει άλλο. Δεν αρμέγουν την αγελάδα τη σκοτώνουν», είπε χαρακτηριστικά κι από την άλλη, πρόσθεσε, «υπάρχει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ που διόρισε από την πίσω πόρτα 25.000 άτομα».
Επιτέθηκε παράλληλα προσωπικά στον κ. Βενιζέλο καταλογίζοντάς του ότι άλλα έλεγε αρχικά για το «χαράτσι» και άλλα έκανε, ότι «πρωταγωνίστησε σε μια ερασιτεχνική μπλόφα του πήγαινε-έλα με την τρόικα» και ότι υπέγραψε τη «συμφωνία-φιάσκο», όπως είπε, για τις εγγυήσεις με τη Φινλανδία.
«Πού πήγε ο πάτος; Μας έχει φύγει ο πάτος», συνέχισε, αναφερόμενος στην φράση του ΥΠΟΙΚ ότι θα «μπει πάτος στο βαρέλι», επισημαίνοντας ότι «θυσίες χωρίς αποτέλεσμα σημαίνει κυβέρνηση αναποτελεσματική».
Επανέλαβε επίσης το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν «ισχυρή εντολή» στη ΝΔ
Είπε για μία ακόμη φορά «όχι» στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως αν ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί κάτι τέτοιο για άλλον λόγο, «για να πέσει στα μαλακά», δεν τον ενδιαφέρει. «Εγώ δενκαίω το μεγαλύτερο όπλο του τόπουπου είναι αυτή τη στιγμή οικαθαρές λύσεις και οι εκλογές», επισήμανε.
Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δεν συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό ώστε να ζητήσουν από κοινού στις Βρυξέλλες επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους, σημείωσε πως «δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά πολιτικό θέμα». «’Εχουν διαφορετικό τρόπο άσκησης πολιτικής και το ΠΑΣΟΚ πελαγοδρομεί γιατί βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση».
Ανέφερε επίσης ότι εάν το νέο Μνημόνιο κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να το ψηφίσει, αλλά αν είναι στην ίδια λογική, θα το καταψηφίσει, «όχι 180 βουλευτές, και 200 να ζητάει».
Χαρακτήρισε «κουβέντες τις πεντάρας» τα περί επιστροφής στη δραχμή, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση αυτή που διακινεί τα σχετικά σενάρια. «Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία κινούμενος σε δύο άξονες: από τη μία τα ψέματα και τους εκβιασμούς και από την άλλη απαιτεί από την αντιπολίτευση να σιωπά», συνέχισε.
Τάχθηκε επίσης κατά του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση προωθεί την εργασιακή εφεδρεία, προειδοποιώντας την να μην τολμήσει να προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων με βάση κομματικά κριτήρια, κάτι, που, όπως είπε, είναι στη νοοτροπία της. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι πιόνια της κυβέρνησης», πρόσθεσε.
Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τα ταξί, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «γονατογραφία» και προχειρότητα, χαρακτηρίζοντας το νομοθέτημα «μείγμα νεοφιλελευθερισμού με σοβιετική συνταγή» που επιτρέπει την «ανεξέλεγκτη αδειοδότηση χωρίς κριτήρια».
Επανέλαβε επιπλέον ότι η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε από την πρώτη στιγμή του προέδρου της Ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών περί στοχοποίησης πολιτικών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Εξέφρασε τη διαφωνία του για τον τρόπο που η κυβέρνηση επιχειρεί το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και δήλωσε ότι ο ίδιος θα πολεμάει τα καρτέλ «όπου τα βρίσκει».                        
ΠΗΓΗ:Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: