Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Θα λειτουργήσει και φέτος η Παναγία Σουμελά (Ποιες οι αληθινές προθέσεις των Τούρκων;)


Θα λειτουργήσει και φέτος η Παναγία Σουμελά (Ποιες οι αληθινές προθέσεις των Τούρκων;)

Στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, θα τελεστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Star Qundem. Όταν τον Ιούνιο του 2010 το τουρκικό κράτος έδωσε την πολυπόθητη άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελεστεί στην ιστορική μονή της Παναγιάς Σουμελά η λειτουργία για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κάποιοι πιο ''υποψιασμένοι", μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, αναρωτιούνταν ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που έκανε αυτή την "κίνηση" καλής θέλησης η Τουρκία.

 Φαίνεται λοιπόν πως οι αληθινές προθέσεις της γειτονικής χώρας αποκαλύπτονται σιγά σιγά. Το σχέδιο των Τούρκων είναι συγκεκριμένο: Χρησιμοποιούν την επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά, ελπίζοντας να βελτιώσουν το προφίλ της χώρας τους στο εξωτερικό σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες, αλλά ταυτόχρονα αναμένουν και μεγάλα οικονομικά οφέλη από την αθρόα προσέλευση των τουριστών/προσκυνητών στη συγκεκριμένη περιοχή.
Αξιοσημείωτη, τέλος, είναι η... εμφάνιση και της ρωσικής Εκκλησίας στο "παιχνίδι", αφού διεκδικεί μερίδιο στην απόφαση αυτή της Τουρκίας να ανοίξει η Παναγία Σουμελά.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: