Φωτιά στην Ζώνη Πρασίνου (17-07-11)
Η περιορισμένης έκτασης πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 περί ώρας 16.50 στο Ο.Τ. 19 της ζώνης πρασίνου, Ολυμπιακού Χωριού Αχαρνών, ήταν ζήτημα χρόνου και αναμενόμενη….
Τα 500 στρέμματα της ζώνης πρασίνου παραμένοντας ακαθάριστα από ξερόχορτα εν μέσω περιόδου πυροπροστασίας, την καθιστούν ΠΥΡΙΜΑΧΗ και ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΗ. Σε ορισμένα σημεία, αυτή θυμίζει ζούγκλα, με τα αγριόχορτα να ξεπερνούν το ύψος ανθρώπου!!!
Τα αιτήματα προς όλους τους αρμοδίους πολλά και επαναλαμβανόμενα, διατυπωμένα εγγράφως και με αριθμούς πρωτοκόλλων.
Δεδομένου ότι το άρθρο 4 του Πυροσβεστικού κώδικα, η Δημοτική Αρχή το κοινοποιεί μέσω του τοπικού τύπου, δεν το εφαρμόζει η ίδια! Δεν αποτελούν λοιπόν δικαιολογία τα μισόλογα…. < Δεν έχουμε λεφτά…>, < Ο Καλλικράτης, ξέρετε….>, < Δεν έχουμε αναλάβει ακόμα σαν Δήμο το Ολυμπιακό Χωριό ……;;;;;;>. Όλους αυτούς, ερωτώ: < < Και πότε περιμένετε να αναλάβετε; Θα αφήσετε για πολύ καιρό ακόμα να απαξιώνεται το Ολυμπιακό Χωριό; Μέχρι πότε; Μέχρι να αναλάβει η επόμενη Δημοτική Αρχή;>>
Η συγκεκριμένη πυρκαγιά κατασβέστη άμεσα, εντός 5’ λέπτου, χάρις στην άμεση αντίδραση του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού, που ευτυχώς εδρεύει εντός των ορίων του Ολυμπιακού Χωριού. Σε αυτό συνηγόρησε θετικά η άπνοια που επικρατούσε, που δεν επέτρεψε να πάρει αυτή διαστάσεις. Σήμερα την προλάβαμε, αύριο όμως;
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του 6ου Π.Σ. και τον Διοικητή τους Πυρ/χο Αλεξανδρή Νικόλαο, για την φιλότιμη προσπάθεια τους. Τα εύσημα δυστυχώς σταματούν σε αυτούς διότι το υπόλοιπο Κράτος λάμπει δια της μακράς απουσίας του.
Για την ιστορία υπάρχει ο Φάκελος Ολυμπιακό Χωριό, κατατεθειμένος στην Δημοτική Αρχή αλλά και στο Διαδίκτυο με τεκμηριωμένες εισηγήσεις – προτάσεις εφ’ όλης της ύλης.
Εστάλη από φίλο αναγνώστη