Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Κάθε Πασχα ανακαλύπτουν τα... καρφιά της Σταύρωσης!


 Πριν από έναν χρόνο μέσα από το pyles.tv, σας μεταφέραμε την πληροφορία ότι σ'ένα μικρό νησάκι του συμπλέγματος  Μαδέρα στην Πορτογαλία, αρχαιολόγοι είχαν ανακαλύψει ένα καρφί  μήκους 8 με 10 εκατοστών, που πιθανολογούσαν ότι είχε χρησιμοποιηθεί στη Σταύρωση Του Ιησού;

  Ο αρχαιολόγος Bryn Walters που συμμετείχε τότε στις ανασκαφές, μιλώντας στην Daily Mirror, είχε υποστηρίξει:
  "Η χρονολόγησή του, μας οδηγεί στον 1ο με 2ο αιώνα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι πως ενώ θα περίμενε κανείς η επιφάνειά του να είναι άγρια, σκληρή και τραχιά - όπως των υπολοίπων καρφιών σταύρωσης που έχουν ανακαλυφθεί κατά καιρούς- αυτό δεν συμβαίνει. Έχουμε ένα καρφί χρησιμοποιημένο, αλλά με εντελώς ομαλή επιφάνεια!

  Αυτό πιστεύουμε πως οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι είχαν αυτό το καρφί για μεγάλο χρονικό διάστημα σαν κάτι πολύτιμο! Έχει μείνει για ατελείωτες ώρες κρυμμένο σε ανθρώπινα χέρια με αποτέλεσμα ο ιδρώτας τους να του δώσει αυτό το ασυνήθιστο φινίρισμα"  
(διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ εδώ).
Δύο καρφιά από τη Σταύρωση για το... φετινό Πάσχα!












  Η φετινή είδηση, κάνει λόγο για 2 καρφιά από τη Σταύρωση Του Ιησού. Τα δυο αυτά καρφιά βρέθηκαν σε έναν τάφο ηλικίας 2.000 ετών στην Ιερουσαλήμ. Εχουν μήκος μόλις 6 εκατοστά το καθένα και όταν είχαν πρωτοανακαλυφθεί -το 1990- είχε διατυπωθεί η θεωρία  οτι ανήκαν στον Καϊάφα.
  Στη συνέχεια, λίγο μετά την ανασκαφή, ο τάφος είχε για άγνωστο λόγο ξανασφραγιστεί και τα καρφιά είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς! Μέχρι που έκανε την εμφάνισή του ένα νέο ντοκυμαντέρ με τίτλο "Τα καρφιά του Σταυρού".
  Σε αυτό, ο παραγωγός Σίμτσα Γιακομπόβισι υποστηρίζει οτι "μετά από επεξεργασία σε ειδικό εργαστήριο από ανθρωπολόγους, μπορεί με σιγουριά να ανακοινώσει ότι τα δύο καρφιά ήταν όντως αυτά με τα οποία σταυρώθηκε ο Χριστός".
 Το σκεπτικό πάνω στο οποίο ο Γιακομποβίσι στηρίζει τον ισχυρισμό του, είναι ότι μπορεί ο τάφος να ανήκε πράγματι στον Καϊάφα, αλλά το σώμα του ετάφη εκεί μαζί με τα καρφιά της Σταύρωσης ως ο άνθρωπος που έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στο να οδηγηθεί ο Ιησούς στον Σταυρό!
  "Οποιος μελετήσει προσεχτικά την ιστορία της Σταύρωσης, διαβάσει τα κείμενα, ενημερωθεί για τα αρχαιολογικά ευρύματα, τότε θα δει ότι όλα οδηγούν στο ίδιο σημείο: τα δύο αυτά καρφιά χρησιμοποιήθηκαν στον Σταυρό του Ιησού", λέει ο Γιακομποβίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: