Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ενέργεια, το ελιξίριο της μακροζωίας!


Ενέργεια, το ελιξίριο της μακροζωίας!

 Καθημερινά, κάθε στιγμή χρειαζόμαστε ενέργεια για να ζούμε, να αναπνέουμε, να περπατάμε, να διαβάζουμε ακόμα και να κοιμόμαστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 7-8 ώρες ύπνου για να αναλάβουν μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς και δραστηριοτήτων.
 Η έλλειψη ικανής ποσότητας νερού στον οργανισμό προκαλεί μερική αφυδάτωση δημιουργεί κούραση, προσθέτει νεύρα ή πονοκεφάλους. Το πόσιμο νερό είναι μια δυνατή πηγή ενέργειας.
 Η φυσική άσκηση βοηθά να κυκλοφορήσει, το αίμα, ανακουφίζει από το στρες και βελτιώνει τη διάθεση. Το περπάτημα, το κολύμπι, ή το ποδήλατο βελτιώνουν την αντοχή και δυναμώνουν την καρδιά. Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης μαζί με διατάσεις ή γιόγκα με 2-3 φορές την εβδομάδα είναι το καλύτερο ντοπάρισμα, για φουλ ενέργεια.
 Πολλά και μικρά γεύματα: πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και δείπνο. Σε μικρές ποσότητες.
 Μακριά από καφεΐνη. Ένα φλυτζάνι είναι αρκετό, το δεύτερο είναι κατάχρηση.
 Όχι κάπνισμα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι καπνιστές έχουν συνήθως μικρότερη ενέργεια από τους μη καπνιστές. Για παράδειγμα, ο οργανισμός πρέπει να συνδυάζει τη γλυκόζη με το οξυγόνο για να παράγει ενέργεια, αλλά το μονοξείδιο του άνθρακα του καπνού του τσιγάρου μειώνει την ποσότητα του οξυγόνου στον οργανισμό. Το αποτέλεσμα;Κούραση.
 Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: