Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ολική έκλειψη Σελήνης με Πανσέληνο την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου!

 Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010, πρώτη ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, πραγματοποιείται ολική έκλειψη της Σελήνης και Πανσέληνος! Ενα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, αφού η τελευταία φορά που καταγράφηκε κάτι τέτοιο την πρώτη ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου ήταν στις 21 Δεκεμβρίου του 1638, δηλαδή πριν από 372 χρόνια!
  Το φαινόμενο θα είναι πλήρως ορατό κυρίως στην Βόρειο Αμερική, ωστόσο αν ο καιρός το επιτρέψει ίσως με λίγη τύχη καταφέρουμε κι εμείς που είμαστε στις εξωτερικές ζώνες από άποψη ορατότητας, να δούμε έστω μερική έκλειψη νωρίς το πρωί της Τρίτης.
  Η έκλειψη θα αρχίσει στις 8.34 το πρωί ώρα Ελλάδος και θα διαρκέσει περίπο�� τρεισήμισι ώρες, ενώ η σκιά της Γης θα καλύψει πλήρως το δορυφόρο της από τις 9:42 και για τα επόμενα 72 λεπτά, σύμφωνα με τη NASA.
  Η επόμενη ολική έκλειψη Σελήνηες που θα γίνει 21 Δεκεμβρίου και με πανσέληνο θα συμβεί το 2094.
Η έκλειψη με πανσέληνο της Τρίτης από... αστρολογικής πλευράς!
  Και για τους fun των αστρολογικών προβλέψεων, να πούμε ότι -σύμφωνα με τους ειδικούς- η έκλειψη αυτή θα προκαλέσει τεράστιες εντάσεις και ανατροπές (παραιτήσεις, αποκαλύψιες, καθυστερήσεις πληρωμών κλπ) ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται κάθε είδους συμφωνίες, αγοραπωλησίες, υπογραφές κλπ. Καλό κουράγιο σε όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: